[Çözüldü] Ubuntu 10.04 kurulum sırasında kilitlenme.

Başlatan Brendee, 05 Mayıs 2010 - 00:06:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Brendee

Selam.. Direk konuya giriyorum..
Ubuntu 9.04 e kadar hemen hemen her sürümü aynı şekilde indirip cd ye yavaşça yazdırıp bilgisayarıma sorunsuz kuruyordum. şimdi 10.04 indirdim, aynı şekilde cdye yazdırıp kurmaya çalışıyorum fakat; en başta bilgisayar açılınca "ubuntuyu kur" dediğimde bir süre yükleme yapıp ardından ekranı karartıyor.. ve bilgisayar bütün işlemeri durduruyor. ctrl+alt+del işe yaramıyor. hiç* bir şey yapılamıyor. öylece kilitleniyor. mecburen bilgisayarı düğmesinden kapatıp tekrar açıyorum.. ne yaptıysam olmuyor.. moralim çok bozuldu.  sebebi hakkında yardımlarınızı bekliyorum..

eribol

Brendee

az önce denedim .. en baştaki menüde f6 ya basınca menü açılıyor.. anlamadığım (bilgisizlikten dolayı, mazur görün) bazı şeyler var.. seçenekleri denedim. işaretleyip işaretleyip tekrar "ubuntuyu kur" dedim.. ama sonuç değişmedi.. bi süre ekranda ubuntu yazısı saydı saydı sonra siyah ekran.. lütfen bi çözümmmmmm :((((  aynı cdyi ofisteki bilgisayarda denedim çalıştırdıı :( bendeki problem ne ? ..

eribol

F6 seçeneklerine girdikten sonra alt kısımda düzenleme var. İmleç ile ileri geri yapıp quiet splash kısmını silmeyi denediniz mi?

Soru(foruma): Bu Safemode olayına ne oldu? Bir ara bu ayar vardı ama artık göremiyorum. İlk kullanıcılara basitçe SafeMode denirdi ama şimdi oraya git şuraya gel muhabbetine döndü.

Brendee

bakayım.. deneyip geliyorum.. umarım sonrakinde 10.04 ten yanıt veririm..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Mayıs 2010 - 00:10:39

olmadı abicim... ilk açtığımda gelen ekranda F6 ya basınca aşağıdaki resimde açılmış görünen menü açılıyor ve düzenleme diye bir şey yok. :(

Brendee

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Brendee

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Mayıs 2010 - 03:25:20
Orada açılan seçenekleri denedin mi?

hemen hemen hepsini denedim.. birini sectim.. olmadı.. onu bırakıp diğerini işaretledim olmadı, çeşitli kombinasyonlar denedim..
olmuyor yaaa :((

ersenkoc

Asus laptop bilgisayarıma bende sıfır 10.4 kurmak istedim ama kurulum ekranı gelmedi. (masaüstü olarak kuruldu yani cd hatası değil) Bende 9.10 geri dönüş yaptım. Acaba diyorum laptop sorunumu yada ekran kartı sorunu falan mı? Bu yüzden bu sorunu yaşayan arkadaşlar bilgisayarlarının özelliklerini yazarsa ortak payda yakalayıp sorunu bulmak daha kolay olur diye düşünüyorum.

Asus K50İN P8700
Ekran Kartı Nvidia Geforce G102M

heartsmagic

Brendee

Alıntı yapılan: heartsmagic - 14 Mayıs 2010 - 01:38:29
Bu durumda son öneri Alternate ISO oluyor.

