Warzone2100 İncelemesi

Başlatan Eren, 03 Haziran 2008 - 05:45:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ghetto

sudo apt-get install warzone2100 komutu ile oyunu yükledim ve oyuna girdim. Fakat oyun başladığında ekran siyah oldu. Menü falan gayet normal sadece oyun başladığında siyah oldu. Başka oyunlarda denedim problem olmadı.

s7e7v7e7n

bu tür oyunları aslında yayınlanan dergilerde konular hakkında açıkmalarlar veya onlarada konularda yer verilse iyi olurdu sanki..
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

maxxblade

bu oyunun 1. bölümünü oynadım ve 2. bölümde bırkatım
bu oyun sararsa çok kötü olurum diye ama şimdi de Final Fantasy istilası altındayım :D

s7e7v7e7n

Alıntı yapılan: maxxblade - 02 Eylül 2009 - 00:07:01
bu oyunun 1. bölümünü oynadım ve 2. bölümde bırkatım
bu oyun sararsa çok kötü olurum diye ama şimdi de Final Fantasy istilası altındayım :D

biraz açabilirmisiniz başka bir başlık altında nasıl bir oyundur Strateji oyunumu ve online mi ?
linux altında çalışan bir oyun mudur ?
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

XRumer

Arkadaşlar konu dışı bölümünde görmüşsünüzdür Linux için bir oyun kitabı hazırlıyorum. Tek tek oyun incelemek ve bununla ilgili yazı yazmak ve ardından kitabın tasarımını yapmak uzun iş. Acaba Warzone2100'ün bu tanıtımını kitapta kaynak göstererek kullanabilir miyim?

BayboraKaan

XRumer

wiper

Alıntı yapılan: XRumer - 27 Şubat 2010 - 12:17:57
Arkadaşlar konu dışı bölümünde görmüşsünüzdür Linux için bir oyun kitabı hazırlıyorum. Tek tek oyun incelemek ve bununla ilgili yazı yazmak ve ardından kitabın tasarımını yapmak uzun iş. Acaba Warzone2100'ün bu tanıtımını kitapta kaynak göstererek kullanabilir miyim?

Kullanabilirsiniz ancak nereyi kaynak göstereceksiniz?

1. Kaynak - Pardus Oyun - 14 haziran 2007 tarihinde inceleme eklendi.
2. Kaynak - Özgürlük İçin - 25 haziran 2007 tarihinde inceleme eklendi. http://www.ozgurlukicin.com/oyun/warzone2100
3. Kaynak - Linux Mint Türkiye - 2 haziran 2008 tarihinde inceleme eklendi. http://forum.linuxmint.org.tr/index.php/topic,97.0.html
3. Kaynak - Ubuntu Türkiye - 3 haziran 2008 tarihinde inceleme eklendi. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,1574.0.html

Sırasıyla;

1. Pardus Oyun
2. Özgürlük İçin
3. Linux Mint Türkiye
4. Ubuntu Türkiye

Bütün bu 4 sitede Creative Commons (by-nc-sa) lisansı ise lisanslanmış. Bu lisansa göre hala geçerli mevcut ilk kaynak kullanılır. Pardus oyun artık olmadığına göre 2. sırada Özgürlük İçin sitesini lisansa göre kaynak olarak kullanmanız gerekiyor.

XRumer

Ben Sudo'nun ilk sayısında yapılan incelemeyi kullanmak istiyordum. O da dediğiniz yerden alınan inceleme mi?

wiper

Alıntı yapılan: XRumer - 02 Mart 2010 - 08:51:54
Ben Sudo'nun ilk sayısında yapılan incelemeyi kullanmak istiyordum. O da dediğiniz yerden alınan inceleme mi?

Evet aynı inceleme. Aynı incelemeyi birkaç yere göndermiştim. İlk kaynak Pardus Oyun, ikinci kaynak özgürlük için.

XRumer

Öyleyse ilk önce orayla konuşayım, sonra duruma göre bir şey yaparım.

cgr98

oyunla ilgili bir soru sorulduğu için ben de deniyorum şansımı.
şimdi başlardaki bölümlerden birinde, haritanın açıldıkça açıldığı bölümlerden biriydi, son gelen görevde bir artifact almamızı istiyor. şöyle diyor: "search for and recover any artifacts here" düm düşman birimleri yok edilmil ve baseler çökertilmiş durumda. son artifactı da aldım. hatta geliştirmesini bile yaptım. haritamda kırmızı yanan bir ışık da kalmadı. ama bölümü geçemiyorum. nedir kaçırdığım acaba?

