Bilgisayar Kapıcısı Donuyor

Başlatan dj_psk, 12 Haziran 2010 - 08:56:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dj_psk

Bilgisayar kapıcısını çalıştırınca program 2-3 saniye sonra donuyor. Normal bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Bir şey yüklemedim kaldırmadım buna sebep olacak bir şeyde yaptığımı düşünmüyorum. Ne yapmalıyım bir çözüm önerisi olan var mı? Yoksa formatmı atayım?
İnadına değil daha iyi olduğu için Linux!

bytan

Alttakiyle çalıştırıp durduğu andaki çıktıyı buraya aktar.  Genel sorundan mı yoksa belli bir görevden mi donup donmadığıını test edebilmek için de görevleri tek tek seç. Hepsinde mi takılıyor, yalnızca biri mi sorunlu görmüş oluruz.

sudo computer-janitor-gtk
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

dj_psk

O komutla çalıştırdım bil. kapıcısı açıldı kapandı ardından uçbirimde Segmentation fault yazdı. Sonra programı normal çalıştırdım, program çalıştı temizlenecek bir şey bulamadı dedi. Ardından denemek için tekrar çalıştırdım açılıp kapandı kendiliğinden uçbirimde yapınca gene aynı olay oldu hata gene Segmentation fault.

Bu arada bir şey keşfettim ben açtıkça kapanıyor ben tekrar açıyorum bu işlemi 4 kez tekrarlayınca sonunda temizle işlemi gerçekleşiyor sonra gene aynı 4 defa sonra gene temizliyor.

bytan

Strace ile bir şeyler yakalamaya çalışabiliriz.

sudo strace computer-janitor-gtk

Hata kaydını görünce sorayım, güncellemelerin tam mı?

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/computer-janitor/+bug/420307

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

dj_psk

Güncellemelerim tam bu arada verdiğin kodla hiç hata olmadan çalıştırabiliyorum, fakat normalde gene aynı.

Bu arada amacım hadi yapalım, edelim gibi bir şeyde değil ilerde başkalarınında faydalanabilmesi.

Yardımların için teşekkürler.

at-spi-registry de bir problem olabilir diye düşünüyorum.

bytan

Strace ile çalıştırınca hatasız mı çalışıyor? At-spi-registry ile neyi kastettiğini anlayamadım?

Yapalım, edelim demiş olsan dahi, yapabildiğimiz ölçüde yapmaya çalışırız @dj_psk. Ama asıl ne demek istediğini de anlıyorum.

PF @ ST