Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Başlatan Gartoon, 06 Mayıs 2008 - 03:59:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Mozilla Firefox
874 (96.4%)
Opera Browser
228 (25.1%)
Mozilla SeaMonkey
5 (0.6%)
Konqueror
10 (1.1%)
Galeon (Firefox)
1 (0.1%)
Nautilus (Firefox)
0 (0%)
Netscape (Firefox)
2 (0.2%)
Flock (Firefox)
2 (0.2%)
Epiphany (Firefox)
5 (0.6%)
Chromium/Chrome
427 (47.1%)
Iceweacel
12 (1.3%)
Midori
16 (1.8%)
Amaya
1 (0.1%)
Diğer
37 (4.1%)
Maxthon
5 (0.6%)
Yandex
9 (1%)
Brave
10 (1.1%)

Toplam Oy Verenler: 907

alquirel

Alıntı yapılan: heartsmagic - 26 Ekim 2011 - 12:04:16
Chrome'u Chromium'a ekleyiverdim gitti :)

Eline sağlık :)

Ne için bu farka takıldım : İlk başlarda ara sıra Chromium kullanırken bazı sitelerde JS kodlarını düzgün çalıştırmadığını görmüştüm, sonra hepten bıraktım Chromium'u. Daha sonra Google'ın Chrome için deb paketi yayınladığını görünce indirip kullanmaya başladım. Haliyle öyle sorunlar Chrome'da olmuyor.
O gün bu gündür ikisi tamamen farklı tarayıcılarmış gibi gözükür gözüme hep ;)

maydin95

Opera 12 sürümü ile birlikte WebGL ve Donanım Hızlandırmayı da ekleyecek bünyesine. Artık Opera desteklemiyor falan da diyen olmayacak. Performans da artacak tabii. 12 sürümünü dört gözle bekliyorum.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

Kaan Y.

Alıntı yapılan: Megatron - 26 Ekim 2011 - 10:30:37
Şu an ankte toplam oy verenler: 387 üye olmasına rağmem Mozilla Firefox 564 oy almış gözüküyor. Bu nasıl oluyor anlayamadım.

Artık 565... Ben de Mozilla dedim... ;D

Bu arada Chrome'un adı Linux'ta niye Chromium? İkisi arasında ad ve simge dışında pek bir fark göremedim. ???
Birisi bu durumu açıklarsa sevinirim.

BayboraKaan

Chromium Linux ile tam uyumlu olan ve acik kaynak Google Tarayicisi. Chrom ise bildigimiz Windows altinda da kullandigimiz google tarayicisi.

XRumer

Alıntı yapılan: BayboraKaan - 26 Ekim 2011 - 20:25:49
Chromium Linux ile tam uyumlu olan ve acik kaynak Google Tarayicisi. Chrom ise bildigimiz Windows altinda da kullandigimiz google tarayicisi.

Chrome, Linux'ta da çalışıyor. İsteyen Chrome isterse Chromium kullanabilir.

Kaan Y.

Yani aradaki tek fark Chromium'un açık olması benim anladığım. Yoksa Chrome'un bütün özellikleri (senkronizasyon, eklentiler, uygulamalar vs.) Chromium'da da aynen çalışıyor.

BayboraKaan

Alıntı yapılan: Kaan Y. - 26 Ekim 2011 - 20:38:34

Yani aradaki tek fark Chromium'un açık olması benim anladığım. Yoksa Chrome'un bütün özellikleri (senkronizasyon, eklentiler, uygulamalar vs.) Chromium'da da aynen çalışıyor.

Aynen.

