Küpü Kalıcı Olarak Masaüstünde Görebilir miyim?

Başlatan hostanadolu, 09 Haziran 2009 - 22:34:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hostanadolu

Merhaba. Compiz i kurdum, sorunsuz olarak çalışıyor. Masaüstleri geçişinde normal bir şekilde dönüyor. Alt ctrl + mouse sol tık yaptığımda küpü görüyorum. Fakat alt ctrl sol tıktan çektiğim an elimi normal masaüstü görünümüne dönüyor. Öğrenmek istediğim küpü normal zamanlardada yani alt ctrl sol kombinasyonu yapmadığım zamanlarda görebilir miyim? Görebilirsem bunun için ne yapmam gerekli ?

agritux

ctrl+alt+fare sol tuşuna basılı tutun fareyi hareket ettirin

AbkHaZiaN

Küpün saydamlığını değiştirerek arka tarafları masaüstü görünümündeykende görebilirsin. İstediğin şeye ben denk gelmedim fakat arama yapmak lazım.

ironic

general options" bölümünde rotating ile ilgili 2 kısım var. Biri dönerken ,biri de her zaman saydam gösterme ayarlaması var. Her zaman olandan saydamlığı arttırırsan görebilirsin. Compiz yüklü olmadığından tam anlatamıyorum. Yalnız işlemciye çok yükleniyor.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: hostanadolu - 09 Haziran 2009 - 22:34:15
Alt ctrl + mouse sol tık yaptığımda küpü görüyorum. Fakat alt ctrl sol tıktan çektiğim an elimi normal masaüstü görünümüne dönüyor. Öğrenmek istediğim küpü normal zamanlardada yani alt ctrl sol kombinasyonu yapmadığım zamanlarda görebilir miyim? Görebilirsem bunun için ne yapmam gerekli ?

Kastetiğin olay bir kombinasyon sonrası küpün kalıcı olması.
Maalesef;küpün uzaktan görünümü kalıcı kılmak için, bastığın tuşları basılı tutman gerekiyor.
Bıraktığın anda masaüstüne geri döner.
Bahsı geçen özellik 7.10 gutsy'de mevcut'tu(basılı tutmaksızın küp görünümü), 8.04 ve bu sürümle gelen compiz ile bu olay kadırıldı.
:(

hostanadolu

Alıntı yapılan: sessizce - 09 Haziran 2009 - 22:36:57
Yukarıda da yazdığım üzere o kombinasyonu yaptığım zaman zaten dönüyor. Amacım onlara basılı tutmadan da kalıcı olarak küpü görebilmek.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2009 - 00:51:57

T 9450 işlemcim var 2.53GHZ. Kasılmaya müsait bir pc yani:) Youtube de videolar gördüm yalnız kalıcı küp var dediğim gibi, adamlar istediği gibi döndürebiliyor.

agritux

o videolardan birini eklersen,  bizde ne anlatmaya calistigini anlar, yolunu tarif ederiz :)

hostanadolu

Sitedede görmüştüm print screen lar ayrıca youtube ye Compiz Fusion yazınca bir sürü çıkıyor. Belki videolarda yayın olduğu sürece alt ctrl sol klik kombinasyonu yapılıyor olabilir emin de değilimde. Yeni kullanıcı sayılırım. Sizin benden iyi bileceğiniz muhakkak.

garafatma

Alıntı yapılan: hostanadolu - 10 Haziran 2009 - 00:48:43
Alıntı yapılan: sessizce - 09 Haziran 2009 - 22:36:57
Yukarıda da yazdığım üzere o kombinasyonu yaptığım zaman zaten dönüyor. Amacım onlara basılı tutmadan da kalıcı olarak küpü görebilmek.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2009 - 00:51:57

T 9450 işlemcim var 2.53GHZ. Kasılmaya müsait bir pc yani:) Youtube de videolar gördüm yalnız kalıcı küp var dediğim gibi, adamlar istediği gibi döndürebiliyor.

