[Çözüldü] Öntanımlı anahtarlık kilidi parolası uyarısı

Başlatan fermat06, 17 Mart 2010 - 23:16:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fermat06

Merhaba, vista yüklü dizüstü bilgisayarıma 2.işletim sistemi olarak Ubuntu 9.10 kurdum. Linux ve ubuntu dünyasında yeni bir kullanıcıyım. Sorunum şu, ubuntu her açılışında aşağıdaki uyarıyla karşılıyor beni.

"Öntanımlı anahtarlık kilidini açmak için parola girin. NetworkManager uygulamacılığı (/usr/bin/nm-applet) uygulaması öntanımlı anahtarlığa ulaşmak istiyor.Fakat anahtarlık kilitli"

Her defasında parola girip bu uyarıyı kapatmak dışında bir çözüm yolu sunabilir misiniz?

heartsmagic

Otomatik giriş mi ayarlı?
Bu problemi forumda birkaç kere konuştuk, biraz arama yaparak çözülmüş başlıklara bakabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fermat06

Evet, zaten buraya yazmadan forumda araştırma yapmıştım. Aşağıdaki linkte de aynı konu tartışılmış, ama net bir çözüm sunulmamış, yada ben anlıyamadım.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,12986.msg160345.html#msg160345

Yine siz bir link vermişsiniz,

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=2776815

Fakat burayı da tam olarak anlıyamadım

eribol

Daha önce anahtarlık kilidine şifre atamadıysanız şifre girmeden deneyin. Zira anahtarlık kilidi 2. bir güvenlik durumu gibi çalışır. İlk kullanımda normalde şifre belirlemenizi ister ancak geçici olarak erteleme durumu mevcut(@hitokiri sakın bu mesaja da atlama, ben hep böyle kullandım :) ). Şifreyi unuttuysanız yeni bir kullanıcı kesin çözüm olur.

fermat06

Çok teşekkür ederim, sorunu dediğiniz şekilde çözdüm.

Uygulamalar-Donatılar-Parolalar ve Şifreleleme Anahtarları. Burada Parolaları sağ tıklayıp sildim.

Birde yine bu kısımda Uzaktan-Anahtarları güncelle ve yayımla...-Anahtar sunucuları   adlı bir menü var. Burada "Anahtarları otomatik olarak anahtar sunucularından al" seçeneğine check attım. Sonra sistemi yeniden başlattığımda bu defa benden parola istediğinde boş bırakıp, herhangi parola yazmayıp, sadece enter yapıp geçtim. Wireless şifresini sordu. onu girdim, tekrar sistemi yeniden başlattığımda bu defa parola isteme olayı bitmişti :)