Linux için Dreamweaver'a benzer bir program var mı?

Başlatan DBerk1996, 08 Kasım 2009 - 10:42:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DBerk1996

Linux için Dreamweaver'a benzer bir program var mı?

Dreamweaver internet sitesi tasarlama programı.İstediğin şekilde tasarlıyorsun o direkt snn için kodluyor.

canosayan

#1
aptana var.
ya da dreamweaver'ı wine ile çalıştırabilirsin.

ya da daha güzeli kodlarla uğraşmayı öğren. ben son zamanda işlerimi sadece metin düzenleyici ile yapıyorum.
Chmod bizim işimiz.

Sherlock Holmes

#2
Kompozer, Bluefish, Screem, Scintilla & Scite, Quanta Plus, Bluefish ve Eclipse.
Kanımca popüler olanlar.  ;)

erkuserdem

#3
yok!

Sherlock Holmes

#4
Dreamweaver ile bire bir benzeşen Yok!  ;)

erkuserdem

#5
Kodlarla uğraşmak istemeyip de design kısmından websitesi tasarlamak (bir ismi vardı bu olayın) isteyenler için yok..  Kodlarla tasarlayacaksam gider elle yazarım siteyi, neden tasarım aracına gerek duyayım :D   En yakın kompozer var ama o programda en son hatalıydı kendi kendini kapatıyordu hala çözüm bulamadılar sanırım

cmkmudafi

#6
Dreamweaver'a en çok benzeyen program Aptana'dır. Sitesinden ücretciz versiyonu indirip deneyebilirsiniz

erkuserdem

#7
Bu saydıklarınızın hiçbirinde wysiwyg özelliği yok arkadaşlar. Dreamweaver benzeri isteyen arkadaşların bunu istemesinin sebebi bu özelliktir. Yani eklediğiniz kodun web sayfasında nasıl görüneceğini anlık olarak göremezsiniz. Mouse ile dizayn yapamazsınız.

Sherlock Holmes

#8
Alıntı yapılan: erkuserdem - 08 Kasım 2009 - 19:53:16
Bu saydıklarınızın hiç birinde wysiwyg özelliği yok arkadaşlar. .....Yani eklediğiniz kodun web sayfasında nasıl görüneceğini anlık olarak göremezsiniz.....

Quanta Plus bu isteği karşılamakta.  ;)

heartsmagic

#9
Alıntı yapılan: erkuserdem - 08 Kasım 2009 - 19:53:16
Bu saydıklarınızın hiç birinde wysiwyg özelliği yok arkadaşlar. Dreamweaver benzeri isteyen arkadaşların bunu istemesinin sebebi bu özelliktir. Yani eklediğiniz kodun web sayfasında nasıl görüneceğini anlık olarak göremezsiniz. Mouse ile dizayn yapamazsınız.

Emin miyiz? :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

coni

#10
Şöyle bir program buldum bir bakın isterseniz

Eiffel Studio
Deb paketi

HAL9000

#11
W3 Konsorsiyumu'nun, yani HTML'nin ve Web'in müdüriyetinin Amaya'sı var. Hem browser, hem Frontpage-Dreamweaver tarzı bir editör. Yaygın browserlar tarafından desteklenmeyen (ki bunlara firefox, opera, explorer ve safari dahildir) yeni dosya biçimlerini ve yeni deneysel teknolojileri de destekliyor. Amaya genelde hep unutulur fakat oldukça güçlüdür. Aynı anda yan yana (compare usulü) birçok `belge`ı görsel olarak editleyebilme gibi özellikleri de cabası. Dremweaver kadar güçlü, hatta ondan bazı yönlerden daha da güçlü.

