Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Başlatan Gartoon, 06 Mayıs 2008 - 03:59:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz?

Mozilla Firefox
874 (96.4%)
Opera Browser
228 (25.1%)
Mozilla SeaMonkey
5 (0.6%)
Konqueror
10 (1.1%)
Galeon (Firefox)
1 (0.1%)
Nautilus (Firefox)
0 (0%)
Netscape (Firefox)
2 (0.2%)
Flock (Firefox)
2 (0.2%)
Epiphany (Firefox)
5 (0.6%)
Chromium/Chrome
427 (47.1%)
Iceweacel
12 (1.3%)
Midori
16 (1.8%)
Amaya
1 (0.1%)
Diğer
37 (4.1%)
Maxthon
5 (0.6%)
Yandex
9 (1%)
Brave
10 (1.1%)

Toplam Oy Verenler: 907

rick

Alıntı yapılan: beyhudee - 08 Aralık 2010 - 00:57:12
mozilla kullanıyorum ama yeni explorer ı merak ediyorum
Mozilla? Hala Mozilla kullanan kaldı mı? :)

neneki

opera'da gayet hoş bence. 3 şık işaretleyebilseydim onuda işaretlerdim...

Leroy

Alıntı yapılan: rick - 08 Aralık 2010 - 12:45:42

Neden öyle dedin anlamadım en son 8 sene önce güncellenmiş bir tarayıcı mı bu, ilginç bir söylem...

heartsmagic

Alıntı yapılan: Leroy - 22 Aralık 2010 - 13:24:37

Neden öyle dedin anlamadım en son 8 sene önce güncellenmiş bir tarayıcı mı bu, ilginç bir söylem...

Karışık bir mesele, ikinizin de eksiği var aslında.
Mozilla diye bir tarayıcı zaten olmadı. Netscape'in ön adı idi kendisi zamanında. Haliyle kullananlar kısa bir süre kullandılar bu isim altında, ardından Netscape kullanmaya başladılar.
Günümüzde ise Mozilla Firefox isminde bir tarayıcı mevcut ki, hepimizin kullandığı budur. Senin de söylemek istediğin kabaca Firefox oluyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rick

Alıntı yapılan: heartsmagic - 22 Aralık 2010 - 23:26:43
Alıntı yapılan: Leroy - 22 Aralık 2010 - 13:24:37

Karışık bir mesele, ikinizin de eksiği var aslında.
Mozilla diye bir tarayıcı zaten olmadı. Netscape'in ön adı idi kendisi zamanında. Haliyle kullananlar kısa bir süre kullandılar bu isim altında, ardından Netscape kullanmaya başladılar.
Günümüzde ise Mozilla Firefox isminde bir tarayıcı mevcut ki, hepimizin kullandığı budur. Senin de söylemek istediğin kabaca Firefox oluyor.
Aslında kastettiğim Mozilla Application Suite adındaki açık kaynaklı Netscape Navigator ve Communicator klonu. AOL tarafından dava edilince proje durduruldu ve SeaMonkey olarak devam etti.

bymrkrl

Mozilla, Windows' ta çok yavaştı fakat Ubuntu' da oldukça hızlı. Ama Firefox ekranda kapladığı alan bakımından hiç ximri davranmıyor bütün alanı kaplıyor bu yüzden Chromium kullanıyorum, o da çok hızlı ve ekran konusunda çok cimri davranıyor, netbook kullanıcışarına tavsiye ederim.

utdmr

Alıntı yapılan: bymrkrl - 24 Aralık 2010 - 21:21:12
Mozilla, Windows' ta çok yavaştı fakat Ubuntu' da oldukça hızlı. Ama Firefox ekranda kapladığı alan bakımından hiç ximri davranmıyor bütün alanı kaplıyor bu yüzden Chromium kullanıyorum, o da çok hızlı ve ekran konusunda çok cimri davranıyor, netbook kullanıcışarına tavsiye ederim.
Firefox 4, gizlenmiş statusbar ve "Compact Menu" eklentisiyle yalnız chromium kadar yer kaplayabiliyor :).
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

bymrkrl

Alıntı yapılan: utdmr - 24 Aralık 2010 - 21:32:29
Alıntı yapılan: bymrkrl - 24 Aralık 2010 - 21:21:12
Firefox 4, gizlenmiş statusbar ve "Compact Menu" eklentisiyle yalnız chromium kadar yer kaplayabiliyor :).

