Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Başlatan Gartoon, 06 Mayıs 2008 - 03:59:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Mozilla Firefox
874 (96.4%)
Opera Browser
228 (25.1%)
Mozilla SeaMonkey
5 (0.6%)
Konqueror
10 (1.1%)
Galeon (Firefox)
1 (0.1%)
Nautilus (Firefox)
0 (0%)
Netscape (Firefox)
2 (0.2%)
Flock (Firefox)
2 (0.2%)
Epiphany (Firefox)
5 (0.6%)
Chromium/Chrome
427 (47.1%)
Iceweacel
12 (1.3%)
Midori
16 (1.8%)
Amaya
1 (0.1%)
Diğer
37 (4.1%)
Maxthon
5 (0.6%)
Yandex
9 (1%)
Brave
10 (1.1%)

Toplam Oy Verenler: 907

atomkarinca

Vay be, Seamonkey kullanan bi ben mi var mışım?

Tanshaydar

Alıntı yapılan: atomkarinca - 10 Temmuz 2008 - 22:16:00
Vay be, Seamonkey kullanan bi ben mi var mışım?

Firefox kullanıcıları zaten direk firefox kullanıyorlar. Opera'cılar da diğer tarayıcılara burun kıvırıyorlar :D

fotomusa

DeFacto

At gözlüğü takıp da diğerlerine şans vermeden Firefox demek yanlış. Opera kullandım. Pek bir albenisi yok operanın ne kadar kasarsa kassın beni Firefox'a çeken birşey var. IE için yorum bile yapmıyorum. Flock ve Konquer de çok başarılı ama Firefox nedense beni kendine çekiyor.

bayhanus

firefox 3 kullanıyorum ubuntu 8.4 de de xp de de
ikisindede süper bence arkadaşların dediği gibi hız sorunu yaşamadım..

DeFacto

Arkadaşlar şu opera son sürüm aklımı başımdan aldı. Kesinlikle bir göz atın derim. Bir iki dağıtım sonra Ubuntu'ya da ön tanımlı gelir opera iddia ediyorum. Çünkü gerçekten şık bunda bir şüphem yoktu ama bu sürümle makineyi uçuruyor :) Eklenti olmasa da olur zaten bir yanda var Firefox'um. Firefox müthiş diyenlere bir Opera 9.05 derim. Yandan kurun bi en azından ;)

j1647

Felâsife

Artık Opera benim için vazgeçilemez oldu.

Şimdilik Opera 9.52 2084 Snapshot denilen 64-bit sürümünü sorunsuz kullanıyorum.
Bir kaç hafta da bir güncelleniyor da. :D

Linux ve 64 bitler
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

mbt28

firefox+links2 ama firefox yerine artık opera kullanmayı düşünüyorum. Tilki bayağı hantallıştı bu günlerde.

mbt28

Off off bu opera dehşet ya, nasıl bi hız hemde görev çubuğuna filanda yerleşiyor, gerçekten güzel 1 gündür kullanıyorum açılış hızına hayran kaldım ve öntanımlı tarayıcım bu olacak.

2 soru neden firefox bu kadar hızlı olamıyor? Neden belleğimi sömürüyor?

heartsmagic

1-2 için cevap: Eklentiler olabilir.
Genel cevap: Firefox Opera'dan biraz daha hantal olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Tanshaydar

Firefox genel itibariyle Opera'dan daha hantal çalışıyor maalesef. Eklenti yükledikçe şişiyor ve XP gibi bir şey oluyor :(

Daha iyisi yapılana kadar en iyisi Opera 9.5x

ns

operanın en güzel yanı hızlı erişim özelliği ama onuda eklentilerle firefox'a ekleyebiliyoruz (linkte vereyimi iki alternatif varhttps://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5721
                     https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4810 .
hız konusunda yapılan yorumlara çok şaşirdim. benim bilgisayarımda firefox daha hızlı(ctrl ye basarak ikisinide seçtim sağ tık>aç dedim önce mozilla açildi sonra opera.) ayrıca firefox bana gore daha şık.
windows ortamında da bir türlü alişamamiştim operayla ie ye. firefox ile safari kullanıyordum

ubuntu da sadece firefox.
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

LaneX

FireFox kullanıyorum uzun süredir.Gayet memnunum hiçbir sorun yaşamadım çok şükür :D
sudo apt-get install ozgurluk

