Ubuntuda USB berbatlığı

Başlatan wallkan, 08 Ağustos 2009 - 23:28:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wallkan

Ubunutuda her şey iyi hoşta USB aygıtlarla ne alıp veremediği var merak ediyorum. ne biçimlendirebiliyosun ne de başka bi şey yapabiliyorsun. gparted deneyip USB'yi bi daha görmez hala getiriyorsun. kod yazıyosun biçimlendirmiyor. niye biçimlendirdiğime gelirsek. mp3 çalara dosya kopyalayıp yapıştıramıyor aynı şekilde diğer USB belleklere de ve taktığım USB Aygıtların yüzde ellisinde hata veriyor.
bana bunun bi çözümünü önerir misiniz?

agritux

Bence başlık biraz acımasızca olmuş. Zira ben hiç bir konuda sorun yaşamadım. Aksine windows da yaşadığım sorunların hiçbiri ile karşılaşmadım.

wallkan

ben de Ubuntuya windowstan fazla güveniyorum ama söylediğim gibi flash belleklerimde sorun çıkartıp bunu windowsda düzeltebilince,
Ubuntu da bunun çözümü var mı merak ediyorum.

kuleyni

Bu işten pek anlamam ama herkesin daha iyi yardımcı olabilmesi için nasıl bir hata verdiğini söylemeniz gerekiyor.

helluri

bu işe ben de çok gıcık oluyorum doğrusu.
flash diskime kolaylıkla format atmak isterdim.

bi de şu var. windowsdan güvenli kaldırmadığım zaman hata veriyor. çözümü var ama pratik değil. genelde windowsa yeniden takıp güvenli kaldırıyorum hatayı görmemek için.

bi de şu flash diski çıkar derken empty trash? yazısı çıkmıyor mu. deli ediyor beni. windowsa takınca da bakıyorum .trash diye boş dosyalar oluşturmuş..

bunların hiçbiri çözülmesi gereken problemler değil ama usb bellek olayını ben de sevmiyorum ubuntuda.

kuleyni

Trminalden şöyle bir deneme yapabiliriz hata çıktısı için galiba fat32 olarak biçimlendirmek için:
mkdosfs -F32 -v -n "" /dev/sdf1
/dev/sdf1 kısmı bende böyle siz kendi sisteminize göre yazın.

agritux

Alıntı yapılan: helluri - 08 Ağustos 2009 - 23:40:50

bi de şu var. windowsdan güvenli kaldırmadığım zaman hata veriyor. çözümü var ama pratik değil. genelde windowsa yeniden takıp güvenli kaldırıyorum hatayı görmemek için.

bi de şu flash diski çıkar derken empty trash? yazısı çıkmıyor mu. deli ediyor beni. windowsa takınca da bakıyorum .trash diye boş dosyalar oluşturmuş..

bunların hiçbiri çözülmesi gereken problemler değil ama usb bellek olayını ben de sevmiyorum ubuntuda.

Sanıyorum ki saydıklarınızdan bazıları artı özellik

wallkan

bu şekilde biçimlendirmeyi denedim, ama olmuyor. flash bellekler windowstaki kadar rahat çalışmıyor en azından windowsta sorun çıkınca kolayca biçimlendirebiliyorsun sorun da kalmıyor. yakında Pardus 2009 denicem umarım onda böyle hatalar almam.

nasıl biçimlendircem ve nasıl flash belleği ubuntuda görmesini sağlıcam öneriniz varsa çok yararlı olur.

helluri

Alıntı yapılan: sessizce - 08 Ağustos 2009 - 23:53:07
Alıntı yapılan: helluri - 08 Ağustos 2009 - 23:40:50

Sanıyorum ki saydıklarınızdan bazıları artı özellik
ben bunlarda bir +özellik görmüyorum fakat bunlar linuxun bize sunduğu avantajlarsa istemiyorum kalsın.  :D

xxx3

Bu güne kadar birçok farklı flash disk kullandım hiç bir sorun çıkarmadı sizde böyle * bir şey duydum hayretler içinde kaldım söyle link vericem ama sanırım siz oraya bakmışsınız
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,3303.0.html

wallkan

gparted işe yaramıyor. ben de anlamadım. mkfs de denedim yine olmuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ağustos 2009 - 00:21:51

umount komutu verdiğimde: aygıt bağlanmadı diyor ve

mkfs.msdos komutunda: /dev/sdb1: Permission denied

diyor.

ve aygıt hala çalışmıyor.

