failed to get i915 symbols, graphics turbo disabled

Başlatan spectertiger, 15 Ağustos 2011 - 22:28:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spectertiger

 Merhaba,

Bu çözüm " failed to get i915 symbols, graphics turbo disabled " hatasıyla karşılaşanlar ve bilgisayarında çift ekran kartı bulunan kullanıcılar için yazılmıştır. Ayrıca ısınma, fan sorunu için de denenmesi yararlı olacaktır.

İlk olarak Ubuntu'yu kurduktan sonra bütün güncellemeleri yapıyoruz. Sonra ekran kartı sürücümüzü üreticinin sitesinden indiriyoruz. Ekran kartı ATI olanlar buradan " http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx " indirebilirler. Ekran kartım NVIDIA olmadığı için bu yöntem NVIDIA'da  işe yarar mı bilmiyorum. Neyse devam edelim: sürücüyü home klasörüne atıyoruz, üzerine sağ tıklayıp "özellikler"  "erişim hakları"ndan "dosyanın bir program gibi çalışmasına izin ver" diyoruz; sonra ucbirimden ./ati-driver-installer-11-7-x86.x86_64.run yazıp devam ediyoruz(En son çıkan sürücü bu olduğu için ismi bu şekilde, bundan sonrakilerde isim değişeceği için indirdiğiniz programın ismini "./" dan sonra yazınız.).Veya "dosyanın bir program gibi çalışmasına izin ver" dedikten sonra home klasörünün içine aldığımız sürücüye çift tıklayarak da sürücüyü çalıştırabiliriz. Eğer kurulum sırasında "super user" olmanızı istenirse: " sudo passwd root " yazıp şifremizi oluşturuyoruz, bu aşamadan sonra sürücüyü rahatlıkla kurabilirsiniz. Sürücü kurulduktan sonra ATI Catalyst Control Center(Yönetici) üzerine tıklıyoruz. Büyük ihtimalle açılmayacaktır bunun çözümü ise konsoldan geçiyor:
" sudo LANG="en_US.UTF-8" amdcccle " yazıp şifreyi giriyoruz. Sürücü açılınca " Switchable Graphics " üzerine tıklıyoruz ve  " Power-saving GPU for improved battery life "ı seçiyoruz, işlem tamamlandı.


Ekran kartının güç tasarruflu GPU olmasına aldanmayın şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ayrıca batarya süresi olarak da çok daha verimli oluyor bunu da belirteyim(2.5 saat civarı dayanıyor). Şu ana kadar bu sorun yüzünden bir çok Linux türü kurdum. Sadece Slackware'de sorun yaşamadım o da çok ağır geldi, kullanımda problemler yaşadım. Ubuntu'ya geri döndüm onda da video oynatma konusunda sorun yaşadım, eğer Ubuntu'da sorun yaşayan arkadaşlar olursa; anlattıklarım işe yaramazsa Linux Mint 11 Katya önerimdir. Şu anda sorunsuz kullanıyorum.

aurora

Bu işlemleri yapmadan önce Ubuntu'yu entegre grafik kartıyla mı kullanıyordunuz? Ati sürücüsünü yükledikten sonra ısınma, fan hızı gibi konularda ne gibi değişimler oldu?

spectertiger

Evet entegre ekran kartını kullanıyordum, ama kullanmak denilebilir mi o ayrı bir mesele. İşlemciye bakıyordum 0 - 5 arası ama fan sanki çok ağar şeyler yapıyormuşum gibi çalışıyordu. Ayrıca Ubuntu bazen açılıp bazen açılmıyordu. Baya sıkıntılıydı yani. Şu anki fan hızını ve sıcaklığı eskiyle karşılaştırırsak inanılmaz derecede iyileşme var. Emin olun fan çalışıyor mu çalışmıyor mu anlayamıyorsunuz, e tabiki sıcaklık da oldukça düşük.

heartsmagic

@spectertiger, i serisi işlemcilerde herkes sorun yaşamıyor, hatta yaşıyorum diyen var mı bilemiyorum forumda. Mesele çift grafik kartı kullanan sistemler ve bu konuda sorunlarımız mevcut. Durumu tespiti yapmak adına kullandığın dizüstünün marka ve modelini buraya geçer misin? Ayrıca aşağıdaki çıktıyı da aktar:

lspci | grep VGA

Başlıktaki i serisi işlemci ibaresini kaldırabiliriz bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spectertiger

