kaydedilmemiş bir metni bulmak mümkün mü?

Başlatan attila, 29 Haziran 2011 - 23:26:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

attila

merhaba.

tam olarak durum şu: açtığım boş belge içine uzun bir metin yazdım ama elektrik kesilince her şey gitti. metni kopyalamıştım aslında ama yapıştır diyemeden elektrik kesintisi oldu.

şimdi, yapıştır komutunun hafızasında falan bu metin duruyor mudur? geri getirilebilir mi?

krwlng

Maalesef clipboard denen durum bazen belli bir süre geçtikten sonra bile hafızadan silinebiliyor, bunun için bir çok kopyalanan metni hafızada tutan uygulamalar var, sizin metninizin kurtulma şansı yok.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sem

Metni kopyaladınız mı kestiniz mi? Eğer kopyaladığınız yer bilgisayarınızda ise bu dosyanın akibeti nedir? İnternette ise tekrar bulma olasılığınız nedir?

Çünkü panoya (clipboard) kopyalanan bir metin, değil elektirik kesintisi, bilgisayarı yeniden başlatma, kapatıp açma, kullanıcı değiştirme vs. aklınıza gelebilecek bir çok durumdan sonra geri getirilemez.

Pano, bellekte anlık olarak ayrılan bir alan olarak biliyorum hatta...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

attila

tam bir aptallık örneği diyebilirim....

zaten var olan bir dosyanın üzerine yeni bir metin yazmıştım. sonra onu kopyaladım ve açtığım yeni dosyaya aktarmak üzereydim ki elektrik gitti.

yeniden açtığımda da hiçbir şey bulamadım.

anlaşılan yeniden yazmaktan başka çare yok. bu arada bahsedilen hafızada tutan uygulama için bir tavsiye verebilir misiniz? en azından ilerisi için işime yarar.

empax

Metin duzenleyicinin otomatik kaydetme suresini 1dk yaparsaniz isinizi gorur sanirim (?)
Dosya > Duzenle > Duzenleyici > Dosyalari kendinden kaydetme suresi.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

krwlng

http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

delicesineseven

Alıntı yapılan: empax - 30 Haziran 2011 - 02:14:12
Metin duzenleyicinin otomatik kaydetme suresini 1dk yaparsaniz isinizi gorur sanirim (?)
Dosya > Duzenle > Duzenleyici > Dosyalari kendinden kaydetme suresi.
Güzellmiş bu :)