Sypro

Opera'nın beni bu güne kadar üzen tek değişikliği 1 ve 2 tuşları ile tablar arasında gezinme özelliğinin 9.5x serisinde kaldırılmış olmasıydı. Yine de sağ mouse tuşuna basarken scroll'u çevirerek de aynı şeyi yapabiliyor olduğumu bilmek acımı hafifleten unsurlar arasında:)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

erginemr

Opera'nın bu özelliğini ben de çok seviyordum. Neyse ki şimdi de Ctrl+Tab var.

Ayrıca dilerseniz, eski kısayol setini, bu arada 1, 2 ile tablar arasında gezinme kısayollarını;
"Araçlar >> Tercihler >> Kısayollar >> Klavye Kısayolları >> Opera 9.2 Compatible" yoluyla etkinleştirebiliyorsunuz.

komikimben

Firefox'un canını yiyeyim canını. Aman Allahım o eklentiler ne öyle! Beni benden alıyor. Bir pdf eklentisi var dillere destan.

Canavar canavar :)

izzetguntalaz

Alıntı yapılan: komikimben - 15 Ağustos 2008 - 09:50:40
Firefox'un canını yiyeyim canını. Aman Allahım o eklentiler ne öyle! Beni benden alıyor. Bir pdf eklentisi var dillere destan.

Canavar canavar :)

Ali hangi pdf eklentisi o.

İyi bişeyse mahrum kalmayalım.  :)

Firefox eklentileri bölümünde basit bir anlatımını yaparmısın.

kernel

firefox benim favorim ama flash sorunu ve ona bağlı sitelerde donması;sorun çıkarması durumu olmasa hiç operaya bakmam .
Dünyada herkese yeticek kadar kaynak var. Ama açgözlüleri doyurucak kadar kaynak yok..

komikimben

Alıntı yapılan: izzetguntalaz - 15 Ağustos 2008 - 10:26:59
Ali hangi pdf eklentisi o.

İyi bişeyse mahrum kalmayalım.  :)

Firefox eklentileri bölümünde basit bir anlatımını yaparmısın.

Kardeş PDF Download tam adı. Eklentilerde aratırsan çıkar. Herkes mutlaka kullanmalı.  :P

munirekinci

Web tarayıcıları arasında yerini yeni alan midori'de iyi bir alternatif;

[IMG]http://img186.imageshack.us/img186/2628/midoricb6.th.png[/img]

Ankete seçenek olarak ekledim.

maxspacemax

Alıntı yapılan: munirekinci - 22 Ağustos 2008 - 11:52:26
Web tarayıcıları arasında yerini yeri alan midori'de iyi bir alternatif;

[IMG]http://img186.imageshack.us/img186/2628/midoricb6.th.png[/img]

Ankete seçenek olarak ekledim.

Depolarda varmı ? Nereden indirilebilir. Teşekkürler.

ns

:D google'da aratınca içkiler ,microsoftlar filen geliyor.

wiki de official site diye aşağıdaki adresi vermişler.

http://www.twotoasts.de/index.php?/pages/midori_summary.html
bu linki kullanarak indirebilirsiniz:http://www.twotoasts.de/media/midori/midori-0.0.19.tar.bz2228 kb gibi küçük boyutlu bir şey.nasil kurulacağı install dosyasi içinde ayrıntılı bir şekilde anlatilmiş. ama ben yine de kuramadim:D
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...

munirekinci

Program o 228,4 kb lik dosya olsa gerek. İçinde kaynak kodu var. Derlemek lazım. Ben Arch Linux'ta depodan kurdum. Ubuntu'da depolarda yok mu?