Linux Mint 7 Çıktı ...

Başlatan iKo, 04 Haziran 2009 - 03:18:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

iKo

Linux Mint 7de sonunda çıktı, yine çok güzel... Aşağıdaki linkten download sayfasına erişebilirsiniz...

http://www.linuxmint.com/download.php

Bloodless

Evet ilk çıktığı günden beri Gloria kullanıyorum ve gayet memnunum. Sadece repoları konusunda hız açısından yavaş kalıyor.
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

agritux

ironic

Yeni menü uygulaması kulanışlı gibi görünmesine rağmen ekranın yarısından fazlasını kaplaması hoş olmamış. 

agritux

Alıntı yapılan: ironic - 04 Haziran 2009 - 11:40:37
Yeni menü uygulaması kulanışlı gibi görünmesine rağmen ekranın yarısından fazlasını kaplaması hoş olmamış. 

sanırım virtualbox da olduğu için öyle görünüyor. normalde öyle olduğunu sanmıyorum.

iKo

Alıntı yapılan: ironic - 04 Haziran 2009 - 11:40:37

Yeni menu yu bende başta yadırgadım çok büyük diye fakat şimdi alıştım. Artık daha rahat kullanıyorum...

btermeli

Once usbde denedim, hersey harikaydı. Rendering filan ubuntudan daha iyiydi.
Ama kurulum yapıp, fontları değiştirince herşey ubuntu 9.04'deki gibi oldu. Intel kullanıcılarının 9.04'deki tüm sorunları mint 7'de de  mevcut. Ayrıca fazlaca donmaya sebep oluyor. Canlı cdden deneyip de kanmayın derim :)

Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

Bloodless

kendi ati igp 1150 kartim için söylüyorum rendering ubuntuya oranla gerçekten çok iyi glxgears en azından böyle gösteriyor :)

empax

64bit surumu hala cikmamis. Yakinda cikacagi soyleniyor , kesin tarihini bilen var mi ?
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

fortran

Yeni bir konu değil, sanırım 27 Mayıs 2009 tarihli bir haber:

Linux Mint 7

Clement Lefebvre, Linux Mint 7 sürümünü duyurdu. Lefebvre, Linux Mint 7 ekibinin "Gloria" kod adlı sürümü çıkarmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Linux Mint'in 7. sürümü, sayısız hata düzeltmeleri ve iyileştirmelerle birlikte geliyor. Özellikle menü sistemi , uygulama yöneticisi ve yükleme yöneticisi için yeni özellikler sağlanmış. İşletim sisteminin altında yatan temel de onu daha kendine özgü kılan yeni bir ayar mekanizması ile güçlendirilmiş. Linux Mint 7 hakkında daha fazla bilgi edinmek için sürüm duyurusunu ve sürüm özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Linux Mint 7 edinmek için aşağıdaki linklerden yararlanalabilirsiniz.

* İndirme sayfası  MD5
    * LinuxMint-7.iso (506MB)
    * LinuxMint-7-Universal.iso (1,375MB)

2dbilgisayar.com.tr
Özgür yazılım dergisi: eniXma

hasansahin

Mint menüde birkaç böcek var sanırım. Menü, bazen kafasına göre hareketler yapıyomuş. Doğrumu?
Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.
Albert Einstein.

Bloodless

Açıkcası mint kullanıcısıyım ve öyle bir durumla hiç karşılaşmadım.

iKo

Ben de Mint kullanıyorum, ben de hiç öyle bir durumla karşılaşmadım...

mustafa.tr

Ben de Mint yükledim. Bir süre Mint kullanacağım. Değişiklik iyidir :)

XRumer

Jaunty Jackalope'de ati ekran kartları sorunlu çalışıyor. Linux Mint 7'de aynı kerneli kullanıyormuş bu onda da aynı sorunun yaşanacağı anlamına mı geliyor. Eğer öyle değilse Mint 7'ye geçebilirim.

heartsmagic

Alıntı yapılan: XRumer - 13 Haziran 2009 - 22:06:22
Jaunty Jackalope'de ati ekran kartları sorunlu çalışıyor. Linux Mint 7'de aynı kerneli kullanıyormuş bu onda da aynı sorunun yaşanacağı anlamına mı geliyor. Eğer öyle değilse Mint 7'ye geçebilirim.

Diğer tarafta da söylediğim üzere muhtemelen sorun yapacaktır. Fakat çok bilmişlik de yapmak istemiyorum, eğer deneyip de bizlere görüşlerini aktarabilecek birisi varsa çok iyi olur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

XRumer

denedim ben
jaunty'deki sorunun aynısı yaşanıyor.

sabian

peki bu 697 mb'lık isoyu normal bir cd ye yazabiliyor muyuz? yoksa dvd mi gerekiyor? eğer öyleyse benim pek şansım yok :)
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

ebubekirs

Alıntı yapılan: dewrim2 - 23 Temmuz 2009 - 13:48:20
peki bu 697 mb'lık isoyu normal bir cd ye yazabiliyor muyuz? yoksa dvd mi gerekiyor? eğer öyleyse benim pek şansım yok :)

Normal bir cd'ye yazabilirsin.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

garafatma

Arkadaşım için kurdum, p4 2.66, 512 MB ram ve 128MB ekran kartı olan bir makineye. Performansı beni çok şaşırttı. Kasar diye beklerken gayet güzel çalışıyordu.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

btermeli

Ubuntu'da ati  sorunu  aynen Mint'de de var. Kuzenimin Sony Viao'suna yükledik. Önce önce 9.04 olmadi, Mint 7 olmadi, en sonunda Mint 5 kurduk. Kendisi Mint'i cok sevdigi icin illaki onu yükledik.

Ekran karti Ati Radeon X2300 denemek isteyenlerin aklinda bulunsun.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

sabian

O değil de Mint 7'nin Kde sürümü çıktı mı? Forumda Mint 6 için bağlantı verilmiş ama, Mint 7 için bişey yok.

http://news.softpedia.com/news/First-Release-Candidate-of-Linux-Mint-7-KDE-Edition-Arrives-115859.shtml

Varmış ama ben nasıl yükleneceğini anlamadım. Kubuntu için sudo apt-get install kubuntu-desktop yazıyorduk da bunun Mint'e uyarlanmış hali nedir, bilen var mı?
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

agritux

Ubuntu üzerinden paket yöneticisini kullanarak mint mi kurmak istiyorsun ??

sabian

Hayır şu an Mint üzerindeyim, onu ayrı kurdum diske ama Kde masaüstünü nasıl yüklerim.

Ubuntu/kubuntu

Mint/  (?)

ubuntu da kubuntu-desktop kurunca oluyordu, bunun Mint'teki karşılığı nedir? İsim olarak değil, Mint'i Gnmoe olarak kullanıyorum, Kde nasıl yüklerim kısacası. (pek kısa olmadı ama :D )

Debian Sosyal Sözleşme

Yusuff

Bir baktım da tam Türkçe değil
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068