Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Başlatan Gartoon, 06 Mayıs 2008 - 03:59:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Mozilla Firefox
874 (96.4%)
Opera Browser
228 (25.1%)
Mozilla SeaMonkey
5 (0.6%)
Konqueror
10 (1.1%)
Galeon (Firefox)
1 (0.1%)
Nautilus (Firefox)
0 (0%)
Netscape (Firefox)
2 (0.2%)
Flock (Firefox)
2 (0.2%)
Epiphany (Firefox)
5 (0.6%)
Chromium/Chrome
427 (47.1%)
Iceweacel
12 (1.3%)
Midori
16 (1.8%)
Amaya
1 (0.1%)
Diğer
37 (4.1%)
Maxthon
5 (0.6%)
Yandex
9 (1%)
Brave
10 (1.1%)

Toplam Oy Verenler: 907

XRumer

if

burk

@XRumer
Midori harika yav, o ne hız o ne sadelik! İnan şok oldum, hiç beklemiyordum. Verdiğin linkteki çözümü uygulayınca da bahsettiğin sorun çözüldü, hani Opera'ya basmıştım oyumu ama gelecek seçimlerde Midori'ye vereceğim oyumu. :)

XRumer

Alıntı yapılan: TORUNAGA - 25 Ocak 2011 - 22:40:29
@XRumer
Midori harika yav, o ne hız o ne sadelik! İnan şok oldum, hiç beklemiyordum. Verdiğin linkteki çözümü uygulayınca da bahsettiğin sorun çözüldü, hani Opera'ya basmıştım oyumu ama gelecek seçimlerde Midori'ye vereceğim oyumu. :)

Ben aşık oldum Midori'ye. Özellikle de özelleştirme imkanları çok iyi. Eklenti desteği de mevcut. Hız ve sadelik de mevcut, daha ne olsun?

ubuntrust

kesinlikle chromium kullanmalısınız. uzun bir firefox kullanımından sonra geçtim ve hızına, açılışına hayran kaldım. simgesi bile cezbedici :D

isamert

Hep firefox kullandım fakat pek sevemedim bir türlü ama 4 serisi ile beni kendine aşık etti. Firefox'unyanında bazen opera veya chrome kullanıyorum, çerez niyetine :)

Aybek

X-Notifier eklentisiyle birlikte tamamen Chromium'a taşınmış bulunuyorum. :)
Kişisel Blog: http://www.aybek.net || Akademik Blog: http://www.olcme.net

frtxyz

Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

microanaliz

Mozilla kullanıyorum ama özellik yönünden googlenin chromium çok daha düzgün
MicroAnaliz

XRumer

Son yıllarda rekabet sayesinde Internet Explorer, Opera, Safari, Mozilla Firefox ve Google Chrome arayüz bakımından birbirlerine benzemeye başladı. Performans bakımından da en son çıkan sürümlerle arada büyük fark kalmadı. IE 9, Opera 11, Chrome 10, Safari 5, Firefox 4, yakın performansa sahip.

O nedenle tercih ederken performans ve arayüz yerine başka bir şey bakmak lazım. Windows ortamında tek şartım Adblock eklentisi olmasıdır. Adblock olmayan web tarayıcı istersen en kralı olsun, işe yaramaz. Linux'ta ise buna bir de ister istemez Linux desteği verme şartı ekleniyor.

Opera, çok iyi diyorlar ama Adblock yok. Bu işi gören bir betik var ama bize adamakıllı bir adblock eklentisi lazım. O nedenle Linux'ta Firefox ve Chrome arasında tercih yapıyorum. Midori'nin de Adblock'u var ama Chrome ile Firefox'un yanında ilkel kalıyor, tabii güzel özellikleri de var. Örneğin kendisini IE ve Safari gibi Linux'ta bulunmayan tarayıcılar gibi tanıtıp, Windows'a olan bağımlılıktan kurtarıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Nisan 2011 - 17:35:19

Bir de Türkçe yazım denetimi desteği var. O da önemli.

Şunu da belirtmek gerekir ki özgür yazılımlar bile genellikle arkalarında şirket desteği bulundururlar, elbette öyle olmayanı çoktur ama arkasında şirket desteği bulunmayıp bu kadar büyük bir yaygınlığa ulaşan tek özgür yazılım Firefox'tur. Ve Firefox arkasında şirket bulunmamasına rağmen kocaman şirketlerin web tarayıcılarına meydan okumaktadır. İşte bu nedenle diğerlerinin ruhu Firefox'un ruhunun önünde diz çöker. :D

stratovarius

Operada adblock eklentisi mevcut ;

https://addons.opera.com/addons/extensions/details/opera-adblock/0.38/?display=en

Kendim eski usul devam ediyorum , ama artık bu tarz bir eklenti mevcut. Merak edenler deneyebilir.

kalkan1973

Bir çok tarayıcı denedim. Gönlümde Firefox ve Opera kadar taht kuran olmadı. Hem kullanımı basit hem de güncel oluşları ve lazım olan eklentilere kolayca ulaşılabilmesi açısından bence vazgeçilmezler arasındalar. İE ye gelince asla güvenilir bulmadığım için tavsiye etmiyorum kesinlikle....
Evde İşte her yerde Linux

XRumer

Alıntı yapılan: stratovarius - 23 Nisan 2011 - 18:05:11

https://addons.opera.com/addons/extensions/details/opera-adblock/0.38/?display=en

Kendim eski usul devam ediyorum , ama artık bu tarz bir eklenti mevcut. Merak edenler deneyebilir.

Dediğiniz eklenti yayından kalkmış. Zaten var olan şey bir eklenti değil bir script, o da pek olmuyor. Adblock Plus Opera için henüz yok.

kalkan1973

:) Kurdum bile :)

XRumer

Alıntı yapılan: Mustafa Kalkan - 23 Nisan 2011 - 18:11:35

:) Kurdum bile :)

Tamam da verdiğiniz link ölü.

kalkan1973

stratovarius

Dns değiştirip kontrol ediniz , eklenti 4 gün önce güncellenmiş nasıl kalkmış olabilir.

kalkan1973

microanaliz

Dayanamıyorum kuracağım şu operayı artık sonu yıkım olsada
MicroAnaliz

Saavedro

O linki Firefox ya da Chrome ile açmayı deneyince 404 hatası verir.

kalkan1973

Zaten OPERA eklentisi olduğu için diğer tarayıcılarda hata vermesi normal. Önce OPERA kurun sonra deneyin bakalım sonuç ne olacak...?

agunZagun

Google Chrome indirdim Google'ın sitesinden. Chromium vardı, mavi Chrome logolu olan. Ama ben bildiğimden vazgeçmeyeyim dedim de, pek bir fark yok herhalde.

emreseckin

GAREZ

Opera kullanan az niye? Ben Pardus ile kullanıyorum çok iyi tek eksiği eklentileri senkronize etmemesi...