#4
Benim gibi bir arkadaşım daha aynı sorunu yaşamıştı. Bir kaç forumda da aynı sorunu yaşayanları görünce bu başlığı açma gereği duydum. Tabi ki başlığın ismini değiştirebiliriz, fakat diğer işlemcilerde entegre ekran kartı olmadığı için başlık değiştiğinde konuyla alakası olmuyor gibi. i7 ve i3'ü kaldırmak en mantıklısı galiba.

Çıktı şu şekilde:


0:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 18)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Redwood [Radeon HD 5600 Series] (rev ff)

Casper Nirvana serisi ama tam adını bilmiyorum.

aurora

Nvidia için de ben bir çözüm sunayım, bu kodlardan önce fan hızı ağır işler yapıyormuş gibi yüksekti, sıcaklık oldukça yüksekti. Kodları uyguladıktan sonra sıcaklıkta biraz düşüş gerçekleşti, fan hızı normale döndü. Fakat en alttaki Nvidia karta geçiş için gereken kod bende çalışmadı, sanırım nvidia sürücüsünü yüklemediğim için çalışmadı, bu kodlardan sonra intel grafik kartıyla Ubuntu'yu rahatça kullanabiliyorum.

Çözüm @heartsmagic tarafından hazırlanmıştır.
Kaynak: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28248.0
Alıntı YapBumblebee meselesi biraz karışık. Zor bela bir şeyler buldum.
Öncelikle, sisteminde varsa elle kurduğun Nvidia sürücüsü kaldır. Sonra şu komutları yürüt:

sudo bumblebee-uninstall
sudo apt-get install ppa-purge
sudo ppa-purge ppa:ubuntu-x-swat/x-updates
sudo ppa-purge ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-add-repository ppa:mj-casalogic/bumblebee
sudo apt-get update
sudo apt-get install bumblebee


Bu komutlarla, varsa daha önceden kurulu bumblebee kaldırılacak, x-updates ve xorg-edgers ppa'ları kaldırılacak, ardından bumblebee deposu eklenecek, son olarak da kuruluacak. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatırsın. Eğer sorun yaşarsan kurtarma kipinde bumblebee'yi kaldırırsın.

Kurulumdan sonra hem Intel hem de Nvidia için 3b etkin olacak deniyor. Öntanımlı olarak Intel devredeymiş. Ağır işler için Nvidia kullanmak istiyorsan:

optirun32
veya sistemin 64 bitse:

optirun64
komutlarını kullanacakmışsın.

https://github.com/MrMEEE/bumblebee

Burası PPA'dan önceki kaynak galiba, şu an için git'e gerek yok, PPA ile takip edebilirsin projeyi.

Ek:
Alıntı yapılan: heartsmagic - 16 Ağustos 2011 - 00:46:19
@spectertiger, i serisi işlemcilerde herkes sorun yaşamıyor, hatta yaşıyorum diyen var mı bilemiyorum forumda. Mesele çift grafik kartı kullanan sistemler ve bu konuda sorunlarımız mevcut.

Sanırım İ serisi 1. nesil (örn: i5 460, i5 480 gibi) işlemcilere sahip cihazlarda sorun olmuyor, sorun sadece 2. nesil (Sandy Bridge, İ5 2410 gibi) işlemcilere sahip cihazlarda oluyor anladığım kadarıyla, bu da optimustan kaynaklanıyor. Linux 3.1 çekirdeğinde Sandy Bridge işlemciler için iyileştirme varmış, belki bu soruna da faydası dokunacak bir şeydir, bu arada bu çekirdeğe nasıl geçebiliriz?

spectertiger

Çözümü uygulamadan önce şu hatayı sürekli aldığımı da belirteyim: failed to get i915 symbols, graphics turbo disabled

@aurora işlemci modeli farkl ediyor mu tam olarak bilmiyorum. Benimki de ilk nesil işlemci. Bu arada "Bumblebee" nedir?