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Kaan Y. - 26 Ekim 2011 - 20:38:34

Ubuntu ile gelen sürümde ise en son denememde Webgl'nin çalışmadığını fark etmiştim.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

microanaliz

Son çıkan mozilla gerçekden harika kendini bayağı yenilemişler.Birde geçende bir yazı okudum firefox güvenlik açığı çok yüksek diyordu ama gelişime en açığıda firefox diyordu zaten bu kadar hızlı gelişmeye devam ederse firefox güvenlik açıklarıda beyhuda oluyor sanırım...
MicroAnaliz

hesin

mozilla firefox. çünkü  daha geniş bir eklenti  yelpazesi var.eklentileri olmazsa opera kullanırdım. ama eklentileri yüzünden mozilla firefox kullanıyorum.

microanaliz

Bu web tarayıcılarında bizden biilgi alıyormu chrome bizim kişiselliğimizi alıkoyuyor sanki.insanların kişisel tercihleri kayıt altına alıyor yanlış hatırlamıyorsam buda bizim için hakkımıza gasp değiilmi arkadaşlar .Firefox da böylemi acaba...
MicroAnaliz

cagriemer

Alıntı yapılan: microanaliz - 01 Kasım 2011 - 00:16:48
Bu web tarayıcılarında bizden biilgi alıyormu chrome bizim kişiselliğimizi alıkoyuyor sanki.insanların kişisel tercihleri kayıt altına alıyor yanlış hatırlamıyorsam buda bizim için hakkımıza gasp değiilmi arkadaşlar .Firefox da böylemi acaba...

"kisiselliginizi alikoyan" Chrome'un, mesela hangi bilgileri, nasil elde ettigini ve sakladigini okudugunuz kaynagi buraya yazar misiniz? Acaba niye oyle aklinizda kalmasina neden olmus yazi biz de okuyalim. Yok birinden duyduysaniz, duyduklariniza inanmadan once arastirmaniz gerekmez mi? Mesela ben arama motoru olarak Firefox'ta Google kullansam, sizce kisisel verilerim daha mi guvende olur Chrome kullanmaktan?

XRumer

Xfce'ye geçince Firefox'u kaldırıp, Midori kurdum. :)

decent

Alıntı yapılan: XRumer - 01 Kasım 2011 - 09:43:13
Xfce'ye geçince Firefox'u kaldırıp, Midori kurdum. :)

XFCE için Chromium tavsiye ederim.

ironic

Midori yi ne zaman denesem birkaç site gezintisi sonrası çöküyor. Eğer önemli işler için kullanılacaksa dikkat etmek de yarar var. Halen bir Firefox ya da Chromium kadar kararlı değil.

Monarch

chromiumun bir artısı google hesabımla senkronize çalışıyor olması. bilgisayara format atmak gerektiğinde tüm ayarlar ve favori linkler aynen korunuyor.

morf

Midori 0.4.1 önceki versiyonlara göre biraz daha kararlı ama halen daha geliştirilmesi lazım, ölümcül bug ları hallolursa Chromium`la kapışır gibi geliyor bana.

senkul

Gönül verdiğimiz Firefox artık yavaşlığıyla bıkkınlık verince, Chrome'un vaadettiği kadar hızlı olduğunu gördük. Adres satırında hazır google araması ile iki harfle istenen sayfanın anında önünüze gelmesi ise cabası. Mâşallah yâni :) İki yıl önce Win'de kurup beğenmediğim Chrome ile alâkası yok.

Ama hâlâ bir sitelerden video indirme eklentisi bulamamış olmamızın nedeninin biz olduğumuzu sanmak istiyoruz. Yoksa gerçekten yok mu öyle bir eklenti ? 
İyi insan olabilmek için ne yapmalı ? Dahası iyi insan nedir ? Kim düşünür ki bunu...

alquirel

Başlığı Chrome'da video indirebilmenin yolunu öğrenmek için mi açtınız, Firefox'u yermek için mi?

Eğer başlığa bakarak Firefox'u yermek istediğinizi düşünürsek şu başlığa yazmanız daha uygun olurdu : http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=983.0

Eğer Chrome'da video indirebilmenin yolunu öğrenmek istiyorsanız, forumdaki yukarıdaki arama çubuğuna "video indirme chrome" yazmanız size gayet yeterli olurdu. Yani evet bulamamanızın nedeni sizsiniz.

