[Çözüldü] Wus-300 * her şey Tamam Ama Tanıtamadım!

Başlatan CodErode, 05 Haziran 2009 - 10:06:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Arkadaşlar bu airties wus-300 tam bir belaymış. Ama en sonunda yapılması gereken kurulumları yaptım. İnşallah olacak ama sanırım ya ben hata yaptım yada eksik birşeyler var.

Forumdan arkadaşlardan rica ettim ve ndiswrapper'ı başarılı şekilde kurduk. Ardından wicd adlı programı önerdiler, network-manager'i kaldırıp wicd'i kurdum.

Ardından Windows..... Drivers bölümünden airties wus-300'ün sürücüsünü yükledim. Yalnız dosya formatı .inf değilde .INF olarak oldugundan sanırım yükleyemedi. Bende formatı değiştirdim, sorunsuz onu da tanıdı. Sol bölümde hardware present: yes gibi bir yazı çıktı(tam hatırlamıyorum).

Daha sonra wicd ile bağlanmak istedim ama hiçbir ağ gözükmüyor. heartsmagic in eğer ağları görmezse /etc/network/interfaces dosyasını kontrol edilmesini istenilen gibi dğeilse değiştirilmesini söylemiş. O söylenilen dosyaya da baktım hiçbir sorun yok.

Peki benim artık ne yapmam gerekiyor? Buraya kadar geldim bundan sonra bırakmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

erginemr

Yapılabilecek her şeyi yapmışsınız. Aklıma hiç bir şey gelmiyor. (Nasreddin Hoca'nın oğlu misali; "peki susmak da mı gelmiyor?" diyebilirsiniz.  :P)

Şu başlıktaki bazı komutlar bize kablosuz ağın ve ndiswrapper modülünün çalışma durumu hakkında bilgi verebilir:
lscpi
lsusb
ifconfig
iwconfig
iwlist scan
ndiswrapper -l
cat /etc/network/interfaces

CodErode

lscpi:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset Host Bridge (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82845 845 [Brookdale] Chipset AGP Bridge (rev 04)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801BA ISA Bridge (LPC) (rev 05)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801BA IDE U100 Controller (rev 05)
00:1f.2 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801BA/BAM SMBus Controller (rev 05)
00:1f.4 USB Controller: Intel Corporation 82801BA/BAM USB Controller #1 (rev 05)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550]
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550] (Secondary)
02:05.0 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 50)
02:05.1 USB Controller: VIA Technologies, Inc. VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (rev 50)
02:05.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB 2.0 (rev 51)
02:06.0 Ethernet controller: VIA Technologies, Inc. VT6105/VT6106S [Rhine-III] (rev 8b)
02:0c.0 Communication controller: Conexant Systems, Inc. HSF 56k HSFi Modem (rev

lsusb:
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0451:60c5 Texas Instruments, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

ifconfig :
eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:0c:6e:6b:49:5a 
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:18 Base address:0xa000

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:240 (240.0 B)  TX bytes:240 (240.0 B)

iwconfig:
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     IEEE 802.11g  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:54 Mb/s   Tx-Power:10 dBm   Sensitivity=0/3 
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

pan0      no wireless extensions.

iwlist scan:
lo        Interface doesn't support scanning.

eth0      Interface doesn't support scanning.

wlan0     Scan completed :
          Cell 01 - Address: 00:1A:2A:D1:27:1D
                    ESSID:"SEHER"
                    Protocol:IEEE 802.11g
                    Mode:Managed
                    Frequency:2.462 GHz (Channel 11)
                    Quality:57/100  Signal level:-59 dBm  Noise level:-96 dBm
                    Encryption key:on
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 22 Mb/s
                              6 Mb/s; 9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s
                              36 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
                    Extra:bcn_int=200
                    Extra:atim=0
                    IE: WPA Version 1
                        Group Cipher : TKIP
                        Pairwise Ciphers (1) : TKIP
                        Authentication Suites (1) : PSK
          Cell 02 - Address: 00:1C:A8:6E:B4:A1
                    ESSID:"CodErode.Com"
                    Protocol:IEEE 802.11g
                    Mode:Managed
                    Frequency:2.462 GHz (Channel 11)
                    Quality:70/100  Signal level:-51 dBm  Noise level:-96 dBm
                    Encryption key:on
                    Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 11 Mb/s; 22 Mb/s
                              6 Mb/s; 9 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s
                              36 Mb/s; 48 Mb/s; 54 Mb/s
                    Extra:bcn_int=200
                    Extra:atim=0
                    IE: WPA Version 1
                        Group Cipher : TKIP
                        Pairwise Ciphers (1) : TKIP
                        Authentication Suites (1) : PSK

