Komut Çevirileri ve Açıklamaları

Başlatan hasanyılmaz, 24 Aralık 2009 - 21:04:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanyılmaz

Linux'ta kullandığımız çeşitli komutların Türkçe açıklamalarının bulunduğu belgeyi aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz:

Alıntı Yaphttp://hedefturkce.com/wp-content/indir/ceviri_komutlari.pdf

Belgenin aslının bulunduğu sayfa ve forumda konuşulduğu başlık:

Alıntı Yaphttp://www.linuxguide.it/linux_commands_line_en.htm

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8227.0.html

Komutların çevirisini yapan Ubuntuki'nin eline sağlık diyorum..

zeitgeist

Emeği geçenlere teşekkürler. Her daim lazım olacak harika bir belge.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

ubuntuki lilith

Umarız herkesin işine yarar. Hasan'a teşekkürler yardımları için.

coni

Süper olmuş elinize sağlık. Birde ben bir şey tavsiye etmek istiyorum pdf dosyasının başına Komutların neyle ilgili olduğunu yazsak ve ona tıklandığında o komutların olduğu sayfaya gitse olmazmı acaba kendi sitesindeki gibi olsa çok güzel olur.

Ve son olarak da 'newgrp - [group]' bu komutu yazmayı unutmuşsunuz sanırım Türkçe açıklaması var ama komut satırındaki komut boş.

ubuntuki lilith

Alıntı yapılan: coni - 25 Aralık 2009 - 11:43:34
Süper olmuş elinize sağlık. Birde ben * bir şey tavsiye etmek istiyorum pdf dosyasının başına Komutların neyle ilgili olduğunu yazsak ve ona tıklandığında o komutların olduğu sayfaya gitse olmazmı acaba kendi sitesindeki gibi olsa çok güzel olur.

Ve son olarkata 'newgrp - [group]' bu komutu yazmayı unutmuşsunuz sanırım türkçe açıklaması var ama komut satırındaki komut boş
'newgrp - [group]' komutunun açıklaması şöyle olacak:
yeni oluşturulan dosyaların varsayılan grubunu değiştirmek için yeni bir gruba gir

kuleyni

Çok yararlı bir çalışma olmuş emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

coni

Alıntı yapılan: ubuntuki - 25 Aralık 2009 - 16:17:00
Alıntı yapılan: coni - 25 Aralık 2009 - 11:43:34
Süper olmuş elinize sağlık. Birde ben bir şey tavsiye etmek istiyorum pdf dosyasının başına Komutların neyle ilgili olduğunu yazsak ve ona tıklandığında o komutların olduğu sayfaya gitse olmazmı acaba kendi sitesindeki gibi olsa çok güzel olur.

Ve son olarak da 'newgrp - [group]' bu komutu yazmayı unutmuşsunuz sanırım Türkçe açıklaması var ama komut satırındaki komut boş.
'newgrp - [group]' komutunun açıklaması şöyle olacak:
yeni oluşturulan dosyaların varsayılan grubunu değiştirmek için yeni bir gruba gir

Ben anlamını sormadım. Zaten çeviride mevcut ama siz komutu koymayı unutmuşsunuz. Pdf'de o kısım boş onu demek istedim.

ubuntuki lilith

pardon:)yanlış anlamışım komut sizin verdiğiniz komut olacak evet Hasanyılmaz bu durumu düzeltecektir.

coni

Alıntı yapılan: ubuntuki - 25 Aralık 2009 - 20:03:29
pardon:)yanlış anlamışım komut sizin verdiğiniz komut olacak evet Hasanyılmaz bu durumu düzeltecektir.

önemli değil olur öyle şeyler. birde yukarida bahsettiğim gibi sitesindeki gibi başlıkları yukarı yazsak sonra o başlığa tıkladığımızda direk o başlıkla ilgili komutların bulunduğu sayfaya gitse olmaz mı acaba

hasanyılmaz

Biraz daha incelensin, başka hata çıkarsa toptan düzeltirim bir iki gün içinde. İlgili komutların bulunduğu sayfaya gitme olayı pdf'de pek kullanışlı olmaz gibi.

Bu komutlar çevirisini Viki'de bir sayfada yapsak nasıl olur? Viki Tayfası ne der bu işe?

coni

diğer başlıkta wiki den bir arkadaş zaten böyle bir öneride bulundu sanırsam

ubuntuki lilith

Eline sağlık, yalnız şimdi fark ettim başlık biraz tuhaf değil mi sizce de?
Komut çevirileri ve açıklamaları diye değiştirsek mi :) Değiştirdim bile.
Bu arada wiki'deki ilk hamlemi de yaptım oradaki başlığı da değiştirdim, daha önce birkaç yazım hatasını değiştirmeyi denemiş becerememiştim. Şimdi sanırım oldu, umarım bir hata yapmamışımdır bilmeyerek, düzelteyim derken.

hitokiri

Çekinmeden istediğinizi deneyin wikide eski haline getirmek mümkün yazılanları :)
Teşekkür ederim dehşet bi belge olmuş parmaklarınıza sağlık :)