[Önemli] Foruma soru sormadan önce mutlaka okuyun

senkul

Kıymetli "Çin Porseleni" kardeşimiz :

Bir sevgi sözüyle başladığımız cümlemizde Firefox'u yermek gibi  bir dert gütmemiştik. Daha çok, faydası olsun, bir şeyler yapılsın diye, durumu ifade ettik.
O bizim göz bebeğimizdi hep. Firefox'u az mı tanıttık, ie kullanıcılarına. Yıllar önce yetenekleri sayesinde "Ulan yapar mı, yapar" deyip adres çubuğuna bir kelime yazıp enter'a basıp, kelimeyle alakalı en olası siteye gittiğini, olmadı google ile arayıp sonucu getirdiğini, ie'nin uzağından geçemediğini hiç unutamayız. Muhterem Gates amcamız İE'ye az mı Firefox yetenekleri ekledi yıllardır ? Ancak epeydir bir ağırlaşma problemi var ve bu herkesin malumu. Dost acı söyler ama yapıcı olmak için söyler. El oğlu oturup yapıyorsa saniyeden kısa cevap veren tarayıcılar, bizim çocuklar da çalışmalıdır. Bilinen gerçektir, bir mesele ne kadar konuşulursa, o kadar kısa zamanda hallolur.

Ha, bir de : el oğlunun "Chrome"una eklenti ararken, "bizim" Ubuntu forumunda bulmak aklımıza gelmemiş. Biz onu elin google'ında aradıydık.

Teşekkür ederiz.
İyi insan olabilmek için ne yapmalı ? Dahası iyi insan nedir ? Kim düşünür ki bunu...

cerencalici

Alıntı yapılan: senkul - 22 Kasım 2011 - 19:46:43
Kıymetli "Çin Porseleni" kardeşimiz :

??? Kişilere kullanıcı adlarıyla hitap edersek daha sağlıklı iletişim kuracağımız kanaatindeyim...
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

alquirel

İki iletidir Firefox'u eleştirmekte olduğunuz muhakkak. Ben ilk iletide olumsuzlukları fazlaca gördüğümden ve Firefox'u bırakıp başka tarayıcıya geçmiş olduğunuzu belirttiğinizden dolayı bu eleştiriyi yermek olarak değerlendirdim.

Forumdaki bu geçici rütbemi tırnaklar içinde yazarak bana laf dokundurmaya çalıştığınız da bir diğer hakikat. Sizin üstü kapalı demek istediğinizi ben açık açık yazayım.

"Forumu kullanmayı bir sen mi biliyorsun, ben de senin kadar biliyorum merak etme"

Forumu kullanmayı, kuralları gerçekten biliyor olsaydınız Chrome için eklenti ararken Firefox'a yazık oldu şeklinde bir başlık açmazdınız.
Forumu kullanmayı gerçekten biliyor olsaydınız arayıp da bulduğunuz başlıklarda yazanları uygulardınız. Eğer uyguladıysanız bunu belirtirdiniz. Eğer o başlıklarda uyguladıklarınız yeterli olmadıysa bunu alakasız bir başlık ile yeni konu açarak değil, o başlıklarda neyin yeterli olmadığını yazarak belirtirdiniz.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Firefox'un son sürümünde baya bir ağırlaşma var bence (gerçi 3.6 yı da kullanmadım 4 çıkmadan önce ama). Arayüzü Operaya benzetmeye çalışmışlar ama Opera kadar kullanışlı değil. Ayrıca yavaş. Sonra Operadaki özellikler hala yok. Senkronizasyonu sanki ilk defa Firefoxtaymış gibi gösterdiler. Halbuki Operada notlarınız bile Opera Link ile geliyor. E postalar da tarayıcınızın içinde. Açar açmaz şunlar geldi diye yazıyor. Arayüze geri dönersek Windowstaki görselliği maalesef Linux'a da ver(e)memişler.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

KAKASHI

Firefox çok kasıyor o yüzden Opera kullanıyorum hızı gerçekten müthiş (Firefox ' a göre) Diğer tarayıcıları denemedim önceden Chrome ' un linux versiyonunu denemiştim fakat beğenmemiştim favorim 'Opera' :)