video kesme programı

Başlatan daphne, 11 Haziran 2009 - 00:03:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

daphne

merhaba ben video kesme prpgramı arıyorum önereceğiniz bir progrm varsa yazabilirmisiniz. şimdiden teşekürler iyi çalışmalar.

heartsmagic

Forumda bir iki gün önce konuşuldu yine böyle bir şey sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

kdenlive, kino, avidemux, cinelerra, open video editor...

Yusuff

Teşekkürler bunlardan bir tane kurayım.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

setare

Kino programı ile video kesme nasıl yapılıyor?

Yusuff

Orda yazanlardan iki üç tanesini denedim hiç birini ilk etapta başaramadım. Geniş bir zamanda bakacağım İnşallah .
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

xwes

Kinoyu açıkçası pek kullanmadım, ama kdenlive ve cinelerrayı epey kurcaladım. kdenlive'de videoyu programın içine sürükleyip bırakın, sonra da bu videoyu zaman çizgisinin üzerine bırakın. Burada (zaman çizgisinde) videonun istediğiniz noktasına tıklayarak kesebilir ya da parçalayabilirsiniz. Yan yana ya da ard arda da ekleyebilirsiniz. Bir de video geçişleri, ses ve görüntü efektleri var, ayrıca slayt gösterisi şeklinde resimlerden video da yapabilirsiniz. Kdenlive ilk kez açtığınızda sizden output formatı seçmenizi ister. Burada doğru olanı seçmezseniz videoyu render ettiğinizde, yani işinizi bitirim videoyu dışarı aktarmak istediğinizde problem çıkabiliyor. Bu ayarı daha sonra da değiştirebiliyorsunuz. Şu an bilgisayarım serviste oldugu için windows kurulu emanet bilgisayardan yazıyorum yoksa bakıp daha açık yazardım. Ayarları kurcalarsanız bu ayarı bulur ve dogru tercihi bulana kadar denersiniz.
Cinelerra ise daha gelişmiş ancak bir o kadar da karmaşık. Optimum ayarları bulmak ve kullanmasını öğrenmek için bayağı çaba sarfetmelisiniz. Ben biraz kurcalamış beğenmiş ancak daha fazla zaman ayıramamıştım.
Basit günlük işler için kdenlive yeterlidir. Kdenlive'i video ve ses formatlarını birbirine dönüştürmede de kullanabilirsiniz.
(Video üzerinde değişiklik yağptıktan sonra videoyu dışarı aktarmak için program ana ekranında sol üst taraflarda yer alan bir tuşa tıklamanız gerekiyor. Dediğim gibi şu an bakamıyorum ama tuşun ismi "render" olabilir ve yanlış hatırlamıyorsam siyah renkli bir ikonu vardı)

raspacı

Blender 3d programı ama onunla video düzenleme işi de yapılıyor. Biraz kurcaladım, kesme işlemi kolay fakat efektleri sınırlı(sanırım eklenti kurulabiliyor ayrıca). Blender da denenebilir. Ne hikmetse ben denerken kdenlive, cinerella ve blender çöktü. Herbirinde 10  dakikada çökertmeyi başardım. Çokmu zorladım nedir anlamadım. xp de moviemaker da çok çökerdi.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

maxxblade

Alıntı yapılan: levi - 18 Ağustos 2009 - 23:31:11
Blender 3d programı ama onunla video düzenleme işi de yapılıyor. Biraz kurcaladım, kesme işlemi kolay fakat efektleri sınırlı(sanırım eklenti kurulabiliyor ayrıca). Blender da denenebilir. Ne hikmetse ben denerken kdenlive, cinerella ve blender çöktü. Herbirinde 10  dakikada çökertmeyi başardım. Çokmu zorladım nedir anlamadım. xp de moviemaker da çok çökerdi.
moviemaker'ı hiçbir zaman sevmemişimdir,
Kdenlive çok güzel ve kullanışlı,
şu an kdenlive kullanıyorum ;)

eguven

Wine ile yada başka bir emilatör ile çalıştırabilirsen Adobe Premier'i tek geçerim.
Eğer Mac programını kurabilirim diyorsan ozaman FinalCut'un yeri ayrı :)

raspacı

Finalcut her ne ise yeri ayrı derken premiere den daha mı iyi? Ben premieri biliyordum ama çok büyük hacimli bir program, bir de wine la çalıştırmak için deepblue gibi bir bilgisayar lazım herhalde. Finalcut hakkında ayrıntılı bilgi verebilir misin?

eguven

Şu kadar diyeyim tüm belgesel montajları vs.vs Finalcut ile yapılıyor ve büyük tv kanalları'da Finalcut kullanıyor ve Finalcut un yan programları motian gibi tabi Mac uyumlu oldugu için Para uyumlu :) Tabii kırılmayacak diye birşey söz konusu değil kırarsın :)

Ama Mac dışında kullanamazsın :)
Premiere kullan istersen,Edius'da olabilir(Karışık ama olsn) Premiere kuracak isen AfterEffect'de kur derim...

raspacı

Teşekkürler. Yalnız videoda öyle büyük işlerim yok. Kdenlive işimi görür gibi. Merak ettim sadece. Kurmaya da kırmayada :) niyetli değilim. Kimseyi kırmadan bu konuyu bitirelim yoksa forum yönetimi kalbimizi kırar zira kırmaya karşıdır.  ;)

heartsmagic

Alıntı yapılan: levi - 18 Ağustos 2009 - 23:54:39
Teşekkürler. Yalnız videoda öyle büyük işlerim yok. Kdenlive işimi görür gibi. Merak ettim sadece. Kurmaya da kırmayada :) niyetli değilim. Kimseyi kırmadan bu konuyu bitirelim yoksa forum yönetimi kalbimizi kırar zira kırmaya karşıdır.  ;)

Sizler bu kadar hassas olduktan sonra kimse kimseyi kırmaz :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

eOkkay

Arkadaşlar merhaba, FinalCut'ın Wİndows için bir sürümünü ararken girdiğim sitelerde FİnalCUt'ı Apple dışında Lİnux'da Ubuntu gibi versiyonlarda kullanabileceğim yazıyordu ve bende hiç gecikmeden Ubuntu kurdum ama FinalCut'ın ubuntu için versiyonu var mı yok mu bilmiyorum. Varsa nerden nasıl temin edebilirm? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

if

FinalCut Apple'ın ürünü ve sitesinde de Linux desteği olduğu yazmıyor.