Ubuntu-tr Store

Başlatan badhero, 01 Ekim 2009 - 16:40:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

badhero

Forumdan araştırdığım kadarıyla (http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=377.0) izin almadan tişört bastırılıp satılamıyormuş. Ubuntu-tr ailesi artık çok büyük; Ubuntu logolu ürün satışı yapılabilir mi?

Ubuntu-tr yöneticilerine, Ubuntu logolu tişört ve aksesuar satış izni alınabilir mi, alabilir misiniz?
Ubuntu-tr üyelerine, böyle bir işe girişilse ilgi gösterir misiniz?

command

Yapan varmı ben talibim :)

badhero

Talep çok olursa böyle bir işe girerler herhalde. Çünkü riskli bir şey sonuçta, o kadar tişört, aksesuar hazırlanır da üyeler yüzüstü bırakırsa yazık olur. Ama Türkiye'de böyle bir şeyin olması gerekir. Bunu yapabilecek gücü olan tek yer Ubuntu-tr diye düşünüyorum. Türkiye'nin en büyük ve belki de tek Ubuntu kullanıcıları platformu. Yurt dışından ürün alınca hem pahalıya geliyor hem de para dışarıya gidiyor.  :)

umutubuntu

Arkadaşlar, hem genel forum sorumlusu hemde bir promosyon firması sahibi olarak söylemem lazım ki istediğiniz ne yazıkki şu an için mümkün değil.

Ubuntu Canonical'e ait tescilli bir marka olup izin almadan zaten kullanılamaz, forum olarak dahi Ubuntu markasını ticari bir şekilde kullanamayız.
İzin aldığımızı düşünelim, ancak ürünleri yaptıracak olan firma Ubuntu ismini veya görselini kullanarak ticari bir gelir elde edeceği için Canonical'e Marka kullanma hakkına karşılık bedel ödemesi gerekiyor, En azından ticarette işlerin bu şekilde olduğunu düşünüyorum.
Basit bir örnek vermek gerekirse üzerinde Bugs Bunny görselli ürünlerin izinsiz,telifsiz imal edilmesi ürünü yapanların başını belaya sokar.

Ayrıca @bethiro'nun dediğini var sayarsak, her türlü masrafı yapıp (isim kullanım bedelinin ödenmesi, ürünlerin imalatı) ürünü çıkarttıktan sonra satışı yapılamazsa üreticinin elinde kalma ihtimalinide unutmamak lazım.

Her şeye rağmen ben illaki Ubuntu baskılı ürün istiyorum ama yurt dışından getirtmek istemiyorum diyorsanız özel baskı yapan dükkanlar var.
Ancak unutmamalısınız ki Ubuntu Store'dan almış olduğunuz ürünlerin karı, kullanmış olduğunuz Ubuntu işletim sisteminizin geliştirilmesine harcanmaktadır.

canosayan

hatta şu an itibariyle bu sayfada bu tarz tişörtleri yaptırabileceğiniz bir reklam var. en azından ona tıklayarak katkıda bulunabilirsiniz.
Chmod bizim işimiz.

Yusuff

Kendime uzun kollu bir tane almak isterdim. :)
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

badhero

Takım tutar gibi işletim sistemi tutmak. Galatasaray formasındansa Ubuntu logolu bir tişörtü,sweati,ceketi ya da herhangi bir aksesuarı tercih ederim.

Geany

Böyle bir şey yapılırsa almak isterim. Ama imkansız gibi görünüyor :)

badhero

Tish-o'da herkesin ortak zevkine hitap eden özel bir şey tasarlanabilirse herkes aynı üründen alır.

ciwans

Canonical store'un online türkiye temsilciliği gibi bir olay düşünülebilir. Hem verilen para farklı yerlere ulaşmamış olur hemde yurt dışından geliş süresi alıcı adına avantajlı olur. Bu tarz bir uygulamayı site yönetimi düşündüğü taktirde canonical'ın olumlu bir cevap vereceğini düşünüyorum.
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek, Sadece susarak özlüyorum seni, Hiç tanımadan ne garip...

wiper

Bu daha önce bize teklif edilmişti ama kabul etmedik. Yani Canonical bu ve bir çok işe girmemizi istiyor yetkide veriyorlar ama bizim uğraşacak vaktimiz yok. Mazağa işletme, her yeni sürümde Ubuntu partisi yapma, seminerler düzenleme, kurumlara yerel Türkçe Ubuntu desteği verme, sunucu takımı kurma gibi bir sürü öneriler yapılıyor ama biz hiç birini kabul etmiyoruz. Bizlerin bu işlerden para kazanmak gibi bir amacı yok. Vaktimizde olmadığı için Ubuntu Türkiye bu işlere hiç bir zaman girmeyecektir.

Bir yenilik düşünüyoruz. Oyun Tayfası kurup oyun sunucusu vermek isteyenleri bu tayfa ile baş başa bırakacağız. Ubuntu Türkiye Urban Terror sunucuları bu vesile ile açılabilir. Ayrıca IRC Tayfası yine gündemimizde olan bir konu. Şu anki insan gücü ile de bunlardan daha fazlası olmaz herhalde.

Şu anki durumda bile en çok alanda ve en çok insan gücü ile faaliyet gösteren ilk 5 yerel ekip arasındayız. Ubuntu Türkiye içinde bu kadar büyümek şu an için yeterli. Sunucularımız şu anki yapıyı bile zor kaldırırken daha fazlasına girmek herhalde bile bile mayınlı tarlaya girmekle eş değer.

badhero

Alıntı yapılan: umutubuntu - 02 Ekim 2009 - 00:59:37

Ancak unutmamalısınız ki Ubuntu Store'dan almış olduğunuz ürünlerin karı, kullanmış olduğunuz Ubuntu işletim sisteminizin geliştirilmesine harcanmaktadır.

Kargo ücreti pahalıya geliyor.

Yusuff

Wiper'in açıklaması bende çok güzel rüzgarlar estirdi. Ne de güzel olurdu onları yapabilseydik.

İlerde belki...
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

badhero

wiper'ın söyledikleri bir gün gerçeleşecek. Ubuntu-tr her geçen gün büyüyor.

wiper

2 senelik plan içerisinde bunlar gündemde yok. Bunlar için ciddi yatırımlar gerekiyor. Ben 2 sene sonra proje sorumlusu olarak burada görev almayacağım için 2 sene sonra ne olur ne biter bilemiyorum. İleride belki bu söylenenler yapılabilir, inşallah yapılır ama dediğim gibi bunlar çok fazla emek isteyen çok pahalı işler.

badhero

İçimi karartma wiper(!)  Güzel günler göreceğiz.

wiper

Basamak basamak ilerlemek lazım, her şeyi bir anda yapmaya kalkarsak hiç bir şeyde başarılı olamayız. İleride inşallah bu dedikleriniz olur.