Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Başlatan Gartoon, 06 Mayıs 2008 - 03:59:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Mozilla Firefox
874 (96.4%)
Opera Browser
228 (25.1%)
Mozilla SeaMonkey
5 (0.6%)
Konqueror
10 (1.1%)
Galeon (Firefox)
1 (0.1%)
Nautilus (Firefox)
0 (0%)
Netscape (Firefox)
2 (0.2%)
Flock (Firefox)
2 (0.2%)
Epiphany (Firefox)
5 (0.6%)
Chromium/Chrome
427 (47.1%)
Iceweacel
12 (1.3%)
Midori
16 (1.8%)
Amaya
1 (0.1%)
Diğer
37 (4.1%)
Maxthon
5 (0.6%)
Yandex
9 (1%)
Brave
10 (1.1%)

Toplam Oy Verenler: 907

leica

XRumer

Bazı yasaklı siteler vardır girmek için DNS değiştirmek yetmez bir de Ip ayarlamak gerekir. Eğer Opera kullanıyorsanız Ip ayarlamaya gerek yok. Opera'nın Turbo özelliğini çalıştırırsanız bu sitelere girebilirsiniz.

maydin95

İP değiştirilmesi gereken nasıl siteler anlatır mısınız. Benim bildiğim DNS yetiyordu.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

heartsmagic

Alıntı yapılan: maydin95 - 14 Mayıs 2011 - 20:41:44
İP değiştirilmesi gereken nasıl siteler anlatır mısınız. Benim bildiğim DNS yetiyordu.

Herhangi bir site olabilir, IP yasaklaması olması lazım. Mesela Youtube'un bir süre önce IP bazlı yasaklanması gibi.

Bu Opera Turbo özelliği ile nasıl aşıyor bu yasaklamayı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bytan

Yazdığına göre opera sunucuları üzerinden sıkıştırılmış olarak aktarılıyormuş:

http://www.opera.com/browser/turbo/

Sanki daha önceden google'ın da böyle bir hizmeti vardı.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

İlginç, istek önce Opera sunucularından mı yapılıyor acaba. Yani biz siteyi çağırdığımızda doğrudan Opera tarfından mı getriliyor. Pek ayrıntı yok gibi.

maydin95

Turbo bildiğim kadarıyla Opera sunucularına siteyi gönderiyor. Sonra site Opera sunucuları tarafından sıkıştırılıyor ve bize oradan geri yollanıyor. Ondan dolayı yasaklama aşılıyor. Çok garip ama Kazakistan mı bir yerde sırf yasaklardan dolayı en çok kullanılan tarayıcı olduğunu duymuştum Opera'nın.

Ayrıca Myİp'e yazdığımda İP değişiyor ve sağlayıcı Opera Software ASA olarak görülüyor.

Ben bir deneyeyim dedim ve yasak aşılabiliyor. http://engelliweb.com/ adresinden "nadir.org" adresini buldum ne olduğunu da bilmiyorum şahsen. Girince yasak metni geldi. Sonra Turboyu açtım ve denedim girdi.

İP değişmesi:  http://ressim.net/s/upload/f09ef99f.gif
Yasağa girmesi: http://ressim.net/s/upload/632ac266.gif

Fakat şöyle bir gariplik var. Şimdi ben Ubuntu Forumuna şifremle kullanıcı adımla giriyorum. Ben buraya girmişken Turbo açıldığında beni forumdan atmıyor şifre kullanıcı adı yok vs. diye. Burada bir gariplik olmalı diye düşünüyorum.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

heartsmagic

Açıklamalarda bankacılık işlemleri gibi işlerde zaten kullanılmaz deniyor, belki forum gibi giriş gerektiren yerlerde de sorun oluşuyordur.

GAREZ

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mayıs 2011 - 12:18:47
Açıklamalarda bankacılık işlemleri gibi işlerde zaten kullanılmaz deniyor, belki forum gibi giriş gerektiren yerlerde de sorun oluşuyordur.
"Hiçbir gizlilik endişeleri

Hatta Opera Turbo kullanırken, güvenli bağlantı Opera sunucuları üzerinden gitmez. Bu sizin banka kullanırken veya hassas veri aktarımı, web sitesi ile doğrudan bahsediyoruz demektir."
demiş... yani bilgileriniz şifreli olarak ilgili siteye gidiyor dışarıdan erişim olsada kullanılamaz ve banka işlemleri için güvenilir bende forumlara opera ve turbo ile girmiştim turksaatforumu.com adresi bir ara sorunluydu turbo olmadan girilmiyordu...

microanaliz

Alıntı yapılan: maydin95 - 15 Mayıs 2011 - 08:58:07
Turbo bildiğim kadarıyla Opera sunucularına siteyi gönderiyor. Sonra site Opera sunucuları tarafından sıkıştırılıyor ve bize oradan geri yollanıyor. Ondan dolayı yasaklama aşılıyor. Çok garip ama Kazakistan mı bir yerde sırf yasaklardan dolayı en çok kullanılan tarayıcı olduğunu duymuştum Opera'nın.

