ATI Radeon 9200 Çözünürlük Değiştirme (?)

Başlatan sshinobi, 07 Haziran 2009 - 17:59:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sshinobi

İyi günler,

Ubuntu 9.04 kullanıyorum. Ekran çözünürlüğü başlangıçta 1280 x 1024 geliyor. Çözünürlüğü 1024x768 yapınca ekran bozuluyor ve hiç bir şey anlaşılmıyor. Mecburen tekrar yüklemek zorunda kalıyorum. Bu şekilde de ağır işliyor kullanamıyorum. Lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz?

Not: ATI sürücüsünü yüklemedim ve her hangi bir yerden radeon diye seçmedim. Yüklemekten de korkuyorum açıkçası. Eğer sorun kesin olarak buysa yükleyeyim ve nerden neyi seçmem gerekitiğini anlatırsanız sevinirim.

zeitgeist

Gnome menüde ekran çözünürlüğü uygulamasıyla gerekli ayarları yapabilirsin. Eğer bu işe yaramıyorsa ati ekran kartı kurulumu sabit başlığını okuman işe yarayabilir. Eğer kart modelin ati sabit başlığımızda sorunsuz olarak belirtilmişse hardware drivers tan kurabilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Yalnız garip bir durum var, ekran çözünürlüğü ağır çalışmasına neden olmaz. En kötü istemediğin ölçüde görürsün her şeyi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Ubuntu 9.04 te ATI kurulumuyla ugrasmayin. ubuntunun kullandigi sürücüler sizin icin daha iyi. Cözünürlük icin Xorg dosyasina cözünürlük ayarlarini girebilirsiniz. google ye ubuntu+ati 9200+1024x768 yazarsaniz bir kac sonuc aliyorsunuz.
Linux LPIC1 - MCSA