12.04 Precise Pangolin sürümü ortak sorunlar başlığı

Başlatan OnLyCode, 01 Şubat 2012 - 23:14:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fortune1905gs

sıfırdan  12.04 beta1kurdum .gnome yüklendi .açlınca tekrar aynı sorun meydana geldi.şimdi başka ne yapabilirim

heartsmagic

Başka ne yapabilirsin? Tüm güncellemeleri alabilirsin, eğer güncelleme yoksa bekleyeceksin. Zira sorun ya Gnome paketlerindedir, ya senin grafik kartı sürücülerindedir vs. Bir şekilde güncellemelerle çözülme ihtimali var. Alfa/Beta sürümlerde klasik çözüm yolları her zaman derde deva olmaz. Olmadığında da hata kaydı açılmamışsa açılır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

Son güncellemeleri aldım bu tip bir sorun bende mevcut değil, ekran kartı ile ilgili olabilir, veya ek yüklenmiş herhangi bir yazılım da buna sebep olabilir, hata kaydı büyük ihtimal vardır araştırmak lazım, zaten kayıt varsa çözüm yakında gelecektir. Şuan bende ki tek sorun Etkinlikler menüsünde herhangi bir uygulamayı açmak için ismini yazarken shell'in çökmesi, bunun da hata kaydı mevcut, hatta fedora için bayağı yaygın bir sorun olarak anlatılmış, çözüm gelir sanırım yakında.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

İsmail Caner NAZ

Merhabalar!!!
11.10' dan direk olarak yükseltme yapıldığında sorunlar bitmek bilmedi. Disk bölümlemesini kendiniz yapmak istediğinizde de hatalar bitmiyor. Teamviewer ve Skype programları da stabil değil. 12.04' den açıkçası çok umutluydum ama istediğimi henüz bulamadım. Bilgisayar sersem gibi çalışıyor, İşlemci fanı bile susmadı gitti.

decent

Alıntı yapılan: İsmail Caner NAZ - 07 Mart 2012 - 21:29:11
Merhabalar!!!
11.10' dan direk olarak yükseltme yapıldığında sorunlar bitmek bilmedi. Disk bölümlemesini kendiniz yapmak istediğinizde de hatalar bitmiyor. Teamviewer ve Skype programları da stabil değil. 12.04' den açıkçası çok umutluydum ama istediğimi henüz bulamadım. Bilgisayar sersem gibi çalışıyor, İşlemci fanı bile susmadı gitti.

Hoşgeldiniz,
Alpha-Beta sürümler test amaçlıdır ve % 100 kararlı çalışması beklenmemelidir.
Her an yaşanabilecek hatalar ve aksaklıkları hesaba katmak gerekiyor..

En azından RC (sürüm adayı) gelinceye kadar ne söylersek eksik kalacaktır, çünkü geliştirme süreci devam ettiği için yenilikler, düzeltmeler ve değişiklikler gelebilir.

Sözün özü: Kullanmak isterseniz Ubuntu 11.10, denemek isterseniz (ayrı bir disk bölümünde) Ubuntu 12.04...

lnx

Şu an olması gerektiği gibi sorunları göze alarak kullanıyorum. Genel olarak memnunum. Ev klasörü dikkatimi çekecek derecede yavaş geldi bana. Çok ciddi bir sorun olmadığı müddetçe 12.04 :)

decent

Precise geliştirme sürümleri ile ATI sorunu yaşayanların yeni sürümü yüklemeleri önerilir.

Yeni sürüm haberi : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23607.msg388542#msg388542
Yükleme yönergeleri  Ubuntu 11.10 ile aynıdır : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=30785.0
Yükleme esnasında sadece oneiric yazan kısmı precise olarak değiştirin.

Yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve aşağıdaki komutu vererek tekrar yeniden başlatın:

sudo jockey-text -e xorg:fglrx

Çıktılar aşağıdaki gibidir:

uname -a
Linux decent 3.2.0-18-generic #28-Ubuntu SMP Fri Mar 2 20:02:50 UTC 2012 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

cat /etc/*release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.04
DISTRIB_CODENAME=precise
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu precise (development branch)"

fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 5700 Series
OpenGL version string: 4.2.11554 Compatibility Profile Context

jockey-text --list
xorg:fglrx_updates - ATI/AMD için telifli FGLRX grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:fglrx - ATI/AMD için telifli FGLRX grafik sürücüsü (Sahipli, Etkinleştirildi, Kullanımda)

/usr/lib/nux/unity_support_test -p
OpenGL vendor string:   ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 5700 Series
OpenGL version string:  4.2.11554 Compatibility Profile Context

