PostgreSQL Kurulum

Başlatan daphne, 07 Haziran 2009 - 01:19:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

daphne

merhaba PostgreSQL u nasıl kurabilirim yardımcı olurmusunuz görüşmek üzere.

heartsmagic

https://help.ubuntu.com/community/PostgreSQL

Dikkat edeceğin konu depoda daha yeni bir sürümün bulunduğu. Bunu göz önünde bulundurarak ayarlamaları yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

isimweb

http://eribol.wordpress.com/2008/02/16/ubuntu-710-uzerinde-postgresql-kurulum-ve-kullanim/

linkinde bazı şeyleri değiştirince oluyor.

mesela sudo /etc/init.d/postgresql-8.2 start yerine sudo /etc/init.d/postgresql start yazarak postgresql başlatılıyor.

postgres kullanıcısının yerine geçmek için su – postgres  yerine su postgres yazdım.

tek sıkıntım phpPgAdmin ile ilgili.

kullanıcı adı : postgres
şifre : 123456

yazınca Güvenlik nedeniyle girişe izin verilmedi. yazıyor. Fakat pgadmin 3 ile bağlanırken böyle bir hata ile karşılaşmadım. nerede bir sorun var sizce?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Haziran 2011 - 13:06:03

Sorunu çözdüm. Şimdi postgresql ve phppgadmin i düzgün bir şekilde kurup çalıştırmak için öncelikle yukarıda yazılan talimatları yerine getirmemiz gerekiyor. Eğer sizde kullanıcı adı ve şifrenizi yazarken

"Güvenlik nedeniyle girişe izin verilmedi" veya "Login disallowed for security reasons" şeklinde mesaj alıyorsanız

sudo gedit /usr/share/phppgadmin/conf/config.inc.php dosyasını açıp $conf['extra_login_security'] = true; yazan yeri $conf['extra_login_security'] = false olarak değiştirin. artık kullanıcı adı ve şifrenizle erişim sağlayabiliyorsunuz.

iyi çalışmalar dilerim.

sayz

ben bir türlü phppgadmin ile olsun, pgadmin 3 olsun bağlanamıyorum veritabanına yalnızca konsoldan bağlanabiliyorum.

şu şekilde bağlanabiliyorum:

sayz@caravasar ~ $ su postgres
Password:
postgres@caravasar /home/sayz $ psql
psql (9.1.8)
Type "help" for help.

postgres=#

ama phppgamin ile girmeye çalışınca şu resimdeki gibi giriş başarısız diyor:

http://i.imgur.com/zoHWaVz.png

ne yapmalıyım?

Felâsife

Özel bir ayar yapmadıysanız kul.adı pgsql şifrede boş olması lazım, bir kaç hafta önce bende FreeBSD de varsayılan olarak böyle bağlanabilmiştim.  :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

sayz

hayır o şekilde de girilemiyor.
postgresql statusu şu şekilde:

~ $ sudo service postgresql status
9.1/main (port 5432): online
9.1/postgres (port 5434): online
9.1/sayz (port 5433): online

bir türlü giriş yapamıyorum phppgadmin ile ve pgadmin 3 ile de aynı zamanda. yukarıda da dediğim gibi sadece konsoldan girebiliyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Mart 2013 - 21:35:24

hmm şimdi baktım benim posgresql sürümüm "psql (PostgreSQL) 9.1.8" ama phppgadmin'in "features" başlığının altında şöyle diyor:

"Support for PostgreSQL 7.4.x, 8.0.x, 8.1.x, 8.2.x, 8.3.x, 8.4.x, 9.0.x"

9.1'e desteği yok phppgadmin'in, bundan kaynaklanabilir mi? ama pgadmin ile de girilemiyor gerçi, bilmiyorum kafam karıştı...

Felâsife

Açıkcası postgresql konusunda benimde fazla bir bilgim yok, bende ilk kez kurdum ve ilk başta sizin gibi arayüze giremedim, sonra biraz kurcalayınca girdim.
En son bunu ($conf['extra_login_security'] = false;) düzeltince olmuştu.

Neye göre kurulum yaptınız bilemiyorum ama apache filanda kurmak gerekiyor sanırsam.
Bende bunlar kurulu.
apache22-2.2.24
phppgadmin-5.0.4
postgresql-client-9.1.8
postgresql-server-9.1.8

# service postgresql status
pg_ctl: sunucu çalışıyor (PID: 5692)
/usr/local/bin/postgres "-D" "/usr/local/pgsql/data"

sayz

kullanıcıya bir parola atamak gerekiyormuş veritabanına girip.

psql'e bağlanıp

ALTER USER postgres WITH PASSWORD '1234sifre';

komutunu yürütünce sorun çözüldü. kendiniz kullanıcı yaratmışsanız postgres yerine örneğin 'sayz' yazmalısınız o kadar.

Felâsife