aurora

Optimustan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünerek öyle yazdım, işlemcim İ5 2410, 1. nesil işlemcilerde optimus yok diye biliyorum, bu yüzden de aynı sorunun olacağını düşünmüyorum, sizin sorununuz sanırım daha farklı bir konudan kaynaklanıyor, forumda şu konuyu buldum, içinde sizin söylediğiniz hata da geçiyor;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26378.0

Bumblebee'nin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama biraz bakındığımda entegre ile harici ekran kartı arasındaki geçişleri kontrol etmeye ve olası çakışmaların/sorunların önüne geçmek için kontrolü size sunmaya çalışan bir uygulama/proje/yöntemler bütünü tarzı bir şey olduğunu görüyorum. Tabi bu tabirler benim anladığım dilde, @heartsmagic daha iyi açıklar  :D

Aslında forumdaki üstadlar müsait bir zamanda (mümkün olan en yakın müsait zamanda :D) şu konuya bir eğilseler ya da bir çalışma yapsalar çok güzel olur. Hatta ben de acemiliğimle elimden geldiğince yardım da ederim. Hatta ve hatta bir proje olarak da bu konuda bir çalışma yapılabilir. Zira yeni model cihazlarda bu sorun görülmeye devam edecek ve bu cihazlara sahip kullanıcılar bu sorun ile forumu epey meşgul edecekler gibime geliyor :D

syagdiran

Benim işlemcim i5 760. Hiç bir sorun yaşamıyorum.

heartsmagic

@aurora, Bumblebee açıklaman doğru, ben yazsam ancak o kadar yazardım kısacası :)
Fakat meseleye bizim el atmamız pek imkân dahiline değil, zira -misal bende yok- o donanıma sahip değiliz. Elimizde olmadıktan sonra da ilk eden uğraşmamız mümkün olmuyor. Bumblebee'yi Nvidia sahibi arkadaşlar uyguladıkça sonuçlarını görmüş olacağız. Gerekiyorsa ayrı bir başlık da açılabilir bu konuda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spectertiger

#10
Konuda ve başlıkta son bir kez düzenleme yapmak istiyorum.  Başlığı " failed to get i915 symbols, graphics turbo disabled " yaparak webde hata kodunu yazan arkadaşların konuya daha rahat ulaşmaları sağlanabilir, ana sorun buydu aslında. Anlatımda da bazı değişiklikler yaparak genellemeleri kaldırmayı düşüyorum.

Bumblebee sadece Nvidia'da mı geçerli?

@aurora, optimus'tan kastınız değiştirilebilir grafikler midir? Optimus hakkında nette pek bir şey bulamadım da.

heartsmagic

@spectertiger, Optimus: http://en.wikipedia.org/wiki/Nvidia_Optimus
Kısacası bu teknoloji Nvidia'ya ait ve grafik kartını sistem çalışırken değiştirebilmeye yarıyor sanırım.

Bumblebee ise Optimus odaklı bir projeymiş. Haliyle şu an senin deneme imkânın yok, ATI sahibi kimsenin yok. Fakat şöyle bir istek var:
https://github.com/MrMEEE/bumblebee/issues/367

Burada ATI'nin de Hibrid kart projesi var sanırım:
http://en.wikipedia.org/wiki/ATI_Hybrid_Graphics

Fakat ATI'de bu teknoloji karta göre değişiyor galiba. Üç model var sanırım, en azından Wikipedia'dan anladığım o. Bumblebee için yapılan ATI isteğinde ise bu ATI hibrid teknolojilerinden biri olan PowerXpress'in Optimus ile aynı çözüme sahip olduğu söylenmiş. Kısacası ileride Bumblebee desteklese desteklese PowerXpress olan kartları destekler.