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       yes

fgl_glxgears
Using GLX_SGIX_pbuffer
3757 frames in 5.0 seconds = 751.400 FPS
4628 frames in 5.0 seconds = 925.600 FPS
4614 frames in 5.0 seconds = 922.800 FPS
4828 frames in 5.0 seconds = 965.600 FPS
4877 frames in 5.0 seconds = 975.400 FPS
4386 frames in 5.0 seconds = 877.200 FPS

glxgears
15627 frames in 5.0 seconds = 3125.254 FPS
15879 frames in 5.0 seconds = 3175.777 FPS
14575 frames in 5.0 seconds = 2914.873 FPS
15457 frames in 5.0 seconds = 3091.383 FPS
14102 frames in 5.0 seconds = 2820.295 FPS
15087 frames in 5.0 seconds = 3017.030 FPS
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0"
      after 95866 requests (95866 known processed) with 0 events remaining.

Kaffeine ile TV açtığımda veya herhangi bir video oynatıcı ile video açtığımda görüntü sunucusu hata verip oturum açma ekranına gidiyordu, o hata da tarihe karıştı.

tefoski

- 12.04 Linux Ubuntuda kurulumu 14 " monitör ile yaptım ,
- yeni monitörüm 17 " samsung,
- açılışta uygun olmayan mod 1024x768 - uygun olan mod 1280x1024 uyarısı geliyor,
- sonuçta sistem açılıyor...

- Bu durumda uyarıyı defetmem için,
- açılış modunu 1280x1024 çözünürlüğe nasıl getiririm ?   
- zannederim X11 conf dosyasının yeri değişmiş - eğer doğru dosya bu ise,
- bu dosyanın yerini bilenlerin,bilmeyenler için bildirmelerini rica ederim.

Esenlikler ...

Sonradan yazılan not : Bu problem monitör ayarları ile ilgili,işletim sisteminde yapılacak bir ayar yok gibi ...

BirDost

İsmail Caner NAZ

Alıntı yapılan: decent - 07 Mart 2012 - 21:41:23
Hoşgeldiniz,
Alpha-Beta sürümler test amaçlıdır ve % 100 kararlı çalışması beklenmemelidir.
Her an yaşanabilecek hatalar ve aksaklıkları hesaba katmak gerekiyor..

En azından RC (sürüm adayı) gelinceye kadar ne söylersek eksik kalacaktır, çünkü geliştirme süreci devam ettiği için yenilikler, düzeltmeler ve değişiklikler gelebilir.

Sözün özü: Kullanmak isterseniz Ubuntu 11.10, denemek isterseniz (ayrı bir disk bölümünde) Ubuntu 12.04...

11.10' u tekrar geri kurmam için bir sebep görmüyorum. Tabii ki zamanla çözüm bulunacaktır sorunlara. Sloganımız "Linux Forever". Bugün Teamviewer Yetkilileri ile görüştüm, sorunlardan bilgimiz var ileri versiyonumuzda bu sorun ortadan kalkacak şeklinde bir açıklama yaptılar. Yalnız şu webcam problemini yıllardır şu linux neden çözemedi hayret ediiyorum...

heartsmagic

Alıntı yapılan: İsmail Caner NAZ - 09 Mart 2012 - 01:36:57
Yalnız şu webcam problemini yıllardır şu linux neden çözemedi hayret ediiyorum...

Diğer başlıkta sorunun Linux olmadığına karar kılmamış mıydık en son? Üretici sürücü dağıtmıyorsa bunun ayıbı Linux'a ait değildir.

canavaroski90

Merhabalar. Ubuntu 12.04 LST versiyonunu kullanmaktayım. Garip bir hata ile karşılaşmaktayım.

Programlar arasında geçiş yapmak için Alt+Tab (ya da Alt+Shift+Tab) kısayollarını kullandığımda görüntü donuyor. Yalnız yanlış anlaşılmasın, görüntü tamamen donmuyor. Burayı biraz açayım.

Örneğin GEDIT programınız açık, arkada da Firefox. Gedit'te birşeyler yazarken Firefox'a geçmek için Alt+Tab yaptınız. Firefox önünüze geliyor, ancak sekmelere tıklayamıyorsunuz, adres satırına tıklayamıyorsunuz, yazı yazamıyorsunuz gibi görünüyor. Ancak aslında her tıklamanız ve yazı yazma hareketiniz gerçekleşiyor. Ancak görüntüye yansımıyor. Pencerelerin boyutunu küçültüp, geri tam ekran haline getirdiğimde, ekran donuk zannederken yaptığım tüm işlemlerin aslında yapılmış olduğunu görüyorum. (Mesela Alt+Tab yaptınız, Firefox'a gelip adres satırına geldiniz, www.google.com yazdınız, ancak bir baktınız ki adres satırına yazı yazamamışsınız, hatta adres satırına tıklayamamışsınız bile, sekmeleri değiştirmeye çalışıyorsunuz, değişmiyor. Ancak pencereyi küçültüp geri tekrar büyüttüğünüzde farkediyorsunuz ki adres satırına tıklamışsınız, www.google.com yazabilmişsiniz, sekmeleri de değiştirmişsiniz. Sanki görüntü kendini yenilemeyi bırakıyor gibi..)