Bu akşam onuda denedim.. alternate iso'nun farkını bilmiyorum.. bildiğim ubuntu olması dileğiyle indirdim.. süper bi şekilde kurulumu yaptım.. biraz uzun sürdü ama ubuntuya değer.. kurulum bitince bilgisayar restart attı.. cd yi çıkardım.. grubdan ubuntuyu seçip mutluluktan havalara uçuyordum derken!!!! yine aynı problem.. ubuntu ikonu çıktı bi süre saydı ve yine o siyah ekran :(( en başa döndüm... yıkıldım resmen :((( önce kurulmadan siyah ekrana düşüyordu... alternate iso'yu deneyince kuruldu ama şimdide başlatırken aynı yere düşüyor :(

ersenkoc

Bende yaklaşık 10 kere 10.4 yükselttim. Ama nafile her defasında görüntü sorunu ile karşılaştım. Masaüstü bilgisayar 10.4 ve güzel çalışıyor ama laptop 9.10 ve artık yükseltme yapmayacağım :)

sema

Alıntı yapılan: Brendee - 17 Mayıs 2010 - 23:46:23
...alternate iso'nun farkını bilmiyorum.. .....alternate iso'yu deneyince kuruldu ama şimdide başlatırken aynı yere düşüyor :(

Alternate ISO düşük özeliklere sahip bilgisayarlar için. Bana önerilince merak edip bakmıştım, gerçi bilgisayarımın öyle bir sorunu yok..

Çok söyledim ama.. Ben bu problemlerin kernel'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Bütün bu sorunları yaşadım ve sonunda yükseltme yapıp bir önceki kernel ile sistemi açabilmiştim, deneyebilirsiniz.
susema

zeitgeist

Kurulum aşamasında siyah ekranla karşılaşanlar öncelikle açılış seçeneklerini düzenleyerek:

linux acpi=off noacpi noapic nolapic düzenlemesi yaptıktan sonra kurulumu deneyebilirler.

Alternete kurulumunun ardından siyah ekran hatası alanlar da Alt+Ctl+F1 konsola düştükten sonra

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

komutunun ardından X ortamını yeniden düzenleyerek "vesa" sürücüleri kullanmayı deneyebilirler.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

@Brendee, Grub mensünden e'ye basarak veya F6 ile çekirdek satırının sonundaki quiet ve splash parametrelerini kaldırabiliyor musun?

Brendee

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Mayıs 2010 - 04:13:44
@Brendee, Grub mensünden e'ye basarak veya F6 ile çekirdek satırının sonundaki quiet ve splash parametrelerini kaldırabiliyor musun?

grub ekranında e ye basınca başka bir ekran geliyor. satırın birinin sonunda quiet splash kelimeleri var.. o kelimeleri siliyorum.. yada o satırı tamamen siliyorum.. ardından ctrl+x e basıyorum.. yine bir süre ubuntu yazısı çıkıyor.. sayıyor ve sonunda yine kara ekran :(((

tekrar en başa dönüyorum grubda e ye basıyorum.. quiet splash kelimeleri yine orada.. herşey sırasıyla aynen böyle.. e ye basınca çıkanlarıda aşağıya yazıyorum..

recordfail
insmod ext2
set root='(hd0,6)'
search --no-floppy --fs-uuid --setda60b21b-6.....................
linux /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic root=UUI................. 2913331 ro nomodeset  quied splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.32-21-generic

heartsmagic

Hepsini silme sadece quiet ve splash'ı sil. Ayrıca sildikten sonra, silinmiş halde açman lazım sistemi.
Peki kurtarma kipinde açılıyor mu sistem?

Brendee

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Mayıs 2010 - 13:45:25
Hepsini silme sadece quiet ve splash'ı sil. Ayrıca sildikten sonra, silinmiş halde açman lazım sistemi.