Şimdi, Bumblebee tarafı da biraz karışmış galiba. Bir kişi ile başlayan süreç topluluğun desteğini arkasına almış. Proje şu hale gelmiş:
https://github.com/Bumblebee-Project

Ancak işi başlatan kişi ana projeden ayrılmış gibi :)
http://www.martin-juhl.dk/2011/08/reassemble-of-the-bee/

Diğer ekip bu arkadaşın başlattığı projeye devam ediyormuş. Kendisinin söylediğine göre aralarında sorun yok ancak biraz özel çalışmak istemiş. Kendisi bumblebee-clean adında yeni projesine başlamış:
https://github.com/MrMEEE/bumblebee-clean
Adı proje tamamlanınca değişecek gibi, öyle düşünüyor şu an. Proje Bumblebee'ye arayüz sağlayan bumblebee-gui'yi de kapsayacak fakat Ubuntu odaklı olacak muhtemelen.

Kısacası, ortalık toz duman :) Optimus'u olan arkadaşlar Bumblebee tarafındaki gelişmeleri takip edip, PPA'dan güncellemeleri almaya devam etsinler bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aurora

@heartsmagic
Belki bunca süredir forumda takıldıktan sonra bu sorum biraz garip gelecek ama henüz linux dünyasına alışamadım, windows ile içli dışlıyken linux kavramlarını hala anlamakta zorlanıyorum, ppa: sanırım kaynak demek, bunu nasıl kullanacağım? Güncellemeleri yani. Bir de şunu sormak istiyorum, verdiğiniz linkteki sayfaya baktım, pek bir şey anlamadım. Altta bazı klasör ve dosyalar var, ne işe yararlar nasıl çalışırlar bunlar? Projenin gelişimini, yapılan değişimleri nasıl anlayıp uygulayabilirim?

Sorularımı mazur görün, henüz alışamadım bir türlü, kavramları kafamda oturtmakta zorlanıyorum. Forumda bazı kitap ve döküman linkleri buldum, onları indirdim en kısa zamanda başlayacağım okumaya, eminim işe yarayacaktır.

spectertiger

Ben zaten Windows'ta grafik kartını sistem çalışırken değiştirebiliyordum, ama Linux'ta böyle bir şey yok. Bilgisayarımda GPU tuşu var, basınca ekran kartı  değişiyor :)


@heartsmagic, https://github.com/MrMEEE/bumblebee/issues/367 buradan anladığım kadarıyla bu proje bile değil, bu sorunlar ATI veya NVDIA ve INTEL'den mi yoksa Linux'tan mı kaynaklanıyor? Windows'ta bu tarz sorunlar yokken Linux'ta olması biraz garip geliyor. Merak ediyorum Suse veya Red Hat gibi ücretli Linux türevleri bu konuda ne yapıyor. Sistem olarak değiştirilebilir grafikleri desteliyorlar mı?

Bir de şu hep aklımı karıştırıyor. Ubuntu'da kodekler ve flash player neden kurulumla beraber gelmiyor. Slackware'de ve Lİnux Mint'te kurduktan hemen sonra film izleyip müzik dinleyebiliyoruz ama Ubuntu'da kodek yüklememizi istiyor. Bir de şunu sormak istiyorum Ubuntu'nun dvd versiyonu var mı kodekleri vs. içinde barındıran?

heartsmagic

Alıntı yapılan: aurora - 17 Ağustos 2011 - 06:17:21
@heartsmagic
Belki bunca süredir forumda takıldıktan sonra bu sorum biraz garip gelecek ama henüz linux dünyasına alışamadım, windows ile içli dışlıyken linux kavramlarını hala anlamakta zorlanıyorum, ppa: sanırım kaynak demek, bunu nasıl kullanacağım? Güncellemeleri yani. Bir de şunu sormak istiyorum, verdiğiniz linkteki sayfaya baktım, pek bir şey anlamadım. Altta bazı klasör ve dosyalar var, ne işe yararlar nasıl çalışırlar bunlar? Projenin gelişimini, yapılan değişimleri nasıl anlayıp uygulayabilirim?

Sorularımı mazur görün, henüz alışamadım bir türlü, kavramları kafamda oturtmakta zorlanıyorum. Forumda bazı kitap ve döküman linkleri buldum, onları indirdim en kısa zamanda başlayacağım okumaya, eminim işe yarayacaktır.