http://www.w3.org/Amaya/

HAL9000 system standby

btermeli

#12
Alıntı yapılan: HAL9000 - 25 Kasım 2009 - 04:31:12
W3 Konsorsiyumu'nun, yani HTML'nin ve Web'in müdüriyetinin Amaya'sı var. Hem browser, hem Frontpage-Dreamweaver tarzı bir editör. Yaygın browserlar tarafından desteklenmeyen (ki bunlara firefox, opera, explorer ve safari dahildir) yeni dosya biçimlerini ve yeni deneysel teknolojileri de destekliyor. Amaya genelde hep unutulur fakat oldukça güçlüdür. Aynı anda yan yana (compare usulü) bir çok `belge`ı görsel olarak editleyebilme gibi özellikleri de cabası. Dremweaver kadar güçlü, hatta ondan bazı yönlerde daha da güçlü.

http://www.w3.org/Amaya/


Denemek isteyenler için sitesinde DEB paketi de mevcutmuş.

Indirme Bağlantısı
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

cenin

#13
Aslında belki de dreamweaver da kullandığımız yani ihtiyaçlarımızı sıralasak daha mantıklı olacak,

görsel tasarımlarda vektörel tabanlı coreldraw ve adobe illustrator kullanıyorum kısmen de olsa INKSPACE ihtiyaçlarımı karşılıyor gibi hatta belki de pek fazla eksiği yok gibi ama kullanıp, alışıp iyice öğrenmek lazım.

resim düzenlemede bitmap tabanlı corel photopaint, a. photoshop ve fireworks kullanıyorum, corel photopaint ve a. photoshop için kullanım farkı olsa da GİMP yeterli profesyonel çözümler sunuyor ancak fireworksü genel olarak web uygulamalarında kullandığım PNG ler için kullandığımdan layerlarıyla açmayı bir türlü başaramadım, bu konu genelde yanlış anlaşılıyor ancak olay şu PNG ler de TİF ler gibi layerları açık kayıt edilip tekrar layerları açık olarak düzenlenebiliyor, GİMP ile bunu başaramadım alternatif tavsiyesi olan varsa bu konuda bir uygulamaya ihtiyacım bulunmakta.

Dreamweaver bilindiği üzere web tasarımı için kullanılmakta, onu tercih etmemin sebebi ise öncelikli olarak sitelere ftp üzerinden bağlanarak online çalışmalar yapabilmem, sadece sağda bir dosya alanı açılıyor ve programın desteklediği dosyaları online olarak açıp değişiklikleri kayıt edebiliyorum ve hatta eğer dosyanın bağımlılığı varsa scriptler, css dosyaları gibi onları da indireyim mi diye de soruyor. Ayrıca dreamweaver da joomla gibi cms sistemlerin php dosyalarınıda düzenliyorum. Bu programda fare ile kolayca table lar oluşturup ölçülendirebiliyorum. Table içine başka tablelar oluşturabiliyor, istediğim alana iframe koyup manülere ifreme tagını vererek iframe içinde hazırladığım başka sayfaları yayınlatabiliyorum. Çalışma içine kolayca resim, video ve flash dosyaları ekleyebiliyorum. Daha önceki denemelerimde KOMPOZER ve BLUEFISH ile ihtiyaçlarımı karşılayamamış bunlar için windows kullanmak zorunda kalmıştım ancak aradan zaman geçti ve yeni çözümler üretilmiş olabileceğini düşünüyorum. Netice itibari ile linux ve open sourge yazılımlar gönüllü - ücretli milyonlarca yazılımcı tarafından geliştiriliyor. Microsoftun 60 bin civarında çalışanı var ve aradaki açığı en iyi ubuntunun muazzam gelişimi, microsoftun windowsa eklediği bir çok linux özentisi özellik kanıtlar nitelikte. Artık bir ayda hantallaşan, doğru düzgün müdahale edemediğim, kişiliğimi yansıtmayan ve sürekli donanımlarıma zarar veren yazılımları kullanmak istemiyorum ve bu yüzden de ihtiyaçlarıma cevap bulabilmeyi umuyorum.

