Özgür yazılım makalesi iyi ama devşirme haber gibi duruyor ve dışardan konuya yabancı biri tarafından ele alınmış gibi. Bunun dışında yazı güzel olmuş, dergi de.
debian söyleşisi uzun olsa güzel olurdu. Uygulama tanıtımları da yerinde; Testdisk merak ediliyordu, yerinde olmuş.
Tebrikler arkadaşlar.
@fadike,
Anlayamadım ben eleştirini; yazıda bahsi geçen haberler mi devşirme yoksa yazıda bahsi geçen düşünceler mi yoksa yazının kendisi "devşirme bir haber gibi" mi?
Her ihtimale karşı üç ayrı eleştiri olarak görüp cevap vermeye çalışayım:
Eğer yazıda bahsi geçen haberler devşirme diyorsan, doğru. Sanırım devşirme değil de derleme daha uygun olur. Yazı sonunda da verilen linklerden görüleceği gibi derleme. Makalenin tanımı gereği öncelikle yazar bir fikir, yorum, eleştiri belirler ve onu destekleyen verileri okuyucuya sunar. Bu anlamda söylediğin doğru, haberler derleme ve sadece yazıda bahsi geçen düşünceleri desteklemek için seçilmişler.
Eğer yazıda geçen düşünceler devşirme diyorsan şöyle bir açıklama yapabilirim: Yorumlarım ve fikirlerim sadece okumalarım esnasında yakaladığım haberleri yorumlamaktan ibaret. Dolayısıyla bu haberleri okuyan, yazılım dünyasını takip eden pek çok kişi tarafından yazıda bahsettiğim fikirler daha önce dile getirilmiş olabilir. Çünkü çok zor yakalanacak, sıkı bir okuma ve düşünme uğraşısı gerektiren fikirler yok yazıda. Dolayısıyla fikirler, yorumlar ve düşünceler tamamıyla bana aittir diye bir savunma yapmak istemem aksi halde kendimi ukalalıkla tekmelemiş olurum

Yok eğer yazının kendisi başlı başına devşirme diyorsan; şimdiye dek bu verileri bir araya getirerek hazırlanmış bir yazı görmedim. Eğer varsa yazarına selam ediyorum, kusuruma bakmasın. Aklın yolu birdir düsturunu hatırlayıp benzer bir yazı hazırladığımızı düşünerek bana anlayış gösterir umarım.

Eleştiriler için teşekkürler.