Ubuntu ve Mp4 Player

Başlatan lotus1991, 03 Ocak 2011 - 08:09:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lotus1991

Arkadaşlar bugün ubuntuyu tekrardan kurayım derken mp4'üm bağlıydı ve ben yanlışlıkla sanırım onu takas alanı olarak seçtim şimdi sadece donanım olarak görüyor bilgisayarımda elimle açamıyorum ne yapabilirim ?

kalkan1973

İçindeki bilgiler de gitmiş olmalı... En kolay yöntem MP4 ü çıkarıp yeniden UBUNTU kurmak.Sonara MP4 ü takıp formatlarsınız.
Evde İşte her yerde Linux

lotus1991

Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 03 Ocak 2011 - 09:57:56
İçindeki bilgiler de gitmiş olmalı... En kolay yöntem MP4 ü çıkarıp yeniden UBUNTU kurmak.Sonara MP4 ü takıp formatlarsınız.
Aslında şöyle bir sorunum var ben hangi bölümü tekrardan ne olarak seçecegimi bilmiyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Ocak 2011 - 17:31:11

Ve ayrıca mp4'e enerji geliyor fakat sadece formatlamak için hangi bölümü seçebileceğimi anlayamadım

bytan

Gparted ile mp4'ünü seçip biçimlendiremiyor musun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

lotus1991

Alıntı yapılan: bytan - 03 Ocak 2011 - 20:18:59
Gparted ile mp4'ünü seçip biçimlendiremiyor musun?

SAğ üst köşeden cihazımı seçebiliyorum fakat sağ tıkladığımda biçimlendirme aktif gözükmüyor ne yazıkki

bytan

Fstab dosyanı açıp swap olarak belirlenen satırın başına # karakterini yerleştirip alttaki komutu yürüt veya sistemi yeniden başlat. Sonrasında duruma tekrar bak:

sudo mount -a

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

lotus1991

Alıntı yapılan: bytan - 03 Ocak 2011 - 20:35:48
Fstab dosyanı açıp swap olarak belirlenen satırın başına # karakterini yerleştirip alttaki komutu yürüt veya sistemi yeniden başlat. Sonrasında duruma tekrar bak:

sudo mount -a

şöyle birşey var nereye koyacağım çözemedim

# /etc/fstab: static file system information.
#
# Use 'blkid -o value -s UUID' to print the universally unique identifier
# for a device; this may be used with UUID= as a more robust way to name
# devices that works even if disks are added and removed. See fstab(5).
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    nodev,noexec,nosuid 0       0
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=86cffa22-e9af-4665-9217-3d418753e176 /               ext4    errors=remount-ro 0       1
# swap was on /dev/sda3 during installation
UUID=1c36e86d-b6ba-4773-bf6c-9292e3a53393 none            swap    sw              0       0

bytan

Mp4 dediğin takas olarak işaretli görünmüyor. Gparted'i yönetici yetkisiyle açıyorsun değil mi? Gerekirse elle umount komutunu verip mp4'ü bağlıysa sistemden ayır. Takılı iken fdisk -l ve mount komutları da ne olduğunu anlamamıza yardımcı olur.

PF @ ST

lotus1991

Alıntı yapılan: bytan - 03 Ocak 2011 - 20:49:49
Mp4 dediğin takas olarak işaretli görünmüyor. Gparted'i yönetici yetkisiyle açıyorsun değil mi? Gerekirse elle umount komutunu verip mp4'ü bağlıysa sistemden ayır. Takılı iken fdisk -l ve mount komutları da ne olduğunu anlamamıza yardımcı olur.
Yönetici yetkisiyle nasıl açabilirim acaba birde şöyle bir ekran görüntüsü vereyim
buradan hangilerini seçsem acaba bir sorun olmadan halledebilirim ?

bytan

PF @ ST

lotus1991

herhangi bir değişiklik olmadı

fdisk -l karşılığı şu:
Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x0009ef6c

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1               1        3825    30715904   83  Linux
/dev/sda2   *        3825       19143   123045888    7  HPFS/NTFS
2. disk bölümü silindir sınırında bitmiyor.
/dev/sda3           19143       19458     2527232   82  Linux takas / Solaris
Bilgi: sektör uzunluğu 2048 (512 değil)

Disk /dev/sdg: 2000 MB 2000683008 bayt
62 heads, 62 sectors/track, 254 cylinders
Units = silindir of 3844 * 2048 = 7872512 bytes
Sector size (logical/physical): 2048 bytes / 2048 bytes
I/O size (minimum/optimal): 2048 bytes / 2048 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x00000000

/dev/sdg diski geçerli bir disk bölümleme tablosu içermiyor

ayrıca gksu parted için uç birim çıktısıda şu:
ampurcu@lotus:~$ gksu gparted
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkWidget::visited-link-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x98ffb50)" of type `GString'
======================
libparted : 2.3
======================
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `GtkWidget::visited-link-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x9a7d490)" of type `GString'
/dev/sdg: tanınmayan disk etiketi

heartsmagic

Disk bölümleme tablosu silinmiş disk üzerinde. Mümkünse Testdisk kurup bir bölümleme tablosu oluştur. Gparted yapabiliyor muydu hatırlamıyorum. Yalnız, Testdisk ile çalışırken dikkatli ol ve sadece harici disk üzerinde çalıştığından emin ol.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lotus1991

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Ocak 2011 - 22:25:02
Disk bölümleme tablosu silinmiş disk üzerinde. Mümkünse Testdisk kurup bir bölümleme tablosu oluştur. Gparted yapabiliyor muydu hatırlamıyorum. Yalnız, Testdisk ile çalışırken dikkatli ol ve sadece harici disk üzerinde çalıştığından emin ol.
Geri bildirim yapmak gerekirse dün saat 12de başladığım kurcalama işlemlerinden sonra bitirdim.İşin kötü tarafı yapmama rağmen nasıl yapıldığını çözemedim,İleride birisi böyle bir sorunla karşılaşınca bir desteğim ne yazık ki olamayacak.