pan0      Interface doesn't support scanning.

ndiswrapper -l:
WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/ndiswrapper, it will be ignored in a future release.
tusb1150 : driver installed
   device (0451:60C5) present

cat /etc/network/interfaces:
auto lo
iface lo inet loopback

İşte çıktılar hocam.

ndiswrapper -l kısmında bir hata var gibigeldi bana?

erginemr

"ndiswrapper -l" çıktısında şöyle bir uyarı vermiş: "/etc/modprobe.d/ndiswrapper" dosyasını "/etc/modprobe.d/ndiswrapper.conf" olarak yeniden adlandırın. Şimdilik böyle de kalabilir ama ileri sürümlerde bu değişiklik şart. Ama ağ bağdaştırıcısı tanınmış, bu iyi bir haber.

Asıl önemlisi "iwlist scan" sonucuna göre çevrede "SEHER" ve "CodErode.Com" isminde ik ağ var ve adaptör bu ağları görüyor. Bu çok iyi bir haber! Eğer WiCD, komut satırının gördüğü bu ağları görmüyorsa, WiCD'yi kaldırıp tekrar "Network Manager"ı geri yüklemeyi de düşünebilirsiniz. "Network Manager"ın bu işi kotaracağını düşünüyorum.

CodErode

Evet seher ve coderode.com adlı iki yer var. coderode.com benim kullandıgım hat..

Peki wicd i tamamen kaldırmam için napmam gerek? ve network manageri yüklemem için napmam gerek?

Wicd bu ağları görmüyor evet. Ama niye görmüyor? wicdi ekranında birşey yapmama gerek varmı? Kendisi görmesi lazım değil mi?

erginemr

WiCD kullanmadığım için arayüzünü bilmiyorum ama normalde, arkaplanda bir sorun yoksa Network Manager ağları otomatik görmeli ve WPA ayarlarını yapmanıza olanak tanımalı.

Paketleri İnternet'ten indirerek Ubuntu'ya taşımalısınız. Jaunty (9.04) mi kullanıyorsunuz? 32 bit mi, yoksa 64 bit mi?

CodErode

Jaunty (9.04) 32 bit kullanıyorum. Paketlerin indirme adresini verebilirmisiniz?

erginemr

Adresler şunlar:
http://packages.ubuntu.com/jaunty/network-manager
http://packages.ubuntu.com/jaunty/network-manager-gnome

İndireceğiniz paketler, "network-manager" ve "network-manager-gnome" deb paketleri. Yukarıdaki sayfaların en altında i386 bağlantısında.

Ubuntu'yu açtıktan sonra çift tıklayarak kurun. Bu paketler birbirine bağımlı. Hangisi bağımlılık hatası vermezse önce onu, sonra ötekini kurun. Ama daha da önce, sistemden "wicd"yi kaldırın:
sudo apt-get remove wicd

En son, bilgisayarı yeniden başlatın.

CodErode

Tamam şimdi deneyecem. Fakat birşey sormak istiyorum. Netwok manager ı kurduktan sonra ağa bağlanmak için kod satırından işlem yapmıyoruz dimi? görsel arayüz ile bağlanıyoruz?

erginemr

Hayır, normal şartlarda her şey görsel. Network Manager'a sağ tıklayıp "Edit Connections"ı seçin (İnternet'e bağlanıp Türkçe dil paketlerini henüz indirmediğiniz için, sistem dili büyük ihtimalle İngilizce olmalı), "Wireless" bölümü altından "Add" ile yeni bir bağlantı oluşturabiliyorsunuz. "Network Manager"a sol tıkladığınızda da çevredeki bağlantıları ve kendinizinkini görebiliyor olmanız lazım.

