Çalışma Alanlarında pencere taşımak

Başlatan lener49fi, 20 Şubat 2011 - 15:47:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lener49fi

Merhaba arkadaşlar.

Panelde ki "Çalışma Alanı Geçişi" aracı sayesinde paneller arasında geçiş yapabiliyorum.
Ubuntu 10.04 kullanırken çalışma alanındayken başka bir tanesine bir pencere sürükleyip bıraktığımda; çalışma alanım değişmiyor, fakat pencere sürüklediğim o alana taşınıyordu.
Şimdi Ubuntu 10.10 kurdum ve bunun olmadığını fark ettim. Bu Ubuntu dağıtımları ile mi alakalı yoksa bu aracın sürümü ile mi? Yada başak bir ayarı var mı?

Teşekkür ederim; kolay gelsin.

ekremsenturk

Pencere ayarların ile ilgili bir olay. Denetim merkezindeki ayarlardan düzenleyebilirsin.

heartsmagic

Ayarı nerede bilemiyorum fakat @ekremsenturk'ün dediği gibi yapılandırma ile ilgili bir konu. Bende ilk tarif ettiğin şekilde çalışıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lener49fi

Denetim merkezi denilen yer neresi?
Teşekkür ederim.

sema

Denetim Merkezi'nin yeri Menü -> Sistem, Yönetim'in olduğu yer ama öntanımlı hâlde menüye ekli değil, şöyle açıp Denetim Merkezi'ni ekleyebilirsin.

alacarte
susema

GNUbuntu

Eğer anladığım doğruysa, o özellik görsel efektler (compiz) açıkken çalışmıyor. Çünkü üst üste pencereler açtığımda çoğunlukla kullanırım ben de.
Önce Saygı...

heartsmagic

@GNUbuntu, o benim de dikkatimi çekti ancak sorulan şey o değil sanırım. Zira Compiz kapalıyken durum aynen ilk iletimde ifade ettiğim gibi istenen şekilde çalışmakta.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

frtxyz

Hocam compizi aktif et, sonra ayarlardan küpü döndür bölümüne geç ve pencereyi taşı diye bir seçenek var yani normalde küpü Super+sağ tuş ile döndürüyorsan pencere ile birlikte döndürmeye de shift+super+sağ tuş kombinasyonunu koy. Pencere seçiliyken kombinasyonu uygula olur muhtemelen
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

lener49fi

@sema: Denetim merkezi ile yönetim dediğimiz şey aynı mı?

@frtxyz: o dediklerini nasıl yapacağım?

frtxyz

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,163.0.html bu başlıkta ilk anlatımdaki şekliyle compiz işlemini tamamla sonra sistemin içinde biyerlerde compiz ayar menüsü gelecek oradan compiz konfigurasyonunu yapabilirsin. Açılan compiz konfigurasyonunda gezinirsen iki seçenek var seni ilgilendiren.
1) küpü döndür
2) masaüstü küpü

bunları aktif edip (yanındaki kutucuğu işaretleyerek ) yazısına tıkladığında o fonksiyonun ayarlarına geçerbilirsin. İkisinden birinde tuş kombinasyonları ayarları var. Gayet basit oraya kadar gelip takılırsan yine yaz. Ben kullanmadığım için tam yolları hatırlamıyorum.
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

Sherlock Holmes

Compiz deaktiv iken,
pencere dekorasyonun üstüne sağ tıklayıp,(yada alt+boşluk)
pencere menüsünden "Başka Bir Çalışma Alanına Taşı" seçeneği ile,
pencereyi istenilen veya mevcut olan Masaüstüne gönderebilirsiniz.