Yazılım olarak ekstra Compiz yükledim. Başka da birşey yok sanırım. Tüm güncelleştirmelerim tamam.

Birde forumda neden sürekli şu hatayı alıyorum ;

İleti gönderilirken şu hatalar oluştu:
İletinizi yazmadınız.

Donanımım
İntel Core-i5
Ati HD5650 1 GB
4GB 1333 Ram Bellek
500 GB 7200 RPM HDD

heartsmagic

@canavaroski90, iletini bu başlığa alıyorum.

Forum için aktardığın sorun ne zamandan beri var? Ben denk gelmedim mesela bu akşam.

canavaroski90

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Mart 2012 - 23:13:57
@canavaroski90, iletini bu başlığa alıyorum.

Forum için aktardığın sorun ne zamandan beri var? Ben denk gelmedim mesela bu akşam.

Kusura bakmayın başlığı yanlış yere açmışım sanırım. Forum sıkıntısını bugün öğlenden akşama kadar (14:00 - 18:30) çektim. Belki 45 - 50 defa başlığı post etmeye çalıştım, ancak sürekli aynı sıkıntıyı aldım. (Google Chrome'dan denediğimde herhangi bir hata iletisi yazmadı, ancak başlığıda göndermedi, sürekli "yeni başlık aç" ekranına dönüyorum. Firefox'tan denediğimde ise hem başlığı göndermedi hem de yukarıda bahsettiğim hata iletisini gösterdi) Başlığı ancak akşam saat 22:00 civarında gönderebildim, mesaj saatimde de görünüyor sanırım.

heartsmagic

Gün içerisinde foruma bakma şansım olmadığı için denk gelmemiş olabilirim, biz bir durumu inceleyelim içeride.

krwlng

gnome-shell kullananlar için, arama kısmına girince çökme yaşanması sorununa çözüm;

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-shell
deposunun yüklenip gnome-shell güncellemesi yapılmasıyla çözüldü.

Fakat şuan hala nautilus menü gezinmelerinde ve terminal kaydırma çubuğunda algı sorunu mevcut, fare işaretçisini algılamıyor, yani illaki üzerine tıklamak gerekiyor bir nesneyi belirginleştirmek için, ayrıca terminal de kaydırma çubuğu seçilemiyor, üzerine gelince kayboluyor, kısa sürede çözüleceğini düşünüyorum.

decent

@krwlng,
Tavsiyen için teşekkür ederiz..
Verdiğin PPA kaynağından yapılan yüklemelerden sonra çeşitli sorunlar ortaya çıkabileceği için bir de hatırlatma/uyarı yapalım:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31926.msg382282#msg382282
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31616.msg379073#msg379073

krwlng

Sağol decent, bu durumu hatırlattığın iyi oldu. Ayrıca geliştirme sürümü fakat 3.3.2 güncellemesi yaptığı için diğer 3.3.3 ve 3.3.4 güncellemerine göre daha az sorun çıkarması olası, arama sırasında ki çökme sorunu çok can sıkıcı bir sorun olduğu için, geliştirme sürümünü ubuntu kararlı sürüm çıkana kadar kullanmak mantıklı geldi bana.

if

Herhangi bir dağıtım kullanmaya yeni başlayan, kullandığı uygulamaların adını dahi bilmeyen, temel bilgileri edinmeyen arkadaşların alfa/beta sürümleri kullandığını görüyorum. Hatırlatmakta fayda var, alfa/beta sürümleri test için vardır; dâimi kullanım için değil. Kurarsınız alfa'yı, yapageldiğiniz işleri yaparsınız, bir hata bulduğunuzda bunu bildirirsiniz. Amaç budur. "Yeni sürüm çıkmış, hadi bunu kullanayım." amacıyla kullanmayınız.

delicesineseven

lnx

Ev klasöründe ki aşırı yavaşlama sorunu güncellemeden sonra düzeldi diyebilirim. :)
Boş yere sitem etmeyin bence beta iken. :)
Bundan önce sorunlar daha çoktu. Çıkabilecek sorunları göze alan kurar 12.04'ü. :)