WiCD'yi Synaptic'ten de (Menü > System > Admin > Synaptic) kaldırabilirsiniz.

[IMG]http://thumbnails15.imagebam.com/3802/def87338019969.gif[/img] [IMG]http://thumbnails16.imagebam.com/3802/4e49c938019970.gif[/img] [IMG]http://thumbnails19.imagebam.com/3802/8e0b5838019971.gif[/img] [IMG]http://thumbnails18.imagebam.com/3803/dfca3638020053.gif[/img]

CodErode

Tamam sildim ve net.manager kurdum.

Hocam  şükürler olsun ki ağlaro gördü.. Çoğu ağları görüyor. Bu bile beni nasıl sevindirdi bilemezsin. Fakat tek sorun var o da bağlanamaması.. Şifremi giriyorum, 3-5 dk sonra tekrar soruyor tekrar giriyorum ama bir türlü bağlanamıyor.

Şifrem WPA. Ne yapmam gerek?

erginemr

Bendeki çareler tükendi, üzgünüm. Ağı kablolu kullandığım için de WPA şifrelemenin detaylarını bilmiyorum. Bu aşamadan sonra kablosuz ağ kullanan başka bir arkadaşın yorumunu beklememiz gerekecek.

CodErode

Bu sorun wpa şifrelemesinden mi kaynaklanıyor?

Eğer öyleyse wep'e geçebilirim.

heartsmagic

WEP'İ deneyip sorunu biraz daha daraltmaya çalışabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

CodErode

Sonunda ubuntu ile nete bağlanabildim. Ama arkadaşlar firefoxda mynete google a girdim. Ardından foruma girip sevincimi bildireyim dedim olmadı. Hiçbir sayfayı açmadı..

Ben de Language support dan dil güncelledim sorunsuz olarak indirdi. Ardından diğer güncellemeler varmış onlarıda indirdi. Ama internet sayfayı açamıyorum.

Nedense güncelleme yaparken kopma olmadı ama firefoxda oldu..

Ne yapmalıyım arkadaşlar bu sorunu düzeltmek için?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Haziran 2009 - 23:18:18

Az daha inceledim internete bağlanıyor ama bir süre sonra kopuyor ama göstergede bağlı olduğunu gösteriyor.

Bağlantıyı kendim sonladırıp açtığım zaman tekrar bağlanıyor..

Sinyal seviyem de %65'den aşağı inmiyor ama neden böyle oluyor anlamadım?

heartsmagic

Şu sinyal meselesini bazı arkadaşlar Wicd ile aşmışlardı ancak sende Wicd ağları göremiyor. İlginç bir durum açıkçası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

command

[IMG]http://img40.imageshack.us/img40/3290/screenshothst.th.png[/img]

şekildeki gibi wicd ayarlarını yaptınmı ?
wicd kablosuz arabirimi eth0 eth1 değilde wlan0 olarak görüyormu ?
ek olarak wpa supplicant sürücüsü ndiswrapper olarak seçilimi ?

CodErode

command tşk ederim dediğin ayarları yapınca bütün ağları gördü. Ama wep şifremi yazıyorum bağlan diyorum bağlanmadı diyor. Gelişmiş ayarlar kısmından Wep şifreleme ile ilgili büsürü seçenek var hangini seçmemiz gerekiyor?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Haziran 2009 - 11:01:45

Arkadaşlar supplicant sürücüsünü west olarak seçtim. Ve wep şifrelemesiyle girdim. Şu an ubuntudan yazıyorum. :D

Azim beton ilişkisi her daim onaylanıyor :D

Bana yardımcı olan başta heartsmagic, command, ironic, erginemr ve adını hatırlayamadığım tüm forum dostlarına teşekkürlerimi iletiyorum. İyi ki varsınız :)