sudusleri

Bu oyunu ben de sonuna kadar oynadım Pardus kullandığım dönemde.. Ancak oyun bitmiyor. Devasa düşman ordusunu sildim süpürdüm.. yapacak  bir şey kalmadı ama oyun sona ermiyor... Oyunu bitirdim varsayıyorum :)
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

okan_ubuntu

Açık kaynak oması oyunu daha da güzelleştiriyor ama Command & Conquer Generals Zero Hour her zaman bir numara! 8)

karaghost

Arkadaşlar bugün bu oyunu denemek istedim ve dün ubuntu 10.10 u kurmuştum. oyunu indirdim ve sitesinde anlattığı gibi kurulum yapmaya çalıştım. Ancak şöyle bir sonuçla karşılaştım;

root@TOSHIBA:/home/karaghost/war# ./configure && make
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking how to create a ustar tar archive... gnutar
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... gcc
checking whether the C * derleyici works... yes
checking for C * derleyici default output file name... a.out
checking for suffix of executables...
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C * derleyici... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ISO C89... none needed
checking dependency style of gcc... gcc3
checking for gcc option to accept ISO C99... -std=gnu99
checking for gcc -std=gnu99 option to accept ISO Standard C... (cached) -std=gnu99
checking for ranlib... ranlib
checking for g++... no
checking for c++... no
checking for gpp... no
checking for aCC... no
checking for CC... no
checking for cxx... no
checking for cc++... no
checking for cl.exe... no
checking for FCC... no
checking for KCC... no
checking for RCC... no
checking for xlC_r... no
checking for xlC... no
checking whether we are using the GNU C++ * derleyici... no
checking whether g++ accepts -g... no
checking dependency style of g++... none
checking for bison... no
checking for byacc... no
configure: error: Bison is not installed

Çok iyi bilgim olmadığı için sizlere danışmadan bir şey yapmak istemedim

Yiğit Ateş

Derlemenize gerek yok, Playdeb'de var Warzone.

karaghost

Çok teşekkür ederim. Oyun otomatik olarak ubuntu yazılım merkezi ile açıldı. Şu an kuruluyor umarım sorunsuz çalışır

eren

Alıntı yapılan: sudusleri - 05 Temmuz 2010 - 00:26:29
Bu oyunu ben de sonuna kadar oynadım Pardus kullandığım dönemde.. Ancak oyun bitmiyor. Devasa düşman ordusunu sildim süpürdüm.. yapacak  bir şey kalmadı ama oyun sona ermiyor... Oyunu bitirdim varsayıyorum :)

Oyun bitiyor.

Son turda gölgede kalan ve haritada görünmeyen bir düşman alanı mevcut. Sağ tarafta kalan 2 dağın arasından geçince oyun bitti sanıyorsunuz ancak sol tarafa devam ederseniz dikkat çekmeyen bir yükselti var. Haritada her şey bitti gibi görünüyor, bütün alanlar açıldı gibi görünüyor ama o yükseltiye tırmanınca o gözükmeyen kısım oyuna ekleniyor.

Orayı çok güçlü bir ordu koruyor. Sizin 8. kademe tanklarınız bile oranın duvarlarına işlemiyor. Orayı geçmek için zamanında 6.5 saat pc başından kalkmadan oynamıştım. Oyunun o bölümünde zaman sınırı kalktığı için işi zamana bırakın ve para toplansın, sonra oyunun ilk bölümlerindeki gereksiz binaları satın ve para kazanın. Sonra olabildiğince fazla tank inşa edin ve bölgenin etrafına saldırı sırasında kaleden çıkacakları vurmak için en az 100 tane roket kulesi yerleştirin. Son olarak inşa ettiğiniz yüzlerce tankı aynı anda kalenin üzerine gönderin. Kale içerisindeki üretim hızı sizin tankları durdurmaya yetmeyecektir, ilk önce ilk girişi koruyan lazerleri hedef alın onları aşınca iş neredeyse tamam. Bu raddeden sonra zaten içeri sızacaksınız, tanklarınızın çoğu yok olacak ama o arada üretim tesisini patlatabilirseniz ve geride yeteri kadar tankınız var ise oyunu kazanabilirsiniz.

ssaraloglu

oyunun bi bölümünde takıldım kaldım. dah dogrusu ne yapcagımı anlamadım. Ana haritam olan yerde bütün her tarafı açtım daha sonra beni başka bi yere 10 gemi ile gönderme hakkı veriyor. Fakata sonra tank falan getiremiyorum ana yerimden.

maydin95

Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

sudusleri

Bildiğimiz suda giden gemi değil.. Mekik (taşıycı) tarzında gemi...

maydin95

Anladım. Onu biliyordum da denizde yüzen var mı acaba demek istedim.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

sudusleri

Son bölüme kadar oynadım.. Yoktu.. Yeni sürümlerinde varsa bilemem..

maydin95

Warzone 2 den 3e yükseltilyor. Ancak bu kadar nasıl bir gelişme var merak ettim. Bir şeyin iyice bir gelişmesi gerekiyor da İnşallah öyledir.