Forumda dreamweaver cs4 kurulumu ile ilgili bir başlık var orayı tamamen inceledim ve uyguladım ancak yazılımı wine ile kurmuş olsam da çalıştırmayı bir türlü başaramadım.

Dreamweaver ihtiyaçlarıma karşılık çözümsel önerileriniz olursa gerçekten çok memnun olacağım zira neredeyse 10 senedir linux kullanmanın ayrıcalıklarını iyi biliyorum fakat windows ve linux arasında gidip gidip geliyorum...

Destek olmak için çaba harcayacak tüm LİNUX dostlarına şimdiden teşekkürler...

canosayan

#14
Dreamweaver portable deneyin.

Açıkçası dreamweawer ın tabloları, katmanları eklemesi neden bu kadar cazip geliyor anlamış değilim. zamanında ben de kullandım o yazılımları. Ama linux biraz da koda elini sürmek gibi geliyor bana. Zaten server tabanlı dillere giriştiğinizde o kadar da işe yaramıyor bu uygulamalar.

Mesela bizim indir.ubuntu tamaman gedit üzerinde kodlandı. yanlış bilmiyorsam bir eklenti ile o da ftp alanlarına bağlanabiliyor.
Chmod bizim işimiz.

cenin

#15
Aslında kodlarla yazmak konusunda haklısınız ancak tüm projelerde de kodlarla yazmak mantıklı olmayabiliyor, bence uygulama yöntemi projeye göre değişebiliyor zaten dediğiniz gibi php dosyalarda o araçların hiçbirinin önemi kalmıyor ancak diyelim ki php sayfalardan birindeki linklerden biri için bir uygulama videosu sayfası tasarladık ve amacımız lightbox içinde verdiğimiz ölçülerde o video sayfasının açılmasını istiyoruz. Videoyu aylık limit ve alan tasarrufu için başka bir yerde barındırdık ve embed kodunu düzenleyip bu video ile alakalı sayfaya attık. atıyorum php dosyamız index.php olsun ve ana sayfada bize uygulama dosyasını izlemek için tıklayın diyen bir link versin benim anlattığım işte bu linke tıklayınca lightbox içinde açılacak olan videonun embed kodunu içeren sayfa, bu sayfayı dreamweaver da hazırladıysam siplit modda olduğumuzu varsayaraktan live view butonuna tıkladığımda embed kodun doğru çalışıp çalışmadığını canlı olarak görebiliyorum. mesela bu da ayrı bir ihtiyaç konusu live view...

Table ve diğer araçlara gelince dediğim gibi projeye göre değişir, kimi projelerde hiç yüzüne bakmaz kodu yazar geçersiniz kimi projelerdeyse size zaman kazandırır.

İlginizden dolayı teşekkür ederim...

Kompozeyi ve bluefish i kurdum. Aslında Kompozede online çalışmalarda kullandığımdan daha iyisi var tabi düzgün işliyorsa, dreamveawer da ftp üzerinde çalışma olayı tek yönlü (benim kullandığım özellik) yani dosyaları server üzerinde değiştiriyorsunuz kompozede fark ettiğim ise localdeki iş dizinini kompozeye gösteriyorsunuz, sonrada publish olayı var yani eğer alışkanlığımdan vazgeçecek olursam bu daha önce kullandığıma göre daha iyi bir şey çünkü çoğu zaman biten projelerimi son halleriyle ftp den bilgisayarıma indirmek durumunda kalıyordum, şimdi dağınık çalışma düzenime bir el atabilirsem bu daha çok işime yarayacak. Kompozenin publish yapacağı proje dizini yayınladığım site dosyalarından başka bir şey içermemeli sanırım oysa ben o kadar dağınığım ki dizin içinde bir sürü dosya bulunduruyorum (hazırlık aşamasında yaptığım çeşitli çalışmalar ve image dosyaları)...

Alquimista

#16
@cenin, yazdığın mesajlara bakınca sanırım meslektaş oluyoruz :) Bu tür soruları parça parça foruma ilk geldiğimde ben de sormuştum kendimce biraz cevaplamaya çalışayım.

