.htaccess çalışmıyor

Başlatan LowBattery, 02 Haziran 2010 - 11:25:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LowBattery

arkadaşlar htaccess'i çalıştıramıyorum
yazılan kuralları işletemiyorum
yardımcı olabilirmisiniz?

Ozmo

LowBattery

Ozmo

root hakkı olmadan .htaccess dosyası yazamazsın oluşturamazsın

LowBattery

.htaccess çalıştıramıyorum diyorum.
nasıl yazacağım demiyorum. lütfen dikkat edermisiniz?

x_wob_x

Alıntı yapılan: Ozmo - 02 Haziran 2010 - 11:27:16
sudo gedit /nederebu/.htaccess
Anladığım kadarıyla sorun .htaccess dosyasının editlenmesi değil oluşturulan .htaccess dosyasının işlevini gerçekleştirmemesi. Ancak çözüm hakkında bir fikrim yok..

Alquimista

@ozmo'nun söylemek istediği şey .htaccess dosyanın içeriğini paylaş ki ne sorun olduğuna bakabilelim.

Bu arada bu .htaccess dosyasını sunucuda mı yoksa local'de mi çalıştırmaya çalışıyorsun?
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

LowBattery

Alıntı yapılan: AlmaMorena - 02 Haziran 2010 - 11:38:42
@ozmo'nun söylemek istediği şey .htaccess dosyanın içeriğini paylaş ki ne sorun olduğuna bakabilelim.

Bu arada bu .htaccess dosyasını sunucuda mı yoksa local'de mi çalıştırmaya çalışıyorsun?

Localde çalıştırmayı deniyorum.
Hiç bir şekilde çalışmıyor içine ne yazarsam yazayım çalışmıyor.

İçeriği;

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule (tr|en)\/(.*)$ index.php/$2?lang=$1 [L,NC]

Bloodless

Apache'i yeniden başlattın mı peki?
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

LowBattery

Alıntı yapılan: Bloodless - 02 Haziran 2010 - 11:40:42
Apache'i yeniden başlattın mı peki?

apache'e restart attım fakat sorun devam ediyor.

Ozmo

peki çalıştırma hakkı verdin mi ?

chmod +x /nederebu/.htaccess

LowBattery

Alıntı yapılan: Ozmo - 02 Haziran 2010 - 11:57:15
peki çalıştırma hakkı verdin mi ?

chmod +x /nederebu/.htaccess

Evet çalışma izni var. Sanırım apache ile ilgili. Nasıl düzenleyebilirim?

Alquimista

sudo gedit /etc/apache2/httpd.conf

ile htpd.conf dosyanı ekleme/düzenleme yapman gerekebilir. İçi boş bile olabilir. Şunları .htaccess içine ekleyebilirsin yazma izinleri için;

<directory>
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</directory>

Şunu da ekleyebilirsin;
(hatta bu dosyanın içi dolu ise -bir sitede 118. satırda olduğunu yazmışlar- aşağıdaki satırı görebilmelisin, başındaki # işaretini kaldırıyorsun bu durumda.)

LoadModule rewrite_module

sonra

sudo /etc/init.d/apache2 restart

ile apache'yi yeniden başlatıp deneyebilirsin.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

canosayan

Chmod bizim işimiz.

x_wob_x

Alıntı yapılan: AlmaMorena - 02 Haziran 2010 - 12:16:02
sudo gedit /etc/apache2/httpd.conf

ile htpd.conf dosyanı ekleme/düzenleme yapman gerekebilir. İçi boş bile olabilir. Şunları .htaccess içine ekleyebilirsin yazma izinleri için;

<directory>
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
</directory>

Şunu da ekleyebilirsin;
(hatta bu dosyanın içi dolu ise -bir sitede 118. satırda olduğunu yazmışlar- aşağıdaki satırı görebilmelisin, başındaki # işaretini kaldırıyorsun bu durumda.)

LoadModule rewrite_module

sonra

sudo /etc/init.d/apache2 restart

ile apache'yi yeniden başlatıp deneyebilirsin.

Burda anlatılanlara ek olarak httpd.conf içi boş geliyorsa ve /etc/apache2/mods-enabled içinde rewrite.load dosyası var mı bak eğer yoksa:
sudo cp /etc/apache2/mods-available/rewrite.load /etc/apache2/mods-enabled/
koduyla rewrite modülünü aktifleştirebilir ardından
diğer anlatılanları yapabilirsin..

ubuntucuyum

Bildiğim karadı ile hangi <directory></directory> tagları arasında .htaccess yapmak istiyorsanız. O <directory> tagları içindeki "AllowOverride All"  yapmanız yeterli. apache tarafındaki ayarlar için tabiki.

canosayan

mod-rewrite kapalı olarak geliyor apachede. önce aktifleştirilmesi lazım. yoksa site dizininde istediğiniz kadar yönlendir deyin. isterseniz 20 defa apache resetleyin bir işe yaramaz. elektriği şalterden kapatıp bu prizde çalışmıyor bu prizde çalışmıyor diye evde gezmeye benzer.
Chmod bizim işimiz.