Windows bölümünü kaldırma

Başlatan Ozgurluk, 28 Aralık 2010 - 13:49:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozgurluk

Bilgisyarımda Ubuntu 10.10 ve Windows 7 işletim sistemi yüklüydü. Bölümlendirmeyi windows 7 kurduktan sonra harddiskimde ubuntu için belirli bir alanı bölümlendirmeden boş bırakmıştım. Ubuntu kurulumunda disk bölümleme tablosuna iki işletim sistemini yan yana kur diyerek bölümlemeyi ubuntu kurulumuna bırakmıştım. Kurulum Fiziksel olarak windows 7 Mantıksal olarak genişletilmiş bir biçimde Ubuntu ve Swap alanlarını ayırdı. Grub'u galiba fiziksel diskin başına kurdu. Ben windows 7'yi silme düşüncesi ile artık tamamen Ubuntu kalmaya karar verdim ve bilgisayarım baya eski, yeterli alan olmadığı için diz üstümde win7'yi direk ubuntu -> yönetim-> disk utility'den silerek windows alanını ve windows swap alanını birleştirip ext4 ile formatlayıp Linux depo isimli bölüm oluşturdum. Sonrasında galiba bu silme işleminden sonra konsoldan sudo grub-update dedim ve windows 7 ibaresini göremeyince sevindim. :D

Restart çekince grub'un gittiğini anladım. Bootable disk istiyor ve herhangi bir tuşa basın gibi ingilizce bir ibare ile karşılaştım. Özetle ubuntu açılmıyor galiba grub windows'un başına kurulmuştu orayı silince grup gitti. Linux'un kurulu olduğu bölüm hala mantıksal ve genişletilmiş bir şekide sistem açılmıyor. Bütün çalişmalarim aksıycak. Acil Yardım lütfen. Ubuntu live ile sistemimi kurtarabilir miyim?  :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Aralık 2010 - 15:58:22

Kendim yeniden windows xp kurarak sonrasında live cd ile grub 2 yükleyerek sudo update-grub komut ile halletim. Çok şükür artık ubuntu sistemimdeyim. Şimdi sorun değişti windows bölümünü nasıl kaldırırım. Windows bölümü /dev/sda1 fiziksel bölümde linux bölümü /dev/sda5 Mantıksal bölüm'de genişletilmiş olarak dağılıyor. Windows'u silip tamamen Ubuntu'ya 80 gb lık kadar yer açmak istiyorum. Saygılar...

sema

susema