İsmail Caner NAZ

Ya bu Linux' cular neden bir sorun söylediğinizde direk savunmaya geçer anlamış değilim. Biz de biliyoruz en gelişmiş işletim sisteminin Linux dağıtımları olduğunu. Ortak sorunlar için başlık açılmış kimse burnundan kıl aldırmıyor. Çatır çatır söylerim ne sorun çıkarıyorsa gerekirse siler atarım Linux' u hiç acımam. Ben mi bilgisayara hizmet edeceğim, bilgisayar mı bana hizmet edecek. Sorun istemiyorum hele ki Linux kullanıyorsam bilgisayarda sinir bozucu bir tek olay görmek istemiyorum. Hatalar varsa herkes kabul edecek yada çözecek ve dağıtıma sunacak. Linux' a destek vermeyen firmanın ürünlerini de kullanmayacaksın. Eğer geliştirici falan değilseniz 12.04 kurmayın ( Ben bile pişmanım.) gelen güncellemeleri de seçerek yükleyin şimdilik ki versiyon yükseltme zorunluluğu doğmasın.

decent

@İsmail Caner NAZ, kullanıcı tercihi ve özgürlük noktasında sonuna kadar haklısın.

Yukarıdaki ifadeleri kim için kullandığını bilmiyorum; isimler de o kadar önemli değil.. Çünkü kişilerden çok topluluk önemlidir.
Lütfen kimin yazdığı iletiye alındıysan ona özel ileti ile bildir ki sakin ortamımız gerilmesin.

Burada gönüllü olarak tavsiyede bulunan, çözüm arayan, destek veren insanlara hitap ederken kurduğumuz cümlelerin karşı tarafı incitebileceğini de düşünmeliyiz.

eribol

Özel ileti atabileceğini sanmıyorum(30 ileti sınırı). Ama çatır çatır eleştirme hakkını kim kendinde görüyorsa çatır çatır ama çatır çatır eleştirilebileceğini de kabul edebilmeli. Edemiyorsa da eleştirmesin bir zahmet.

canavaroski90

Ortam biraz gerginleşmiş sanırım :) Aslında bana da biraz laf gelmiş :) Kendi adıma en azından özür dilerim cahilliğim açısından, buradaki insanları biraz yorduğumun farkındayım ancak okul, iş, projeler vs. vs derken Linux dağıtımlarını, kernel yapısını, işleyişini vs. elimden geldiğince biryerlere sıkıştırıp öğrenmeye çalışıyorum. Yardımcı olan herkese de tek tek teşekkür ederim. Ayrıca bu konulara çok hevesli olduğum için (hevesten öte mesleğim içinde gerekmekte) sürekli yeni şeyleri deneme çabasındayım. Ne hata verirse versin, isterse çöksün, yeterki elimde çöksün :) Ne güzel demiş Ömer Hayyam Hasan Ali Bin Sabbah'a "Ne diyebilirim ki sana, varlığın sırları saklıdır senden benden. Bir düğüm ki, ne sen çözebilirsin ne de ben. Bizimkisi perde arkasında dedikodu, perde indimi ne sen kalırsın ne de ben" :) O yüzden kimseyi kırmamak lazım. Hele işin içinde ticari amaç gütmeyen, sadece gönüllü bir topluluk olunca...

Velhasılıkelam, bir başlık göndermiştim birkaç gün önce, iki üç mesaj yukarıda sanırım. Direk mesaj için :
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31860.msg388872#msg388872

Bakabilen oldu mu diye soracaktım, belki birinin gözüne çarpmıştır cevap atamamıştır. Tekrar teşekkürler.

krwlng

Arkadaşlar gerilecek hiçbir durum yok, isteyen istediğini kurar kullanır bu herkesin tabi hakkıdır, fakat iş soru sorma kısmına geldiği zaman if'in söylediklerine katılmamak elde değil, 12.04 bir geliştirme sürümüdür şuan, bunu bilerek kuran kişi, geliştirme aşamasında ki bir sistemin sorunlarına göre sorular ve çözümlerle gelmelidir, ben bile bazen sinirlenip saçma sorular soruyorum ki alpha 1 den beri kullanıyorum bu sistemi, ama belirttiğim gibi öncelikle geliştirme sürümü kullanan kişilerin buraya hataları bildirmeden önce çökme bilgisi veya hata kaydını ubuntu geliştirme takımına bildirmiş olması gerekiyor, siz bile bile alpha beta kullanıp sonra çıkan sorunu bildirmez ama gelip burada neden böyle neden şöyle derseniz, geliştirme sürümü kurmanızın bir anlamı kalmaz, biri de çıkıp size git 11.10 kullan der elbet, tekrar edeyim yanlış anlaşılmayayım, isteyen istediğini kullansın ama ne kullandığını bilerek kullansın.