atinin sitesindeki sürücüyü yükleyemiyorum

Başlatan kemaltahir, 03 Haziran 2009 - 20:25:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemaltahir

arkadaşlar ati x1550 ekran kartı kullanıyorum. forumda daha önceki sorgulamalarım neticesinde sistem tam olarak ekran kartını tanımıyor ben de atinin sitesinden sürücüsünü indirdim. dosya 80 mb boyutunda ve run uzantılı ben bunu nasıl çalıştırcam. Forumda araştırdım sh ./ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run komutunu kullanmam gerekiyormuş ama yaptığımda cant open açılamıyor diyor. dosya masaüstünde terminalden ilk önce masaüstüne girdim sonra o komutu verim açılamıyor diyor ne yapmalıyım ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Haziran 2009 - 20:32:37

o başlıkta x serisi hariç diyor ama benimkisi x1550, ayrıca yaptım da ubuntu tamamen açılmadı.

command

Şunu dene

chmod +x dosyaadi.run

ardından ./dosyaadi.run 

burada dosyaadi senin indirdiğin dosya adı olacak

AguilaNegra

Ubuntunun hangi sürümünü kullanıyorsunuz?
9.04 ise boşuna uğraşmayın,
sizin kartınız için son sürüm Ubuntu 8.10 dur ve sürücüyü de ekle-kaldır menüden yükleyebilirsiniz.

kemaltahir

zaten ekle kaldırda bir durum yok yani sorun yok compriz falan kullanıyom ama kartı tam ismi ismine görmüyor mesa mıdır nedir bir komut verdiğimde o çıkıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Haziran 2009 - 22:05:42

Alıntı yapılan: AguilaNegra - 03 Haziran 2009 - 22:00:41
Ubuntunun hangi sürümünü kullanıyorsunuz?
9.04 ise boşuna uğraşmayın,
sizin kartınız için son sürüm Ubuntu 8.10 dur ve sürücüyü de ekle-kaldır menüden yükleyebilirsiniz.

son sürm derken atinin son sürümü mü? şu anda 9.3 mevcut ben o sürümü nasıl bulacağım.Ekran kartından tam verim alayım da güncel olmasa da olur.

AguilaNegra

Ubuntu 9.04 kullandığınızı varsayarak,mesa dışında bir sürücü yükleme şansınız maalesef yok.

Onoktake

Alıntı yapılan: kemaltahir - 03 Haziran 2009 - 20:25:59
arkadaşlar ati x1550 ekran kartı kullanıyorum. forumda daha önceki sorgulamalarım neticesinde sistem tam olarak ekran kartını tanımıyor ben de atinin sitesinden sürücüsünü indirdim. dosya 80 mb boyutunda ve run uzantılı ben bunu nasıl çalıştırcam. Forumda araştırdım sh ./ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run komutunu kullanmam gerekiyormuş ama yaptığımda cant open açılamıyor diyor. dosya masaüstünde terminalden ilk önce masaüstüne girdim sonra o komutu verim açılamıyor diyor ne yapmalıyım ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Haziran 2009 - 20:32:37

o başlıkta x serisi hariç diyor ama benimkisi x1550, ayrıca yaptım da ubuntu tamamen açılmadı.
Desktop ve Masaüstü karmaşası olmasın? İkincisi de dosya adını tam doğru olarak yazdın mı?
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

kemaltahir

evet yazdım. mesa dışında bir şansım yoksa kaderime razı olurum napayım

mirach61

Radeon 9550 kullanıcısıyım.1 ay oldu bekliyorum ne zaman destek gelecek atiden ubuntuya diye. Sırf işletim sistemi için ekran kartını değiştirmek ağırıma gidiyor.

