[Çözüldü] Elle IP alırken bağlantı sorunu

Başlatan davuthan, 27 Ağustos 2008 - 19:13:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

davuthan

Arkadaşlar sahip olduğum sistemin karmakarışık olması sebebiyle yendien kurdum hardy yi ancak enteresan bi sorunla karşılaştım sorun şu roaming modda normal bi şekilde internete girerken ip adreslerini elle verdiğim zaman internete çıkamıyorum makinamın roaming modunda aldığı ip adresi 192.168.1.14 bunu ben elle giriyorum aynı ip adresini ama internete çıkamıyorum problemin nerde olduğunu bilen varmı
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
www.davuthanyaman.com ~ Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol

heartsmagic

Gateway adresi doğru veriliyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

davuthan

evet
konfigürasyon aynen şöyle

ip:192.168.1.14
sub:255.255.255.0
gate:192.168.1.1

heartsmagic

Bu durumda sorunsuzca internete çıkabilmen lazım. Ancak özel bir DNS sunucu kullanma zorunluluğun varsa, bunu da elle oraya yazman gerekiyor.

davuthan

ekstra özel bi sunucuya gerek yok sanırım çünkü dünkü kurulumumda bu sorun yoktu

heartsmagic

O zaman elle deneyip sırayla kontrol etmekten başka seçenek kalmıyor. Kartının eth0 ve kablolu olarak bağlandığını var sayarak:

sudo ifconfig eth0 192.168.1.14 netmask 255.255.255.0
sudo route add default gw 192.168.1.1

komutlarından sonra router'ı yani 192.168.1.1'i pingleyebiliyor musun?

ping 192.168.1.1

davuthan

Dediğin gibi ayarları uçbirimden yaptım ama yine sonuç vermedi sonra network managerin aktif olduğunu gördüm ve saat ve tarih ayarının yantarafındaki network simgesine sağ tıklayıp enable olan ayarın üstüne bir kez tıklayarak disable yaptım bu işlemden sonra sistem verdiğim manual değerlerle çalışmaya başladı

eğer böyle bi sorunla karşılaşan başka birileride olursa diye söylüyorum

yukarıdaki panelden system>tercihler>oturumlar kısmına giderek listeden network managerın önündeki OK işaretini kaldırsınlar ve kapatsınlar sistemin birdahaki başlangıcından itibaren network manager çalışmayacaktır
yardımların için çok teşekkür ederim kolay gelsin.

maxspacemax

Alıntı yapılan: davuthan - 28 Ağustos 2008 - 11:17:20
Dediğin gibi ayarları uçbirimden yaptım ama yine sonuç vermedi sonra network managerin aktif olduğunu gördüm ve saat ve tarih ayarının yantarafındaki network simgesine sağ tıklayıp enable olan ayarın üstüne bir kez tıklayarak disable yaptım bu işlemden sonra sistem verdiğim manual değerlerle çalışmaya başladı

eğer böyle bi sorunla karşılaşan başka birileride olursa diye söylüyorum

yukarıdaki panelden system>tercihler>oturumlar kısmına giderek listeden network managerın önündeki OK işaretini kaldırsınlar ve kapatsınlar sistemin birdahaki başlangıcından itibaren network manager çalışmayacaktır
yardımların için çok teşekkür ederim kolay gelsin.

Evet bazen böyle sorunlar olabiliyor. Çözümü verilmiş benimde daha önce başıma gelmişti.

heartsmagic

Bende hiç bu durum ortaya çıkmadı. Ağ Yöneticisi olmasına rağmen hep elle bağlanırım, hatta ayarlarımı da oradan yaparım. İlginç bir sorunmuş, çözüldüğüne göre kapatalım başlığı.