Firefox 4 kararlı sürüm çıktı mı bilmiyorum. Betasını denemiştim, gerçekten çok güzel ama SeoQuake, Alexa, Twitter ve PageRank eklentileri ile eski haline geri dönüyor :) Google Chrome da eklentiler adres satırının yanında ve simge şeklinde oldukları için istediğin eklentiyi ekle alandan kaybetmiyorsun.

dosto

google chrome ve firefox. önce chromium kullanıyordum. google chrome un linux versiyonunu bulunca bunu kullanmaya başladım gayet başarılı. zaten windowsta da mecbur kalmadıkça ie açmıyorum

reis33

Alpha betaları dahil Firefox ve Opera kullanıyorum.

MURATSPLAT

Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

sem

Firefox'un artışı değil de IE'ın düşüşü dikkat çekiyor ve yanlış görmüyorsam Chrome'um yükselişi...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: sem0900 - 08 Ocak 2011 - 19:29:21
Firefox'un artışı değil de IE'ın düşüşü dikkat çekiyor ve yanlış görmüyorsam Chrome'um yükselişi...
Evet bu doğru. IE belası düşüyor yeni bela Chrome geliyor. Chrome hiç de masum değil. Özellellikle son yaptıklarından sonra :)
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

eribol

Ben de merak edip Türkiye'de durum nasıl diye baktım ama durum içler acısı yahu.

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: eribol - 08 Ocak 2011 - 19:32:29
Ben de merak edip Türkiye'de durum nasıl diye baktım ama durum içler acısı yahu.

Sen bir de Almanya'ya bak :)
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart

sem

Bu konuda Türkiye'nin geneli benim çevrem ile uzaktan yakından birazcık alakalı ise bu foruma üye olmaktan biraz daha mutluluk duyarım...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

XRumer

Eğer Ubuntu kullanıyorsanız web tarayıcıya çok da ihtiyaç duymayabiliyorsunuz. E-posta için Evolution, anlık ileti için Empati, Facebook, Twitter ve benzeri siteler için Gwibber, bulut depolama için Ubuntu One, Youtube için Totem, haberler için Liferea, dosya indirme için Transmission derken web tarayıcıya çok az girer oldum. :D

Gunef

Alıntı yapılan: XRumer - 13 Ocak 2011 - 10:18:54
Eğer Ubuntu kullanıyorsanız web tarayıcıya çok da ihtiyaç duymayabiliyorsunuz. E-posta için Evolution, anlık ileti için Empati, Facebook, Twitter ve benzeri siteler için Gwibber, bulut depolama için Ubuntu One, Youtube için Totem, haberler için Liferea, dosya indirme için Transmission derken web tarayıcıya çok az girer oldum. :D

o saydığın şeylerin hepsini tek bir isim altında yapmak daha rahat değil mi arkadaşım onun için şunu açayım bunun için bunu açayım diye uğraşacağına aç bi web tarayıcısı hepsini onun içinde yap senin yaptığın işi uzatmak gibi geliyor bana. sadece bir eleştiri yanlış anlaşılma olmasın
Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

XRumer

Emin ol ki masaüstünden iş yapmak her şeyden daha rahat. Hele bir de uygun gördüklerini bilgisayarın açılışına koyduysan tamamdır. Ayrıca o kadar şey saydığıma bakmayın, web tarayıcı olmadan yapılamayacak o kadar çok şey var ki...

