Linux için Dreamweaver'a benzer bir program var mı?

Başlatan DBerk1996, 08 Kasım 2009 - 10:42:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cenin

Bu konuyu hortlatayım :)

Genelde bir çoğumuzun aradığı şeydir dreamveawer linux için. Bende daha önceki mesajlarımdaki gibi çok aradım :).

Şimdi linux mint 10 kullanıyorum. (ubuntu 10.10 tabanlıdır kendileri) Arayışlarıma şöyle bir çözüm yolu buldum, bu beklentilerin tamamını karşılamasada özellikle ftp desteği yönünden fazlasıyla gideriyor.

Önce birkaç alternatif yükledim bilgisayara (kompozer, bluefish, amaya gibi) Sonra panelime sunucuya bağlan programcığını ekledim. Bu programcık ftplerinize bağlanmanızı sağlıyor, nautilus ile yerel klasörlerinizde gezer gibi dosyalarınızda geziyorsunuz. Eğer php gibi dosyaları editleyeceksem öntanımlı olarak ta ayarlı olan bluefish ile açıp online olarak düzenliyor ve sadece kaydediyorum :) bunun için artık (cs5) dreamveawer bile upload etmemizi istiyor :) kaydettikten sonra ilgili dosyanın çalıştırdığı sayfayı yenilemem yetiyor sonucu görmek için ;) Eğer html dosya düzenleyeceksem ya da ön izleme yapılabilen başka bir dosya o zaman amaya ile açıyor dreamveawerdaki alışkanlıklarım gibi değiklikleri anlık olarak görüyorum. Ama bunlarda yetmedi ben işi abartıp resim dosyalarına da sağ tıklayıp gimpte düzenledikten sonra kaydediyorum. Sonra keyifle sayfamdaki değişikliğe bakıyorum. (* tabi ki belli bir timeout süresi var, eğer dosyayı kaydederken sorun yaşarsam anlıyorum ki düzenleme yaparken fazlaca zaman harcamışım, nautilustaki sayfayı yenilemek ya da bir üst dizine çıkıp tekrar girmek ya da girmemek :) yetiyor.)

Anladım ki linuxta istemek yetmiyor illa ki istediğini keşfedeceksin çünkü o zaten bir yerlerde keşfedilmeyi bekliyor!

6ng4n

dreamweaver gibi yazılımı ubuntuda aramanın boş olduğunu anlıyor insan çünkü linux gibi ortamda programlama yapan insanlar genellikle görsele ihitiyaç duymuyorlar daha profesyonel yazılıyor kodlar..adamlar html cssi ide'nin -ki çoğunlukla eclipse türevleri veya netbeanstır- kod yetenekleriyle yazıyorlar ve sonra tarayıcılarda deniyorlar..illaki tasarım diyeleri yeri zaten mac olduğu için tasarıma yönelik ürünler mac'e üretiliyor.birçok sitede buna aptana da dahildir.. wysiwyg'tin gereksiz ve programacıları yoran bir durum olduğununa ve ciddi anlmada kod yazıyorsanız kodunuzun ne doğuracağını ve ne yapacaınızı bildiğinizden gerek olmadığına kanaat getirmiş durumdalar.

Ozgurluk

What you see is what you get mi dediniz? Kompozer tek kelime ile ihtiyaç duyduğunuz yazılım olabilir. ubuntu yazılım merkezinden kurabilirsiniz. Ayrıca belirtmeliyim ki genellikle programcılar Macremedia Dreamweaver 8 kullanır. Yeni sürümlerini pek kullananı göremedim ben. Macromedia 8 ubuntu altında playonlinux(wine) ile galiba sorunsuz kullanabiliyorsunuz. Saygılar...

Heisenberg

aradım taradım bulamadım şimdi ben basitçe html kodlarını sıfırdan kendim yazacağım. aptana bana göre değil çok alengirli ben basit bir şey istiyorum ben yazdığım kodun gerçekten çalışıp çalışmadığını aynı program üzerinden tarayıcı aracılığıyla görmek istiyorum. ayrıca yazdığım kodların tarayıcı tarafından açılması için apache server ya da mysql kurmam gerek mi ilerleyen zamanda php de çalışacağım bana toptan ne önerirsiniz?
ALLES WAR DIE SEKTE !

alquirel

Öncelikle saf HTML ile yapılan işler tarihe karışmak üzere. Yani bir an önce PHP MYSQL dillerine yönelmeni şiddetle tavsiye ederim ;)

Bunun için tabii ki Apache ve MySql sunucuları kurman gerekir sistemine, bunu anlatan başlıklarımız var.

Uygulama isteğine gelince de editör üzerinde önizleme imkanı sunan bir uygulama yok diye biliyorum. Zaten PHP de işin içine girince yapılacak iş bir adet metin düzenleyici ve bir adet tarayıcı penceresi, arada Alt+Tab ile geçiş ve F5 ile önizleme :)
Geany maharetli bir düzenleyicidir.

Heisenberg

@alquirel verdiğin bilgiler için teşekkürler evet html bitti ama halen php kodları arasında kullanılıyor neyin ne olduğunu bilmem lazım ağır adımlarla gitmek gerek. teşekkürler.
ALLES WAR DIE SEKTE !

alquirel

Demek istediğim şuydu.
Tabii ki HTML geçerliliğini yitirmiş değil, yitirmez de.

Ama eninde sonunda PHP'ye geçeceğiniz için şimdiden buna yönelik bir düzenleyiciye alışmak daha iyi olabilir.

Ozgurluk

Alıntı yapılan: Heisenberg - 26 Kasım 2011 - 15:50:40
@alquirel verdiğin bilgiler için teşekkürler evet html bitti ama halen php kodları arasında kullanılıyor neyin ne olduğunu bilmem lazım ağır adımlarla gitmek gerek. teşekkürler.

Benim de kafam karıştı. Html normlade web sayfalarının altında ki tasarım kodudur. Web Sayfalarinin tasarimi için kullanilir. Fakat bir işlev gerçekleştirilcekse, program olarak HTML içinde, gerekli yerlere javascript,php kullanılabilir. Ben böyle biliyorum.

alquirel

Sanırım bir açıklama daha yapmak gerekecek ;)

@Ozgurluk, burada demek istediğim siz HTML öğrenmeyin boşverin değil. Arkadaşın sorduğu şey, önizleme imkanı sunan bir HTML düzenleyici uygulama olup olmadığı Linux dünyasında. Ben de nasıl olsa ileride bir gün PHP gerekli olacağı için iki önceki iletimdeki tavsiyeyi yaptım.

Yoksa HTML'nin öldüğü falan yok. Zaten HTML değil, "saf HTML" demiştim. ;)

travego0403

"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

Ori10

merhaba arkadaşlar yeni ubuntu kullanıcısıyım

windowsda photoshop , dreamweaver gibi programlar kullanıyorum bunların ubuntu versiyonları nerde bulabilirim . :D
yardiminız için şimdiden teşekkürler :D

travego0403

Bahsettiğiniz programların Linux versiyonu ne yazık ki yok. Onların yerine muadillerini kullanabilirsiniz.
Photoshop -> Gimp
Dreamweaver -> Bluefish
...
gibi
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

alquirel

@Ori10,

Açtığınız başlığı bu konu ile birleştirdim. Sorduğunuz soru forumumuzda onlarca kez konuşuldu. Arama yaparak hepsine ulaşabilirsiniz.
Mesela Photoshop için : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=15299.0