CorelDRAW ben de kullanıyorum, matbaalar tasarımı cdr ile zorunlu olarak isterse eğer Corel'ı sanal makine üzerinde kullanıyorum, işimi görüyor. Wine ile corel'ı bir miktar çalıştırdım ama hatalarla kapanıp duruyordu. Sonra yeniden denemedim hiç. Ama vektörel çizim lazımsa baskıya gitmeyecek bir iş için Inkscape'i hakikaten tek geçerim bu konuda.

Fireworks konusuna gelince, tadı çok başka fireworks'ün kullanan bilir :) Fireworks portable wine'de sorunsuz çalışıyor. Fireworks'te bulunan layerları Gimp'te kullanmak için ise dosyayı PSD olarak kaydedip Gimp'te açarsan layerlar geliyor. Gimp png okuyamıyor ama PSD katmanlarını okuyor. Alternatif bir çözüm ama çözüm sonuçta.

Dreamweaver konusunda ise bahsettiğin gibi bu başlıktaki öneriler ihtiyaçlarına çözüm olmuyorsa ki bire bir dw benzeri değil bunlar. Ama iş görür mü, görür ihtiyaca göre. Dreamweaver'ı Wine ile çalıştırma konusunda ise ben de cs3 denedim ama başaramadım fakat çok da üzerine gitmedim ama çünkü Dreamweaver Mx 2004 wine ile çok hızlı ve sorunsuz çalışıyor. İş de görüyor bence.

Umarım bir nebze işine yarayabilir öneriler.
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

cenin

#17
@AlmaMorena, ilgi ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Portable sürümleri deneyeceğim ve eğer çalıştırmakta başarılı olabilirsem dreamveawer  ve fireworks'ü kullanmaya devam ederim değilse de alışkanlıklarımdan vazgeçmeye çalışıp seçenekleri değerlendirmek için gayret edeceğim çünkü insanın kişiliğini yansıtan ve harcadığı paranın hakkını veren bir sistem kullanması apayrı bir şey neticede bir sürü para harcayıp o kadar donanım alıyoruz, oyun dahi oynamıyoruz bu sistemlerde ama sürekli arızalarla boğuşmaktan, sistem göçmelerinden, virüs tehditlerinden vs. tadını da çıkaramıyoruz bu pahalı sistemlerin. Ubuntu kurduktan sonra sistemin sesi bile azaldı, fanlar basbas bağırıyordu % 20 lerle ifade edebildiğim ram kullanımı da o konforun ayrı bir kısmı :)

Alquimista

#18
Tahminimce muadili olan programların size alışma zoruluğu yaşatabileceği tek program Dreamweaver, ama o da dediğim gibi wine ile eski versiyonda olsa gayet güzel çalışıyor. Onun dışında aynen söylediğiniz gibi makinayı verimli kullanabilmek cidden büyük avantaj çalışırken. Umarım alışkanlıklarınızı çözebilir ve buralarda kalıcı olursunuz.

Bu programların wine ile kurulumları esnasında sorunlar yaşayacak olursanız forumda arama yapıp bir çok farklı çözüm bulabilirsiniz, dediğim gibi çalıştırdım ben bunları ve başka arkadaşlarda çalıştırmışlardır mutlaka, seve seve yardımcı oluruz forumda :)
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

tefoski

#19
- Seamonkey,Mozilla gurubunca geliştirilen,
- web tarayıcı,html editörü ve e-posta istemcisi programlarını içeren,
- ücretsiz Türkçe bir özgür yazılım pakedidir.

Web sayfalarınızı kendiniz yapmak isterseniz ;
Yeni başlayanlar için Seamonkey .html editörü
kolay,kullanışlı,işlevsel ve en uygun olanıdır.

