[Çözüldü] Giriş ekranında görünüm tercihleri penceresi açılıyor

Başlatan sguvendir, 04 Ağustos 2010 - 11:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sguvendir

Merhabalar,
Bilgisayarıma Ubuntu 10.04 kurdum ve gerçekten kullanım ve görsellik açısından çok hoşuma gidiyor. Yalnız son günlerde açılışta login ekranına geldiğimde "Görünüm Tercihleri" penceresi de açılıyor ve onu kapatarak giriş yapıyorum. Bu arada açılış süresi de uzuyor. Foruma yeni üye oldum ve bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim. 

heartsmagic

Giriş ekranına geldiğinde mi, giriş yaptıktan sonra mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sguvendir

Giriş ekranına geldiğimde kullanıcı adını seçerken açılıyor.

heartsmagic

GDM için bir oynama yapmış mıydın? Sisteme girdikten sonra giriş yöneticisi ile mesela?

sguvendir

Herhangi bir oynama yapmadım galiba. Yalnız http://gnome-look.org/content/show.php/Faenza?content=128143 sayfasında icon temasını yüklemiştim. Zannedersem ondan sonra oldu galiba. Pek ilgisi yok ama...

stratovarius

O icon teması bendede yüklü onla alakalı olduğunu sanmıyorum. Ekran kartın tanınmış durumda değil mi ?

sguvendir

Alıntı yapılan: stratovarius - 04 Ağustos 2010 - 12:33:17
O icon teması bendede yüklü onla alakalı olduğunu sanmıyorum. Ekran kartın tanınmış durumda değil mi ?
Evet nvidia olarak tanımlı. GDM yi kaldırıp tekrar kursak sorun çözülür mü acaba? Yapılırsa hangi komutları kullanmam gerekiyor?

empax

Bu bahsettiğiniz ekranda "X ekranını yeniden başlat vb." şeklinde seçenek/ler var mı ? Varsa donanım sürücülerinden ekran kartını kaldırıp tekrar yükleyin.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

sguvendir

Alıntı yapılan: empax - 04 Ağustos 2010 - 13:08:59
Bu bahsettiğiniz ekranda "X ekranını yeniden başlat vb." şeklinde seçenek/ler var mı ? Varsa donanım sürücülerinden ekran kartını kaldırıp tekrar yükleyin.
Herhangi bir hata mesajı veya seçenek çıkmıyor. Sadece giriş ekranı geldiğinde "görünüm tercihleri" (masüstüne sağ yapıp "masaüstü arka planını değiştir" seçildiğindeki pencere) penceresi de açılıyor. Bu arada bilgisayarda da yavaşlama oluyor. Yani masa üstü daha önce hemen gelirdi, şimdi paneller ve masaüstü simgeler geç yükleniyor.

heartsmagic

Şöyle yapalım. Bu şekilde giriş yap, masaüstü açılsın tamamen. Ardından başka hiçbir şey yapmadan Tercihler-Başlangıç Uygulamaları kısmına gel ve oradaki bir sekmeden "Oturumu kaydet" seçeneğini işaretleyerek çıkış yap. Durum tekrarlıyor mu bir bakalım.

sguvendir

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ağustos 2010 - 15:17:17
Şöyle yapalım. Bu şekilde giriş yap, masaüstü açılsın tamamen. Ardından başka hiçbir şey yapmadan Tercihler-Başlangıç Uygulamaları kısmına gel ve oradaki bir sekmeden "Oturumu kaydet" seçeneğini işaretleyerek çıkış yap. Durum tekrarlıyor mu bir bakalım.
Maalesef olmadı. Anlamadığım taraf daha login ekranına giriş yapmadan, yani masaüstü daha yüklenmeden nasıl oluyor da masaüstü ile ilgili bir pencere (Görünüm tercihleri) aktif hale geliyor? Acaba GDM yüklenmesi sırasında ne bileyim konfügürasyon dosyasına bu kayıt mı yazıldı? Varsa böyle bir dosya tabii.
Bu arada ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım. Zahmet verdim sizlere...

heartsmagic

Senin aklına gelen soru benim de aklıma geldi. Açıkçası GDM'ye kadar gelince zaten o uygulamayı sağlayacak şeyler yüklenmiş oluyordur. Hani başka ne deneyebiliriz şu an aklıma gelmiyor ne yazık ki. Zira olay tam GDM esnasında oluyor.

sguvendir

Arkadaşlar çözümü buldum sonunda. Dün yapmış olduğum bir işlemden sonra oluşmuş. http://www.ubuntugeek.com/how-do-you-change-the-boot-splash-screen-image-for-10-04-lucid-lynx.html sayfasında GDM tema değişimi ile ilgili yaptığım işlemde, /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow dizinine "gnome-appearance-properties" 'i "Görünüm tercihleri" uygulamasını kopyalamış. Dolayısıyla login ekranında autostart olarak başlatıyormuş. /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow dizininden uygulamayı silince düzeldi. Bu arada benim gibi yeni bir Ubuntu kullanıcısının probleminin çözümünde heartsmagic, stratovarius, empax adlı kullanıcılar başta olmak üzere teşekkürlerimi sunarım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ağustos 2010 - 17:20:36

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ağustos 2010 - 15:52:24
Senin aklına gelen soru benim de aklıma geldi. Açıkçası GDM'ye kadar gelince zaten o uygulamayı sağlayacak şeyler yüklenmiş oluyordur. Hani başka ne deneyebiliriz şu an aklıma gelmiyor ne yazık ki. Zira olay tam GDM esnasında oluyor.
Arkadaşlar çözümü buldum sonunda. Dün yapmış olduğum bir işlemden sonra oluşmuş. http://www.ubuntugeek.com/how-do-you-change-the-boot-splash-screen-image-for-10-04-lucid-lynx.html sayfasında GDM tema değişimi ile ilgili yaptığım işlemde, /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow dizinine "gnome-appearance-properties" 'i "Görünüm tercihleri" uygulamasını kopyalamış. Dolayısıyla login ekranında autostart olarak başlatıyormuş. /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow dizininden uygulamayı silince düzeldi. Bu arada benim gibi yeni bir Ubuntu kullanıcısının probleminin çözümünde heartsmagic, stratovarius, empax adlı kullanıcılar başta olmak üzere teşekkürlerimi sunarım.

Çözüldü olarak işaretlenebilir.

heartsmagic

GDM için bir oynama yaptın mı dediğimde hayır demiştin, sağlık olsun :)
Konudaki ilk iletini değiştirerek Çözüldü etiketini kendin de koyabilirsin @sguvendir. Bu seferlik ben yapıp kapatayım başlığı.

sguvendir

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Ağustos 2010 - 17:37:36
GDM için bir oynama yaptın mı dediğimde hayır demiştin, sağlık olsun :)
Konudaki ilk iletini değiştirerek Çözüldü etiketini kendin de koyabilirsin @sguvendir. Bu seferlik ben yapıp kapatayım başlığı.
Kusura bakma ben sadece yeni bir ubuntu kullanıcısı olduğum için bazen söylemiş olduğunuz terimleri bilemiyorum. Bu seferlik affet :)

heartsmagic

Affedilecek bir şey yok, ufak bir hatırlatmaydı sadece :)
Bu arada ben de dediklerimi yapmayı unutmuşum, şimdi yapayım.