Ubuntu 9.04 Compiz olarak neler değişti?

Başlatan kaansef, 08 Haziran 2009 - 14:44:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaansef

Arkadaşlar bişey sorcam bu yeni ubuntuda compiz olarak neler değişti?Neler yeni olarak eklendi?neler çıkarıldı?
# 28065

xxx3

Tam soruna yanıt vermez ama compiz performansı artdı diye biliyorum yani sistemi daha az yoran ve daha az sistem kaynağı tükettiğini daha stabil çalıştığını duymuştum  :)

maxxblade

Alıntı yapılan: xxx3 - 08 Haziran 2009 - 16:57:06
Tam soruna yanıt vermez ama compiz performansı artdı diye biliyorum yani sistemi daha az yoran ve daha az sistem kaynağı tükettiğini daha stabil çalıştığını duymuştum  :)
kesinlikle!!!
daha önce 3D pencereler çok kasarken şimdi süper hızlı!
:D

kaansef

süper:D ben yenilik olarak yeni plugin fln kastetiştim:Dama buda olur cevaplarınız için teşekkürler:D
# 28065

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ns

compizin özellikleri ubuntunun yeni sürümleriyle değilde kendi sürüm güncellemeleriyle gelir. yada elle kurarsın farklı şeyler.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

kaansef

# 28065

erginemr

Synaptic'ten "compiz-fusion-plugins-unsupported" paketini kurarak, fazladan birkaç eklentiyi daha kurabilirsiniz.

kaansef

# 28065

erkuserdem

9.04'e de aşağıdaki kodlarla mı kuruluyor Compiz ?

sudo aptitude install compiz compizconfig-settings-manager

sudo aptitude install compiz-gnome compiz-fusion-plugins-main compiz-fusion-plugins-extra compizconfig-settings-manager emerald librsvg2-common

xxx3

Yalnış hatırlamıyorsam zaten ubuntuda compiz kurulu geliyor sen sadece ekran kartı sürücünü yükleyip ardından şunu yüklemen yeterli olacak diye biliyorum
sudo aptitude install compiz compizconfig-settings-manager

Yusuff

Böyle yapınca fusion-icon kuruluyor mu?
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

erkuserdem

Compiz fusion kuruyorum ses bozuluyor, compiz fusionu siliyorum ses düzeliyor. Bu ikisinin ne alakası var arkadaşlar :S  ?

Ayrıca compiz fusionda 4 tane masaüstü oluşturuyorum ve masa üstü küpü ile rotate küp  seçeneklerini açıyorum ama yinede küp oluşmuyor.

bazende paneller kendi kendine yok olup geri geliyor!

sanırım compiz fusion 9.04 de hatalı çalışıyor aynı sorunları yaşayan varmı?

Yusuff

Compiz fusion bende saat gibi çalışıyor. Sanırım senin ekran kartınla ilgili bir sorun var.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

maxxblade

ben sürekli compiz kullanıyorum hiçbir sorunum yok...

ta2mtf

benim ki gibi zayıf bir bilgisayarda compiz çalışması gerçekten hoş, nacizane tavsiyem compiz efektleri için kullanılan kısayolları ezberlemek compiz kullanımın daha faydalı ve eğlenceli yapıyor.

xxx3

Alıntı yapılan: yusufsan21 - 12 Temmuz 2009 - 21:56:58
Böyle yapınca fusion-icon kuruluyor mu?
Hayır kurulmuyor fakat paket yöneticisinden aratarak kurabilisiniz ya da
aptitude install  fusion-icon

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Temmuz 2009 - 13:27:32

Alıntı yapılan: erkuserdem - 12 Temmuz 2009 - 22:06:46
Compiz fusion kuruyorum ses bozuluyor, compiz fusionu siliyorum ses düzeliyor. Bu ikisinin ne alakası var arkadaşlar :S  ?

Ayrıca compiz fusionda 4 tane masaüstü oluşturuyorum ve masa üstü küpü ile rotate küp  seçeneklerini açıyorum ama yinede küp oluşmuyor.

bazende paneller kendi kendine yok olup geri geliyor!

sanırım compiz fusion 9.04 de hatalı çalışıyor aynı sorunları yaşayan varmı?
İlginç bir durum bilgisayarının özelliklerini yazarmısın acaba buraya  ???

erkuserdem

[/quote]
[/quote]

Hallettim benim hatammis :)

ama ses konusunun compizle bi ilgisi yok sanirim, ses bazen var bazen yok kafasina gore yani

xxx3

Alıntı yapılan: erkuserdem - 14 Temmuz 2009 - 20:25:51

[/quote]

Hallettim benim hatammis :)

ama ses konusunun compizle bi ilgisi yok sanirim, ses bazen var bazen yok kafasina gore yani
[/quote]
Forumu araştır alsa derlemesi filan olucaktı birde alsayla dene bakalım  :D

lider_1994

arkadaşlar ubuntuda daha yeniyim bişiy sorcam      ekran kartı sürücünü nasıl yüklicez acaba yardımcı olabilir misiniz ???
یا رب بلای عشق ایله قیل آشنا منی
بیر دم بلای عشقدن قیلما جدا منی

Yâ Rab bela-yı aşk ile kıl âşîna beni
Bir dem bela-yı aşktan kılma cüdâ beni

Dixie

Alıntı yapılan: lider_1994 - 17 Eylül 2009 - 12:30:10
arkadaşlar ubuntuda daha yeniyim bişiy sorcam      ekran kartı sürücünü nasıl yüklicez acaba yardımcı olabilir misiniz ???

Sistem>Yönetim>Donanım Sürücüleri'ni çalıştırıp kontrol eder misin? Sisteminde yüklenmesi gereken herhangi bir sürücü varsa listede çıkacaktır. Yükleyebilrisin. Ancak ATI ekran kartın varsa http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=8716.0 burayı okumanı tavsiye ediyorum.

lider_1994

hocam Donanım Sürücüleri'ni açtım fakat listede bir şey çıkmadı.. ne yapmam lazım ??? [İlginize teşekkürler]

Dixie

Demek ki ekran kartın ile ilgli herhangi bir sürücü sorunu yok. aptitude install  fusion-icon komutunu konsolan girip kur. İşlem bitince Uygulamalar>Sistem Araçları>Compiz Fusion Icon şeklinde yerleşektir menüye. Ordan açıp istediğin ayarlamaları yapabilirsin.

lider_1994

:( hocam dediğinizi yaptım olmadı. yalnız bişiy dikkatimi çekti kosolda verdiğiniz kodu yazarken. şöyle bir şey çıktı: (konsolda yazanları aynen yazıyorum)
[builidng dependency tree
Durum bilgisi okunuyor...Bitti
Geniş Durum bilgisi okunuyor
Paketlerin durumu güncelleniyor...Bitti
E: var/lib/dpkg/lock dosyası kilitli açılamıyor - open (13 permission denied)
E: unable to lock the administration directory (var/lib/dpkg/), are you root?]

Lütfen yardımcı olun

localhost

Synaptic veya Ekle/Kaldir araci aciksa kapatin tekrar deneyin. Kodun basinada sudo koymayi unutmayiniz.

sudo aptitude install  fusion-icon
Linux LPIC1 - MCSA