siliyorum.. ama o halde ne yaparsam yapayım kalmıyor.. her seferinde yazı kendisi tekrar geliyor.. amaaaa sonunda açabildim sistemi..
şöyle oldu; recovery mode'da açtım karşıma bi ekran geldi.. bilgisayarı normal başlat vb şeyler vardı.. oradan ekran durumuyla ilgili seçeneği seçtim.. ve sonraki seçenektede düşük konfigrasyonda açmasını seçtim.. bütün bunlar ingilizce olduğundan türkçeye anca bu kadar cevirerek anlatıyorum.. ardından ubuntu 10.04 nihayet karşımda.. çok sevinmiştim.. herşey çok güzeldi.. sonra baktım dümdüz bir ubuntu.. o sevdiğim görüntü özelliklerinden mahrum.. bide 3g modemi otomatik tanımadı.. başka şekilde de tanıtamadım.. bide internetsiz oldu... o zamanda çok üzüldüm.. şimdi alternate iso dan yüklediğim içinmi öyle yoksa ekran kartım yüzündenmi acabaaa..

sanıyorum benim bilgisayar artık zamana yeniliyorr.. :((((

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Mayıs 2010 - 00:41:39

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Mayıs 2010 - 13:45:25

ayrıca emekleriniz içinde teşekkürlerrrrr...

heartsmagic

Intel mi kartın? nomodeset ile açanlar var forumda, acaba aynı problem mi?

Brendee

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mayıs 2010 - 04:05:59

kartım intel.. bilgisayarımda toshibanın önceden yaptığı öğretmen kampanyasından alınan bi bilgisayar.. sattelite L10..

sema

@Brendee Alternate ISO ile dil seçtikten sonra, F6'ya basıp noapic ve nolapic'i seçip (çarpılayıp) ESC tuşuna basın, normal olarak kurulumu gerçekleştirebiliyor bu aşamadan sonra, yalnız sadece bilgisayarın kapanmasında bir sıkıntı var, onun da çözümünü bulduk zaten..
susema

Brendee

Alıntı yapılan: semagkyz - 31 Mayıs 2010 - 12:42:27
@Brendee Alternate ISO ile dil seçtikten sonra, F6'ya basıp noapic ve nolapic'i seçip (çarpılayıp) ESC tuşuna basın, normal olarak kurulumu gerçekleştirebiliyor bu aşamadan sonra, yalnız sadece bilgisayarın kapanmasında bir sıkıntı var, onun da çözümünü bulduk zaten..

ilgin için sağol.. bu arada ubuntudan bedava orj. cd istemiştim.. yabancı site veyurt dışı olduğundan ümitsizdim ama geçen gün cd geldi elime.. çok sevindim.. dediklerini deneyip sonra tekrar bildiricem.. teşekkürler tekrar sağolunn...

Brendee

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mayıs 2010 - 04:05:59

çözdüm sonunda;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18833.msg235359.html#msg235359
adresindeki olayı yaptım.. bana gönderilen orjinal cd ile başlattım.. dili seçtikten sonra gelen ekranda f6 ya basıp sonra hiçbişi yapmadan esc ye bastım.. listenin altında bi yazı vardı sonunda quiet splash yazan.. onun devamına i915.modeset=1 yazdım ve enterladım.. ikinci denememde ubuntu cd den başladı.. ardından kurulum yaparak bilgisayarı yeniden başlattım.. şimdiden sonra tek problemim her başlangıçta grub ekranında e ye basıyorum quiet splash yazan satırın devamına yine i915.modeset=1 deyip ctrl+x ve açılıyor... bunu her açılışta yapmam gerekiyor.. o yazı bi sonraki açılışta orada kalmıyor :( ama yine de şu an ubuntu 10.04 ten yazmakta olduğum için çok mutluyum.. 3G modemide sıkıntısız tanıttım.. keyfime diyecek yok.. herşey için çok teşekkür ettim..

sema

Sorunun çözülmesine sevindim yalnız o dediğinizi her açılışta yapmak zorunda değilsiniz. Bakın diğer arkadaş, grub.cfg'e dosyasında quite splash'ın devamına, "i915.modeset=1" yazarak düzenlemiş. Aynısını yaparsanız büyük bir zahmetten kurtaracaksınız kendinizi :)

Şimdi şu dosyayı açıp;

sudo gedit /etc/default/grub

ilgili satırda değişikliği yapabilirsiniz.
susema