Nasıl Kullanılır ?

http://wiki.pardus-linux.org/index.php/Programlar:Seamonkey
BirDost

cenin

#20
teşekkürler...

ufuk_k

#21
Kardeşim uzun zamandır web programcısı olarak bir ekiple çalışıyor. Çoğunlukla kod yazarak çalışır ve bu şekilde başladı bu işlere küçükken. Ubuntu da kurdu ve birçok iş için kullandığı oluyor. Fakat vazgeçemediği belki de tek uygulama Dreamweaver. Sırf bu yüzden Windows 7 kullanıyor ve Dreamweaver için Windows'a sürekli dönmek zorunda kaldığından Ubuntu'yu pek fazla kullanamıyor. Açıkçası herkesin beklentisinin aynı olmasını isteyemezsiniz. Ben de ona Quanta, Aptana gibi alternatifleri kurdum, fakat bana hem tasarıma müdahale edip hem ftp ile çalışacağı Dreamweaver gibi bir uygulama olmadığını ifade etti. İnsanlar koca koca işleri kısa bir zaman diliminde yetiştirmek zorundalar ve çok fazla deneme-yanılma zamanları olmuyor. Benim önerim de yine diğer uygulamaları deneyin demek olacak ama, alternatif bulamazsanız virtualbox gibi sanal masaüstünde Windows üzerinde Dreamweaver çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."

snnyk

#22
ubuntuda dreamweaver a alternatif olarak Netbeans i öneririm kurduktan sonra php paket dizinini ayrıca eklemek gerekiyor belirteyim..

geçen sene windows + ubuntu kurulu idi bilgisayarımda amaç programlama yaparken ubuntu kullanmak denediğim programlardan en çok netbeans i beğendim
birkaç ay denedim ancak asla ve  asla Dw nin yerini tutmuyor onun boşluğunu doldurmuyor

heleki DW CS5 ile gelen

* live wiev
* live code
* inspect
* syntax error tespiti tamamen gönlümü fethetti

sonuçta yazılım için mecburen windows kullanıyorum sadece sunucuda ubuntu (:

not: ubuntuda öyle bişey bulabilirsen banada haber ver 
linux for freedom | http://snnyk.com/

cenin

#23
@ufuk_k sana katılıyorum, ben VirtualBox'un bukadar başarılı olacağını tahmin etmiyordum, windowstaki virtual pc gibi olduğunu düşünüyordum, virtual xp mode vs. için kullanıyordum ancak şimdi denemek için kurdum (wine ile dreamweaver kullanmayı başaramayınca) zaten bilgisayarıma iki lcd monitör bağlı, wirtualpc deki win 7 yi açıp tam ekran yapınca sanki karşımda tek klavye ve tek fare ile kontrol edilebilen iki bilgisayar varmış hissi veriyor, tüm eklentileri kurduktan sonra fare geçişlerinde de kitleme gerekliliği ortadan kalkıyor, performansı gayet iyi (sistemimin iyi olduğunu belirmem gerekiyor sanırım) şimdi herşeyi baştan almam gerekecek çünkü ubuntu kurulumu yaparken 300 gb hdd den 60 gb alan ayırıp oraya kurmuştum, diğer alanda ise server 2008 var, server 2008 i kaldırıp tamamını ubuntu kullanacak şekilde ayarlayacağım...

Not: bu bölümde yeri olmadığını biliyorum ama bu konuda önerisi olan varsa çok mutlu olacağım (windowsa ayrılmış alanı silerek kurulu olan ubuntuya dahil etmek yada home dizini olarak ayarlamak vs. sistemi yeniden kurmak zorunda kalmazsam tüm ayarlamalarımı yeniden yapmak zorunda da kalmamış olacağım...)

ufuk_k

#24
Disk bölümleme ve Ubuntu'ya yer ayırma konusunu ayrı bir konu olarak ilgili bölümde açabilirsiniz.
"Waiting for an ideal, a low deal, a no deal.
Play your stereotype,  oh yeah..."