Mazur görün ne demek, bu dünyadaki her şey zamanla oturacaktır, zira yeni bir ortama giriyorsun.
PPA depo demektir. Kişisel Paket Arşivleri diye de bir çevirisi yapılabilir. Ubuntu'nun öntanımlı depolarına girmeyen bazı uygulamalar PPA'lardan dağıtılabilir. Kişiler kendi PPA'larını oluşturup bu tür uygulamaları dağıtırlar kısacası. PPA'yı sen zaten kullanıyorsun. Şu iletide anlattığın şekilde eklemiştin sisteme:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=28756.msg345752#msg345752
Haliyle güncelleme geldikçse sana kendiliğinden yansıyacaktır.

Benim verdiğim bağlantılar, dosyalar falan bilgi amaçlıydı. O bağlantılarda belki en güncel kodlar bulunur ancak senin bunları derlemen gerekiyor. Kısacası bunu yapmadan PPA'nın güncellenmesini bekleyebilirsin.

Alıntı yapılan: spectertiger - 17 Ağustos 2011 - 14:44:36
Ben zaten Windows'ta grafik kartını sistem çalışırken değiştirebiliyordum, ama Linux'ta böyle bir şey yok. Bilgisayarımda GPU tuşu var, basınca ekran kartı  değişiyor :)


@heartsmagic, https://github.com/MrMEEE/bumblebee/issues/367 buradan anladığım kadarıyla bu proje bile değil, bu sorunlar ATI veya NVDIA ve INTEL'den mi yoksa Linux'tan mı kaynaklanıyor? Windows'ta bu tarz sorunlar yokken Linux'ta olması biraz garip geliyor. Merak ediyorum Suse veya Red Hat gibi ücretli Linux türevleri bu konuda ne yapıyor. Sistem olarak değiştirilebilir grafikleri desteliyorlar mı?

Bir de şu hep aklımı karıştırıyor. Ubuntu'da kodekler ve flash player neden kurulumla beraber gelmiyor. Slackware'de ve Lİnux Mint'te kurduktan hemen sonra film izleyip müzik dinleyebiliyoruz ama Ubuntu'da kodek yüklememizi istiyor. Bir de şunu sormak istiyorum Ubuntu'nun dvd versiyonu var mı kodekleri vs. içinde barındıran?


Bumblebee de senin söylediğin değişimi yapmak için ortaya çıkmış bir proje. Gerçi hâlâ ne kadar iyi çalışıp çalışmadığını bilemiyorum. Verdiğin bağlantı projenin kendisine ait değil, ben onu ATI için istek yapılmış diyerek geçmiştim bir önceki iletime. Projeye ait bağlantılar da o iletide mevcut. Sorun tam olarak kimde? Bunu söylemek zor. Bumblebee gibi bir projeyle bazı kullanıcılar grafik kartı değişimini yapabiliyorlarsa demek ki bu mesele kod temelli olarak çözülebiliyor. Bu durumda Canonical işe el atıp Ubuntu için geliştiricilerinden bir şeyler yazmasını isteyebilir. Suse ve Redhat'te durum nasıldır bilemiyorum.

Ubuntu'da çözücü ve flash gibi paketler dağıtımının bütün ülkelerde yasal olmadığı için kurulu olarak gelmiyor. Örnek USA. Ancak dağıtımının serbest olduğu yerlerde kullanıcıların kurabilmesi için depolarında tutuyor. Örnek: Türkiye. Diğer dağıtımlar neden böyle yapmıyor? Kendi kararlarından dolayı. Ubuntu'nun DVD sürümü de yanlış bilmiyorsam bu paketleri içermiyor.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spectertiger

@heartsmagic yanıtladığınız için teşekkür ederim :) Diğer bağlantılar ATI ile ilgili olmadığı için onları cevabıma yazmamıştım.

Eğer benim gibi her yüklemeden sonra flash player veya diğer programları internetten yüklemekle uğraşmak istemeyenler varsa" http://linux.softpedia.com " adlı siteden kurulumumunu indirip herhangi bir yerde saklayabilirler.

aurora

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Ağustos 2011 - 14:16:51
Bumblebee gibi bir projeyle bazı kullanıcılar grafik kartı değişimini yapabiliyorlarsa demek ki bu mesele kod temelli olarak çözülebiliyor. Bu durumda Canonical işe el atıp Ubuntu için geliştiricilerinden bir şeyler yazmasını isteyebilir.