MURATSPLAT

Alıntı yapılan: Gunef - 13 Ocak 2011 - 19:11:11
Alıntı yapılan: XRumer - 13 Ocak 2011 - 10:18:54

o saydığın şeylerin hepsini tek bir isim altında yapmak daha rahat değil mi arkadaşım onun için şunu açayım bunun için bunu açayım diye uğraşacağına aç bi web tarayıcısı hepsini onun içinde yap senin yaptığın işi uzatmak gibi geliyor bana. sadece bir eleştiri yanlış anlaşılma olmasın

Özellikle gmail, hotmail ve diğer e-posta hesaplarını tek bir uygulamayla  girmek büyük lüks. Ama artık bu durum değişecek. Size 1 yıl veriyorum. Sonra tüm saydıklarınızı tarayıcı üzerinden yapmak çok daha paratik ve hızlı olacak.

Önceden Pencere yöneticisi olmadan bilgisayar düşünülemezdi. Şimdi ise web tarayıcı olmadan bilgisayarı düşünemiyorum. Özellikle gelişeb HTML5 ve ajax gibi web teknolojiler masaüstü yazılımlarını papucunun dama atıyor. Artık web uygulamaları çağı başladı.

Arkadaşlarıma ve etrafıma bakıyorum. insanlar winamp ve msn kullanmamaya başladılar. Artık dizileri bile tarayıcı ile izliyorlar. Torrent kullanmak bizim gibi istisnaların tercihi oluyır. Bu, 10 yıl öncesi için inanılması güç bir şeydi.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart

Gunef

chrome os de zaten bu mantıkla ortaya çıkmadı mı adamlar bugün için değil yarını düşünerek oluşturdular
Özgür bir platformda kısıtlama cezası almak ne kadar ironik...

eribol

Masaüstü uygulamalarına daha uzuuuunca bir süre bir şey olmaz. Tamam web uygulamaları iyi ama ayrıca tersi de var. Artık masaüstü uygulamalarımız da weble içiçe. Mesela banshee ile ben o an ki şarkının etiketleriyle çıkan videoları izleyebiliyorum, miro ile torrent indirip izleyebiliyorum, youtube girişi yapabiliyorum ve daha fazla üzerinde oynayabiliyorum. Nautilus ile tek tıkla Ubuntu One girişi mevcut tek tık ile dosyalarınız webde. Bunun gibi bir sürü uygulama. Ayrıca kde4 te kontact uygulaması mükemmel biraz daha geliştikçe ben tarayıcı ile gmail hesaplarımı kontact ve kmail ile yapabileceğim. Hemen yanında korganizator ile takvim eşleyebilirim, uzar gider bu böyle. Yani işi tek taraflı düşünmemek lazım ve ayrıca Chrome OS gibi sistemlerin de masaüstünden ziyade netbook pazarına hitap ettiğini de hesaplamak lazım.

Ayrıca Mozilla kullanıyorum, değiştirmek gibi bir derdim yok. reqonk tarayıcısının biraz daha gelişmesini bekleyip geçiş yaparım ancak. Aksi halde Forever Firefox :)

XRumer

Midori'yi denedim bugün. GTK uyumu sayesinde Global menüye yerleşebiliyor. Özelleştirme seçenekleri ve webkit kullanmasını da eklersek Safari'nin Linux'taki alternatifidir diyebilirim.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: XRumer - 22 Ocak 2011 - 13:09:49
Midori'yi denedim bugün. GTK uyumu sayesinde Global menüye yerleşebiliyor. Özelleştirme seçenekleri ve webkit kullanmasını da eklersek Safari'nin Linux'taki alternatifidir diyebilirim.

Facebook sorunu düzeldi mi peki?
Önce Saygı...

XRumer

Alıntı yapılan: GNUbuntu - 22 Ocak 2011 - 19:38:13
Alıntı yapılan: XRumer - 22 Ocak 2011 - 13:09:49

Facebook sorunu düzeldi mi peki?

Hayır. Hatta Midori'nin hata bildirim sisteminde iki tane hata bildirimi gördüm ama işleme kondu mu belli değil. Gördüğüm kadarıyla Facebook, Midori'yi bir cep telefonunun web tarayıcısı gibi algılıyor.