MAsaüstündeyken farenin tekerleğine basılı tutup çevirdiğin zaman küpü görebilrsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

kaansef

Senin dediğin gibi bişey olmaz.Sadece elini basılı tutarak çalışır küp.Onun haricinde sadece kombinasyonları değiştirebilirsin.
# 28065

gokhanyildiz

mause sağ ve sol tuşlarını basılı tuttuğun zaman da küpü çalıştırabilirsin.

agritux

Acaba istediği şey, masaüstlerini saydam kılmak mı?
birkaç video ya baktım, masaüstlerini saydam yapmış
küpün tüm masaüstleri görünüyor.
hatta içine akvaryum bile koymuş?

gokhanyildiz

evet o mümkün daha önceden bende yapmıştım ama insanın gözü bulanıyor baktıkça :) hiç tavsiye etmem.Biraz kurcaladıktan sonra ayarlarını anlatırım burada.

hostanadolu

Alıntı yapılan: sessizce - 10 Haziran 2009 - 11:06:42
Acaba istediği şey, masaüstlerini saydam kılmak mı?
birkaç video ya baktım, masaüstlerini saydam yapmış
küpün tüm masaüstleri görünüyor.
hatta içine akvaryum bile koymuş?
Bahsettiğim videolardan biri oydu evet

agritux

Hatırlar gibiyim fusion icon a basıp ayarlar penceresi açıldığında bir küp resmi vardı içinde balık simgesi vardı oradan yapıyorduk sanki. ama emin değilim. kurcalamalısın.

kaansef

Pardon adminim yanlışını düzeltiyim o balık simgesi deilde dişli simgesiydi.Hatta ben çalıştıramamıştım.Çalışması için küpü saydamlaştırmanız gerekiyomuş.
# 28065

agritux

Ben admin değilim :)
zaten bir belirsizlik olduğunu söylemiştim:)

kaansef

# 28065

Sherlock Holmes

@hostanadolu
Merakın giderildi'mi?
Eğer hayır ise;belirt'ki,konu başlığı amacına ulaşsın. 
:) Yardımlarımızı esirgemeyiz  :)

garafatma

Masaüstlerini olduğu yerde saydamlaştırmak için, compiz config settings manager'dan

Masaüstü Küpü> Transparent küp Seçeneğinden ikinci sıradaki değeri düşürürseniz, tüm masaüstlerini görebilirsiniz.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

hostanadolu

Alıntı yapılan: idimas_- - 10 Haziran 2009 - 21:57:48
@hostanadolu
Merakın giderildi'mi?
Eğer hayır ise;belirt'ki,konu başlığı amacına ulaşsın. 
:) Yardımlarımızı esirgemeyiz  :)

Amacım küpü kalıcı kılmaktı , olmadığını öğrenmiş oldum. Yinede bir ubuntuforums a da yazayım , bir ihtimal bir şeyler çıkar ( Umut garibin ekmeği :) ) Bir sonuç çıkarsa eğer buradan paylaşırım. Anladığım kadarıyla devamlı Compiz kullanan pek yok o sebeple tam kesin cevaplar çıkmıyor.

agritux

küpü kalıcı yapıp ne yapacağınızı ben anlayamadım doğrusu...

Sherlock Holmes

Alıntı YapAmacım küpü kalıcı kılmaktı , olmadığını öğrenmiş oldum. Yinede bir ubuntuforums a da yazayım , bir ihtimal bir şeyler çıkar ( Umut garibin ekmeği :) ) Bir sonuç çıkarsa eğer buradan paylaşırım. Anladığım kadarıyla devamlı Compiz kullanan pek yok o sebeple tam kesin cevaplar çıkmıyor.

Şunu açığa kavuşturalım:
örn: enter tuşunu küp kısayolu olarak atadığını varsayalım.+(compiz 0.6.*. versiyonundan sonra bu imkan kaldırıldı)
Bir kere enter tuşuna bastığında masaüstü,
küp görünüme geçecek ve ta ki tekrar enter tuşuna basılana kadar küp görünümünde kalacak.  ;)

Işte bu şu anki güncel compizlerde farklı işliyor,
atadığın herhangi bir bağlama tuşu ile farenin herhangi bir tuşunu basılı tutmak zorundasın. (  :'( ama öyle)

Eğer Compiz ayar yöneticisinden,Masaüstü Değiştirici eklentisini aktif hale getirirsen;
"Eklenti Eylemi başlat" Button 2 olarak gelecek.
(Button 2:faredeki{scroll [yukarı aşağı  yapmaya yarayan tuş] button} ortada bulunan tuş) ,
basılı tuttuğun taktirde kalıcı olacaktır.

Basılı tutmaksızın kalıcılığı sağlamak için ise Compiz 0.6.*. ile 0.5.*. arası sürüme dönmen gerekir, bu seferde diğer eklentilerden vazgeçmek zorunda kalırsın.  :)

AbkHaZiaN

küpü saydam hale getirince panelleride saydam hale getirmeyi unutma. Aksi taktirde paneller arka tarafta sanki boru hattı varmış gibi bir görünüm oluşturacaktır.