[Çözüldü] Nautilus root yetkisi

Başlatan chopper, 15 Haziran 2010 - 23:32:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chopper

Merhaba arkadaşlar nautilusu uçbirimden root yetkisiyle açmak istedigimde böyle bir hata mesajı alıyorum,  Natutilus gerekli "/root/.config/nautilus " klasörünü oluşturamadı, Problemin çözümü hakkında yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk ederim.

empax

sudo nautilus
ile konumu elle oluşturmayı denediniz mi ?

Ya da uç birimden şu şekilde oluşturabilirsiniz.
sudo mkdir DİZİN
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

chopper

İki türlüde denedim olmadı, sudo nautilus yazdıgım hatayı döndürüyor zaten., uçbirimde ise dizin oluşturulamıyor diye bir hata alıyorum.

garafatma

Alt+F2 ekranındamı

sudo nautilus deniyorsun?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

chopper

Hayır uçbirimden denedim, Alt F2  Nautilusu acıyor zaten rot yetkisi olmadan, benim problemim rot yetkisinde ilk mesajda yazdıgım hata iletisini döndürüyor.

garafatma

Verdiğim şekilde alt+f2 ile yazmazsanız normal Nautilus penceresi açılır. Eğer başına sudo eklerseniz root'un nautilus penceresi açılır.

chopper

problemim zaten başına sudo ekledigimde ilk mesajdaki hata iletisini alıyorum,yani root yetkisiyle nautilusu acamıyorum, normal şekilde açılıyor, sudo suz açılıyor.

garafatma

Tamam sen komut satırında deniyorsun ama değil mi?

empax

Şifrede yazarken bir problem olmasın ?

sudo nautilus komutunu verdikten sonra çıktıları aynen buraya aktarırmısınız.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Yiğit Ateş

sudo mkdir /root/.config/nautilus komutunu verip, daha sonra sudo nautilus komutu ile tekrar dener misiniz?

chopper

Natutilus gerekli "/root/.config/nautilus" klasörünü oluşturamadı. Uçbirimde hata iletisi vermiyor bir pencerede mesajın başındaki iletiyi alıyorum sadece, passworde bir problemim yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Haziran 2010 - 00:33:26

sudo mkdir /root/.config/nautilus
mkdir: '/root/.config/nautilus' dizini oluşturulamıyor: No such file or directory

Döndürdügü hata ileti bu.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: chopper - 16 Haziran 2010 - 00:31:59
Natutilus gerekli "/root/.config/nautilus" klasörünü oluşturamadı. Uçbirimde hata iletisi vermiyor bir pencerede mesajın başındaki iletiyi alıyorum sadece, passworde bir problemim yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Haziran 2010 - 00:33:26

mkdir: '/root/.config/nautilus' dizini oluşturulamıyor: No such file or directory

Döndürdügü hata ileti bu.
sudo mkdir /root/.config
sudo mkdir /root/.config/nautilus şeklinde deneyin bir de.

chopper

sudo mkdir /root/.config bu komut hiç bir hata iletisi döndürmedi, sudo nautilus hiç bir hata iletisi döndürmüyor, ve açılmıyor artık.

Yiğit Ateş

Son işlemden sonra sudo mkdir /root/.config/nautilus komutunu tekrar vermeniz gerekiyor.

chopper

mkdir: '/root/.config/nautilus' dizini oluşturulamıyor: File exists   Tekrar verdigimde döndürdügü hata mesajı.

Yiğit Ateş

gksudo nautilus komutu ne diyor?

chopper

gksudo nautilus hiç bir hata iletisi döndürmüyor, ve nautilus açılmıyor.

Yiğit Ateş

nautilus-gksu paketi kurulu olmayabilir. Kurulu olduğu halde yine çalışmıyorsa gconftool-2 --`özyinelemeli`-unset /apps/nautilus komutuyla nautilus ayarlarını öntanımlı değerlere döndürmeyi deneyebilirsiniz.

Forum r.ecursive sözcüğünü özyinelemeli olarak değiştiriyor. Kod kısmında doğrusunu yazarsınız.

Bu da olmazsa gconf-editor programından apps > nautilus > preferences ayarlarına gelip show_advanced_permissions kısmına tik atarsanız sorun hallolur gibime geliyor.

chopper

gksu paketi kurulu gözüküyorgconftool-2 --`r.ecursive`-unset /apps/nautilus r.ecursive komut bulunamadı diye hata iletisi döndürüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Haziran 2010 - 11:11:39

Konumutu yanlış yazmışsın :) gconftool-2 --recursive-unset /apps/nautilus Bu şekilde yazdıgında natutilus root yetkisiyle açılıyor artık, yardımların icin teşekür Yigit ATEŞ

ironic

Recursive sorununu düzelttim. Yiğit yanlış yazmamış komutu.  :) Sorun çözüldüğüne göre kilitleyelim. Yiğit' e de ayrıca teşekkürler.