Bu optimus ilerleyen zamanlarda epey sorun olacak gibime geliyor, acaba forum üyeleri olarak ortak bir e-posta mı atsak Canonical'a? Diğer ülkelerdeki Ubuntu kullanıcılarıyla da iletişim kurup Canonical'a yazabiliriz, belki sorunun çözümü ve -varsa- uyumla ilgili geliştirmeler konusunda  süreci hızlandırabiliriz. Olmaz mı?

spectertiger


eribol

Olay Ubuntu'dan daha çok Xorg ile ilgili yani e-posta atılacaksa ya Xorg ya da wayland geliştiricilerine atılmalı. Bu işi çözecek kişiler onlar.

aurora

Özellikle forum üstadlarının yorumlarını merak ediyorum.

heartsmagic

Alıntı yapılan: eribol - 18 Ağustos 2011 - 18:38:44
Olay Ubuntu'dan daha çok Xorg ile ilgili yani e-posta atılacaksa ya Xorg ya da wayland geliştiricilerine atılmalı. Bu işi çözecek kişiler onlar.

@eribol, ben arada kalmış durumdayım. Eğer mesele doğrudan Xorg ile ilgiliyse Bumblebee'yi yazan vatandaş Xorg'u mu yamaladı acaba?
@aurora, ortak eposta için bence kimsenin yorumunu beklemeyin :) Gerçi mesele göründüğü gibi karışık.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aurora

Yabancı bir sitede, Xorg'un kodlarının bu teknolojiyi çalıştırma konusunda yetersiz kaldığını, bunu ancak Wayland'ın yapabileceğini, bunun da bir kaç yıl sürebileceğini okumuştum. Hatta cümlenin başında da ''Nvidia bu teknolojiyi şu anda linux için geliştirmeyi gerekli bulmuyor, eğer gerekli görürse bir çalışma yapabilir'' tarzı bir şey okumuştum. Yani biz kime eposta atacağız? :D

Bir de siz deneyimlisiniz, ifadeyi en açık şekilde yazabilirsiniz, metini hazırlama konusunda sizden beklentim var açıkçası :D

heartsmagic

Durum zaten böyleyse kime eposta atsak fayda etmez :) Aslında forumda çok öncelerden beri durumun Xorg ve kapalı sürücülerin anlaşamaması durumu olarak biliyorduk. Fakat bu Bumblebee bunu yapabiliyorsa, hem de Xorg ile yapabiliyorsa nasıl oluyo diye merak etmeye başladım ben.

Ayrıca benzer bir durumu ecnebi arkadaşlar düşünmüşler :)
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1712278
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eribol

Durumun Ubuntu ile pek ilgisi olduğunu sanmıyorum çünkü elinde imkan olsa Ubuntu bu sorunu çabucak çözmeye çalışırdı. Öte yandan varolan Xorg'un yapısı itibariyle uyumlu olmadığı bir çok yerde dile getiriliyor. Wayland tarafında henüz bir gelişme yok. Nvidia ise bunun için fazladan efor sarfetmeye niyetli bile değil. Yani bu kartlar için durum cidden can sıkıcı. Verdiğin bağlantıdan bir alıntı
Alıntı YapBut seriously, this won't work cleanly unless X gets rewritten.
X'in 12. sürümü yazılıyor diye bir yerlerde okumuştum ama o sağlam sürüm çıkıncaya kadar wayland çoktan işi halletmiş olabilir.

aurora

#24
@heartsmagic,
Verdiğin bağlantıdaki mesajda arkadaş çok ağır konuşmuş, hani olaya facebook'u falan da katmış, baya hoşuma gitti, gerekli değişiklikleri yapıp aynı epostayı ben de atacağım :D Sonuna Ubuntu-Tr üyesi diye eklesem sizin için bir sıkıntı olmaz değil mi?


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Ağustos 2011 - 08:11:14

Depoda resimdeki gibi ''ikili'' tabiriyle yer alan bir Ati programı var, kurup deneyen var mı?

[eklenti yönetici tarafından silindi]