Unity uyumlu harika bir simge teması: 'Awoken 2.4

Başlatan decent, 14 Mayıs 2011 - 13:02:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

decent

Lucid, Maverick, Natty, Oneiric, Precise
PPA kaynağından yüklemek için:
sudo add-apt-repository ppa:alecive/antigone
sudo apt-get update
sudo apt-get install awoken-icon-theme

Awoken simge temasını zevkinize göre özelleştirmek isterseniz uçbirimden şu komutları yürütebilirsiniz.:
sudo apt-get install zenity
awoken-icon-theme-customization

Detaylar: iloveubuntu

eribol

Ben pek bir albenisini göremiyorum bundan çok daha iyileri var ve hepsi de sistemde hazır.

decent

Alıntı yapılan: eribol - 14 Mayıs 2011 - 13:17:52
Ben pek bir albenisini göremiyorum bundan çok daha iyileri var ve hepsi de sistemde hazır.

Tabii ki zevkler ve renkler..

Bana göre albenisi Natty güncellemesi, özellikle kişiselleştirilebilir bir tema oluşu.

Krevin

Selam decent senin kullandıgın tema hangisi oluyor.
teşekkürler.

decent

Alıntı yapılan: Krevin - 17 Mayıs 2011 - 10:32:28
Selam decent senin kullandıgın tema hangisi oluyor.
teşekkürler.
Selamlar, hoşgeldiniz.

Uçbirimden aşağıdaki komutu yürüterek renk özelleştirme denemesi yapmıştım.

Krevin

ben ne alta icon yerleştirme olayını cok begendim.
bu arada ben de yeniyim. deneye deneye yapmaya calısıyorum.

teşekkürler.

AguilaNegra

Alıntı Yapsudo add-apt-repository ppa:alecive/antigone
sudo apt-get update

Bu yükleme işlemi bitince simgeler otomatik değişiyor mu? Başka bir işlem gerekiyor mu?

decent

Simge temasının farklarından bir tanesi ilk iletinin sonunda yer alıyor.

Alıntı YapAwoken simge temasını zevkinize göre özelleştirmek isterseniz uçbirimden şu komutları yürütebilirsiniz.:

AguilaNegra

@decent
cevap için teşekkür ederim ama ben zevkime göre özelleştirme aşamasına gelmeden önce varsayılan ayarları ile nasıl görebilirim veya nasıl değiştirebilirim? İlk iletideki install işlemi tamamlanınca simgeler kendiliğinden değişmiyor mu, anlamında sormuştum.
Aslında itiraf etmeliyim ki, Pardus sayesinde KDE de simge seti değiştirmeyi biliyorum ama gnome hakkında bilgim yok.

decent

Masaüstü sağ tık>Arkaplanı değiştir>Tema sekmesi>Özelleştir>Simge sekmesi

AguilaNegra

Kadir Can

Şu haliyle bence güzel.

experotux

İnsanlar ikiye ayrılır
Özgür olanlar ve özgür olmayanlar
Çok şükür Özgür olanlardanım :)

superjax

eribol

Kde için tema bulmak kadar basit bir şey yok. Tema ayarlarına(veyahut herhangi bir yerde her hangi bir ayar yapmak istediğinizde) gittiğinizde size internetten indirme imkanını önizlemeli olarak sunuyor.

iceboy

Alıntı yapılan: decent - 27 Mayıs 2011 - 20:22:43
Masaüstü sağ tık>Arkaplanı değiştir>Tema sekmesi>Özelleştir>Simge sekmesi

Demişsiniz ama ben ubuntu 11.10 kullanıyorum ve yok öyle bir sekme.Yani tema sekmesi yok sağ tuş + masaüstü arka planını değiştir menüsünde. ubuntuda.
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

alquirel

Alıntı yapılan: iceboy - 26 Aralık 2011 - 18:24:30
Demişsiniz ama ben ubuntu 11.10 kullanıyorum ve yok öyle bir sekme.Yani tema sekmesi yok sağ tuş + masaüstü arka planını değiştir menüsünde. ubuntuda.

11.10 ile birlikte bu özelleştirmeler için Gnome Tweak Tool uygulamasını kullanıyoruz.

sudo apt-get install gnome-tweak-tool

decent

bbecit

PPA kaynağından yüklemek için:
sudo add-apt-repository ppa:alecive/antigone
sudo apt-get update

uçbirimde uyguladım.

Awoken simge temasını zevkinize göre özelleştirmek isterseniz uçbirimden şu komutları yürütebilirsiniz.:

komutunu yütürünce çıkan menüden neyi seçip ne yapacağımı çözemedim. İkonları nasıl uygulayacağız.  Beğenmezsek nasıl kaldıracağız. Çünkü hata veriyor ve ekran kilitleniyor. Bilgisayarı kapatmak zorunda kalıylorum.
Tamam çözdüm. Advancedsettings den buldum. Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2012 - 21:15:38

[/quote]

Ekran görüntüsünün en altındaki sekmeli olarak görünen hangi uygulama. Çok hoşuma gitti.

Kadir Can

sdincsoy

Alıntı yapılan: decent - 14 Mayıs 2011 - 13:34:35

Bana göre albenisi Natty güncellemesi, özellikle kişiselleştirilebilir bir tema oluşu.

Ne kadar guzel bir masaustu bu yaw ... :)
ben desktop konusunda çok beceriksizim. Yeni Notebook aldım. bir hevesle 11.10 x64 kurdum. Masaustu felan değişmiş. Bu Unity de neyin nesi derken başladım kurcalamaya. Eksiye döneyim diye forumda okudum birşeyler, yükledim. Sonra Unity gitti. Yeniden kurdum. resmen savaşıyorum :)
CCSM yükledim. Soldaki çubuk daki boyutları küçültemedim. Soldaki araç çubuğu yeri değişmiyor...
Epey bir zorlandim. Eski notebook ile 8.10 i aramadım desem yalan olur walla :)
şu hava durumunu gösteren simgeleri bile beceremedim :)
ikon paketleri kurmak, simgelerin renklerini değiştirmek, tema kurmak vs zorlaşmış bayaaa :) Ya da bana zor geldi
Yazılar, yorumlar çok güzel. Ben az daha uğraşayım.
Okumaya devam....

Aequitas

Alıntı yapılan: decent - 14 Mayıs 2011 - 13:34:35

@decent, bu masaüstü görüntüsünü nerede bulabiliriz?

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)