compaq 6720s dizüstü?

Başlatan sene1983, 10 Temmuz 2009 - 10:45:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sene1983

Herkese merhabalar. Daha önce pardus kullanıyordum. son bir aydır UBUNTU kullanmaktayım. Donanım olarak herhangi bir sıkıntı yok. Ubuntu bu model laptopta çatır çatır çalışıyor. Fakat, çözemediğim bazı problemler var. bu konuda yardım edebilirseniz memnun olurum.

Öncelikle, tarayıcı ile ilgili çok sıkıntılarım. Firefox ubuntu ile beraber geliyor. firefox kullanırken bilgisayarım çok yavaşlıyor, hele de bir iki sekme açtım mı sanki işlemci yerinden çıkacak gibi oluyor, bilgisayar yavaşlıyor. Sanırım bu özellikle flash ağırlıklı sitelerde oluyor.
Opera kurup denedim. aynı problem operada da var. Artı her web sitesi açılmıyor. Pardus'ta bu sorunları yaşamıyordum.Sorun acaba flash ile ilgili olabilir mi? forumda çok kez arama yaptım. bana yardım edebilirseniz sevinirim. TEŞEKKÜRLER

opera eklentileri şunlar. (dahan önce bu forumda arama yaparak flash ile ilgili bir iki değişiklik yapmıştım)

application/futuresplash   
application/x-shockwave-flash
/usr/lib/mozilla/plugins/flashplugin-alternative.so

localhost

adobenin yerine genflash yada gnuflash gibi birsey vardi. Bu programla deneme yapabilirsiniz. Programlari kurmadan adobeyi kaldirin.
Linux LPIC1 - MCSA

ironic

gnash.  :) Yalnız şu an çok sorunu var. Son kullanıcı için hazır değil. Mecbur adobe ile devam.

heartsmagic

Flashla ilgili sorunumuz olduğu doğru ancak iki sekmede sistemin bayılması pek normal değil. Ya çok kötü kodlanmış bir sitedir kendisi ya da sende farklı bir problem var demektir.

sudo aptitude purge adobe-flashplugin flashplugin-installer flashplugin-nonfree swfdec-mozilla mozilla-plugin-gnash
sudo aptitude install flashplugin-nonfree

ile flash'ı sıfırladıktan sonra bir kere daha dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sene1983

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Temmuz 2009 - 13:58:47
Flashla ilgili sorunumuz olduğu doğru ancak iki sekmede sistemin bayılması pek normal değil. Ya çok kötü kodlanmış bir sitedir kendisi ya da sende farklı bir problem var demektir.

sudo aptitude purge adobe-flashplugin flashplugin-installer flashplugin-nonfree swfdec-mozilla mozilla-plugin-gnash
sudo aptitude install flashplugin-nonfree

ile flash'ı sıfırladıktan sonra bir kere daha dene.

Yardımlarınız için teşekkürler. Yukarıda anlattığınız işlemleri yaptığımda bir nebze olsun sanki fark hissettim. hiç değilse opera ile açılamayan flash siteler açılmaya başladı. Teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar

heartsmagic

Bir süre başlığı açık bırakalım. Sen bir ara gelip tekrar durumu iletirsin buraya.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.