Ayrıca Myİp'e yazdığımda İP değişiyor ve sağlayıcı Opera Software ASA olarak görülüyor.

Ben bir deneyeyim dedim ve yasak aşılabiliyor. http://engelliweb.com/ adresinden "nadir.org" adresini buldum ne olduğunu da bilmiyorum şahsen. Girince yasak metni geldi. Sonra Turboyu açtım ve denedim girdi.

İP değişmesi:  http://ressim.net/s/upload/f09ef99f.gif
Yasağa girmesi: http://ressim.net/s/upload/632ac266.gif

Fakat şöyle bir gariplik var. Şimdi ben Ubuntu Forumuna şifremle kullanıcı adımla giriyorum. Ben buraya girmişken Turbo açıldığında beni forumdan atmıyor şifre kullanıcı adı yok vs. diye. Burada bir gariplik olmalı diye düşünüyorum.

Denedim doğru bir sıkıntı galiba bu ...(opera merkesine bildirilirse para kazanılabilinir)
MicroAnaliz

Kutadgu

Firefox. Çok uzun zamandır kullanıyorum ve çok seviyorum. Zaten beni özgür yazılımla tanıştıran da Firefox dur.

burk

@heartsmagic, bytan, maydin95
Alıntı YapWhen Opera Turbo is enabled, webpages are compressed via Opera's servers so that they use much less data than the originals. This means that there is less to download, so you can see your webpages more quickly.
Opera bu işlem gücünü ve sunucu trafiğini nasıl kaldırıyor?

kemanci_erdem

firefox kullanıyorum alışkanlık işte.

heartsmagic

Alıntı yapılan: TORUNAGA - 23 Mayıs 2011 - 21:34:08
@heartsmagic, bytan, maydin95
Alıntı YapWhen Opera Turbo is enabled, webpages are compressed via Opera's servers so that they use much less data than the originals. This means that there is less to download, so you can see your webpages more quickly.
Opera bu işlem gücünü ve sunucu trafiğini nasıl kaldırıyor?

Bizim bilmemiz çok güç sanırım :)

Monarch

cepte opera mini 6, netbookta chromium 11.

Goofy

opusxx

Bir, bir buçuk haftadır conkeror kullanıyorum, çok memnunum.
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,

microanaliz

Mozilla marka olmuş sanırım kimse bu açık ara hizmet onderliğini deviralamıyacak ...Windowsda linuxdaki gibi çalışmıyor gerekçesinide merak ediyorum...
MicroAnaliz

BayboraKaan

Bundan 20 dakika öncesine kadar kim sorarsa sorsun Firefox'u bu alemde tek gecerim derdim. Opera ile uzun zamandir yildizim hic barismiyordu. Bugün Firefox'un takilmalarindan skilinca yeniden denemeyi düsündüm. Su anlik Opera beni cok mahcup ediyor, galiba yildizim barisacak :D

FıratikUS

Yer imleri v.s gmail adresimle senkronize ettiğinden Chromium kullanıyorum.
Başka bir tarayıcıda var mı ki bu özellik ?
"Yok boşluktan başka bir şey toz nereye konacak"

OtakuMan

Google Dashboard kullandığım için Chromium. Hiç formattan sonra eklendi, kayıt peşinde koşmama gerek kalmıyor :)
Official Blog
This is my planet

ÇÜNKÜ KAMBAK OLMAK BUNU GEREKTİRİR

Megatron

Şu an ankte toplam oy verenler: 387 üye olmasına rağmem Mozilla Firefox 564 oy almış gözüküyor. Bu nasıl oluyor anlayamadım.
GNU/Linux kıtasında, kayıp penguen.

heartsmagic

SMF'nin oylama özelliği bir garip. Silinen kullanıcılar da istatistikleri etkiliyor olabilir.

alquirel

Bu anket için her üyenin 2 oy hakkı olduğunu da hesaba katarsak diyecektim ki yine de açıkta kalan oyların sayısının 100'lere ulaştığını farkettim :)

Bu arada Chromium ile Google Chrome için iki ayrı seçenek olsa mı daha uygun olur, bu haliyle normal mi, yoksa Chromium/Google Chrome gibi bir birleştirme ile tek seçenek mi kalsa?

heartsmagic