ve de bilgisayar görmüyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Ağustos 2009 - 01:31:33

arkadaşlar sonunda flash disklerden bi tanesini biçimlendirdim ama ötekilerde hala aynı hatalar sürüyor. umarım flash disklerde problem vardır da Ubuntu devam eder.

xxx3

Bu komutu root haklarıyla mı veriyorsunuz ?
mkfs.msdos komutunda: /dev/sdb1: Permission denied

wallkan

root hakkıyla verince çalıştı.(sudo)

heartsmagic

Bir dünya ileti yazılmış ama ne yapıp da ne çalışmadı söylenmemiş. Ubuntu'ta USB berbatlığı varsa, kusura bakmayın ama başlıkta da bilgi eksikliği var.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

wallkan

daha önceleri ne tür hata verildiğiyle ilgili bilgiler yazdım ve hata çıktılarını da verdim o yüzden burada yazmadım
ama temel sorunlar;
flash bellek görmüyor
copyala - yapıştır hatası
input/output error
bağlanamadı hatası
bulunamadı hatası

ben işlem yapmak isteyince bana bunları veriyor.

ubuntu'dan memnunum ve en iyi işletim sistemi bence ama o kadar iyi düşünülmüş şey varken ubuntu içinde niye flash belleklerle ilgili böyle sorunlar çıkıyor ve bu sorunlar sadece 3-5 kod etrafında düzeltilmeye çalışılıyor, elbetteki bu hataları düzeltmenin yolu vardır ama niye bunlar önceden düşünülmüyor veya türkçe kaynak olarak az sayıda kod bilgisi sunuluyor bunu anlamıyorum.

yardımlar için teşekkürler.

heartsmagic

Senin yanlışın problemleri genelliyor olman. O zaman ben de şunu söyleyeyim, benim USB belleklerle sorunum yok, o zaman kimsenin yok. Doğru olmaz sanırım, değil mi?

Input/Output hatası farklı bir hatadır, bağlayamama ayrı bir olaydır, biçimlendirmek istemense çok daha farklı bir olaydır. Hangisini ne için soruyorsan bunu belirt. Belirt ki bizler de yardımcı olmaya çalışalım.

wallkan

işte ben bu hataların hepsini farklı aletlerde alıyorum, bazılarını aynı aygıtta farklı zamanlarda alıyorum. ve flash bellek içindeki dosyalarla işlem yapamadığım için biçimlendirmek çözümdür diye biçimlendirmeyi soruyorum.

en azından her şeyde yaptığı gibi ubuntu, flash bellek'te de windows'a göre sorunları daha kolay çözümleyebilirdi veya çözüm getirebilirdi.

heartsmagic

Çözüm zaten mevcut. Eğer Gparted ile yapamıyorsan elle yaparız biçimlendirme işini. Örneğin, biçilendirmeyi yapmak istediğin belleği takıp

sudo fdisk -l
çıktısını buraya geç.

wallkan

Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x04e8c1ef

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1   *           1       19178   154047253+  83  Linux
/dev/sda2           19179       19457     2241067+   5  Ek
/dev/sda5           19179       19457     2241036   82  Linux takas / Solaris

bunu veriyor.

heartsmagic

Disk takılı mı şu anda? Eğer öyleyse sorun var demektir zira görünmüyor. Diski çıkart ve tekrar tak:

dmesg | tail çıktısını buraya aktar.

Bu disk normalde sağlam bir disk mi?

hasanzincir

Ben ubuntuyu 7.04 den beri kullanırım daha usb den tanımama naz yapma gibi olaylarına vallahide billahide görmedim.
8)  8)  8)

Yusuff

Tüm cevapları okumadım ama bence başlık çok kötü. Kendin yapamıyorsun diye neden Ubuntu'ya laf atıyorsun ki? Ben hem hafıza kartlarını hem de Usbleri rahat rahat ve istediğim formatta biçimlendiriyorum.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

xwes

Gparted ile windowsun açıp tamir edemediği bir mp3 plqyer'ı ubuntu ile formatlamış, yapmıştım. Gparted hem çabuk hem de görsel olarak zaten yapıyor bu işi. İsmini hatırlamıyorum ancak depoda küçük bir uygulama vardı eskiden, çok basit bir iki tıkla özellikle usblere format atmaya yarıyordu.

kozanibo

aha bu konuya yazdığım en az beş mesajım gitmiş  :'(

onunla geçmiş olsun. taşınma işlemi sona erdi nasılsa :(