[Çözüldü] cairo-dock açılıyor kapanmıyor

Başlatan neneki, 10 Nisan 2010 - 00:41:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neneki

arkadaşlar ubuntu 9.04 kullanırken yükseltme yaptım 9.10 a geçtim. ve bu versiyonda cairo dock ı görünce acaib sevindim. Çünkü direk mac teki gibi altta menü bar yapıyor neyse. sorunum bu programın menu ayarlarını yapacağım yere girdim bu menü kesinlikle kapanmıyor. bir de ekranda bulunduğu yerde siyah bir bant oluyor.

[IMG]http://pic1.resimupload.com/r3/thumb_588152386.png[/img]

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Nisan 2010 - 00:42:36

ilk başlarda alttaki çuğu acamamıştım şimdik onu açmayı becerdim ama halen yalnış giden birşeyler var gibi :S

XRumer

Alttaki siyah bant bir ara bende de oluyordu. Compiz'i kapattınız mı, ben de compiz kapalıyken oluyor o.

Ayar ekranının kapanmaması içinse şu başlığa göz atabilirsiniz:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17862.0.html

Belki buradaki ile aynı sorunu yaşıyorsunuzdur. Size Ubuntu Tweak ile Cairo-Dock deposunu eklemenizi öneririm (ama unstable olanı değil, stable olanını ekleyin) sonra da Cairo-Dock'ın yerini sürümüne yükseltin. Yeni sürüm daha kararlı.

neneki

dost verdiğin link problemimi çözdü. ama şu siyah bant kafamı çok kurcalıyor. onu nasıl çözcem onun için uğraşıyorum şu an

XRumer

Daha önce sorduğum gibi, Compiz kapalı mıydı, açık mıydı?

ironic

Ayrıca ekran kartı nedir? Sorun sadece OpenGL sürümü açıkken mi oluyor?

neneki

ekran kartı ati readon x 1550 32bit olması lazım . şu an için o siyah bant olayı yok oldu. başlangıç uygulamarından cairo-dock komutu ile otomatik başlatma izni verdim. ama açılırken bir sorgu penceresi çıkıyor. open gl ile açılsın mı diye . açılsın dediğimde ekranın altında yanıp yanıp sönüyor. hayır açılmasın dediğimde siyah bant kayboluyor ve düzgün çalışıyor. compizi açtım ama kullanamıyorum. onun çözerim bir önceki ubuntu versiyonundan deneyimliyim yani. heralde ekran kartının uygun surumunu bulmalıyım. forumda bunla alakalı bir konu buldum.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,6122.0.html 
sistem - yönetim - donanım sürücüleri altında benim zaten gözükmüyor ekran kartı :( ubuntu içinde ekran kartımın versiyonunu öğrenebileceğim bir komut var mıdır?

ironic

x serisi kartlara bilindiği üzere ati sürücü desteği sağlamıyor artık. Depodaki açık kaynak sürücüyle çalışıyordur.  Başlangıç uygulamalarına cario-dock -c olarak eklersen OpenGL' siz sürüm açılır.

neneki

yüklememim bir mantığı yok diyorsun yani .. verdiğin komutu girdim bir restart daha yapim bakalım nolcak .

XRumer

ATI denilen şirket X serisi ekran kartlarına olan desteği çekti. Zaten ATI hiçbir zaman Linux'a doğru düzgün destek vermedi. Matt Zimmermann'la yaptığımız röportajda "Canonical, ATI ile görüşüyor mu bu konuda" diye sorduk cevabı ben de bilmiyorum, yeni sayıda göreceğiz.

X serisi için bazı özgür yazılım geliştiricilerinin geliştirdiği Mesa sürücüleri var. Zaten Ubuntu X serisini bu sürücüler sayesinde otomatik tanıyor. Tabii ki Mesa sürücüleri ATI'nın kendi sürücüleri kadar iyi performans göstermiyor. Fakat, doğru çözünürlük veriyor, Compiz'i çalıştıyor. Eksikleri ise bazı oyunlarda sorun çıkarıyor, Compiz efektlerinde ufak tefek sorun çıkarıyor. Duruma göre Xorg sistemi zorlayabiliyor, ama duruma göre. İyidir yani. Ama geliştirmeler devam ediyor, bu sorun aşılacaktır.

Eğer sorununuz çözülmezse Cairo-Dock'ın OpenGL olmayan haliyle idare etmeniz gerekecek. Fark nedir, bir kaç tane efekt eksik sadece. Başka bir fark yok. Siyah bant sorununuz o şekilde çözülebilir. Menünün kapanmaması sorunu ise çözüldü galiba.

neneki

Alıntı yapılan: XRumer - 10 Nisan 2010 - 23:18:13
ATI denilen şirket X serisi ekran kartlarına olan desteği çekti. Zaten ATI hiçbir zaman Linux'a doğru düzgün destek vermedi. Matt Zimmermann'la yaptığımız röportajda "Canonical, ATI ile görüşüyor mu bu konuda" diye sorduk cevabı ben de bilmiyorum, yeni sayıda göreceğiz.

X serisi için bazı özgür yazılım geliştiricilerinin geliştirdiği Mesa sürücüleri var. Zaten Ubuntu X serisini bu sürücüler sayesinde otomatik tanıyor. Tabii ki Mesa sürücüleri ATI'nın kendi sürücüleri kadar iyi performans göstermiyor. Fakat, doğru çözünürlük veriyor, Compiz'i çalıştıyor. Eksikleri ise bazı oyunlarda sorun çıkarıyor, Compiz efektlerinde ufak tefek sorun çıkarıyor. Duruma göre Xorg sistemi zorlayabiliyor, ama duruma göre. İyidir yani. Ama geliştirmeler devam ediyor, bu sorun aşılacaktır.

Eğer sorununuz çözülmezse Cairo-Dock'ın OpenGL olmayan haliyle idare etmeniz gerekecek. Fark nedir, bir kaç tane efekt eksik sadece. Başka bir fark yok. Siyah bant sorununuz o şekilde çözülebilir. Menünün kapanmaması sorunu ise çözüldü galiba.

menünün kapanmaması sorunu çözüldü son versiyon cairo dock yüklenerek. siyah bant sorunuda çözüldü compiz aktif hale getirilerek yeni farkettim bunuda :) tek sorun açılırken gene open gl kullanılsın mı diye soruyor ben gene hayır diyorum. zaten çok birşey istemiyorum efektler az olsada yeter gerisi bana kalmış. ironic adlı arkadaşın dediği gibi başlangıç uygulamarına şu kodu ekledim open gl siz açılsın diye ama olmadı.
cario-dock -c

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Nisan 2010 - 23:39:58

dabi olmaz cario yazılınca böyle bir program yok ki :D

ironic

:)

Bu arada başlangıç uygulamalarında tek cairo-dock girdisi olsun. Sanırım eski eklenen açılıyor.

neneki

yok dostum sorun çözülmüştür. cairo-dock -c yi ekledim bir daha restart atadım istediğim gibi sorgu sualsiz bana itaat etti konuyu çöüzldü diye kapatabilirsiniz isterseniz.

ironic

Sorunun aşıldığına sevindim. Açık kaynak emekçilerini de herşeye rağmen ortaya koydukları çalışma adına kutlamak lazım.

Sorun çözüldüğüne göre kilitliyorum.