Bloodless

Ati taraftariyim ama bu sürücü sorunlarından ötürü sanırım nvidia kart alacağım :(
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

AguilaNegra

Alıntı yapılan: mirach61 - 04 Haziran 2009 - 00:41:55
Radeon 9550 kullanıcısıyım.1 ay oldu bekliyorum ne zaman destek gelecek atiden ubuntuya diye. Sırf işletim sistemi için ekran kartını değiştirmek ağırıma gidiyor.
Destek hiçbirzaman gelmeyecek maalesef,ya kart değişecek ya da işletim sistemideğişmeyecek.

ironic

Ati ne yazık ki bazı kartlar için Linux desteğini sonlandırdı.

Desteği sonlandırılan kartlar;

Alıntı Yap
ATI Radeon 9500 Series
ATI Radeon 9550 Series
ATI Radeon 9600 Series
ATI Radeon 9700 Series
ATI Radeon 9800 Series
ATI Radeon X300 Series
ATI Radeon X550 Series
ATI Radeon X600 Series
ATI Radeon X700 Series
ATI Radeon X800 Series
ATI Radeon X850 Series
ATI Radeon X1050 Series
ATI Radeon X1300 Series
ATI Radeon X1550 Series
ATI Radeon X1600 Series
ATI Radeon X1650 Series
ATI Radeon X1800 Series
ATI Radeon X1900 Series
ATI Radeon Xpress Series
ATI Radeon X1200 Series
ATI Radeon X1250 Series
ATI Radeon X2100 Series

http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/legacy/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.2&product=2.4.2.3.4&lang=English

mirach61

Alıntı yapılan: AguilaNegra - 04 Haziran 2009 - 11:15:23
Alıntı yapılan: mirach61 - 04 Haziran 2009 - 00:41:55
Destek hiçbirzaman gelmeyecek maalesef,ya kart değişecek ya da işletim sistemideğişmeyecek.
İlk olarak bu yıl ubuntuyu denedim ve çok beğendim. Hem görsel açıdan hem de performans bakımından. Fakat ekran kartımı tanıtamıyor olmam çok kötü bir durum. Normalde compiz kullanırken bile grafik gayet akıcı fakat gimp ve benzeri editörlerde çalışırken çizimler baya bir yavaş oluyor. Bakalım herhalde ekran kartını değişeceğiz. Yorumun için de ayriyetten teşekkür ederim :)

Khan

Adamların zaten GNU/Linux destek vermeye niyeti yok. Eğer dikkat ederseniz, orada son sürücülerin çıkış tarihi 26.03.2009 olarak gözüküyor. Yani Ubuntu 8.10 çıktıktan yaklaşık 5 ay sonra.
Bundan sonra da desktek vermeyecekler gibi gözküyor. Vermezlerse onlar kaybeder. Zaten bir daha bilgisayar alırsam, ATI'yi alternatif olarak bile düşünmüyorum. Nvidia alamazsam Intel alırım.

Diğer yandan, eğer bir *.run dosyasını çalıştırmak istiyorsanız;
Bulunduğu dizine gelip,
Alıntı Yapsudo sh dosya_adi.run
komutunu verin.(ilk harfini yazıp, "Tab" tuşuna basabilirsiniz.)

kemaltahir

arkadaşlar yüklediğim dosyayı çalıştırdım fakat şu hatayı verdi

Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.28-11-generic; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro

Removing temporary directory: fglrx-install.cyUKqq
penguen@penguen-desktop:~/Masaüstü$

ne anlama geliyor

AguilaNegra

Alıntı yapılan: kemaltahir - 07 Haziran 2009 - 19:04:45
arkadaşlar yüklediğim dosyayı çalıştırdım fakat şu hatayı verdi

Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.28-11-generic; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro

Removing temporary directory: fglrx-install.cyUKqq
penguen@penguen-desktop:~/Masaüstü$

ne anlama geliyor
@kemaltahir,
ati 9.3 driver ,ubuntu 8.10 için siz onu ubuntu 9.04 e kurmaya çalışıyorsunuz ve size yanlış sürüm olduğunu söylüyor

kemaltahir

hadi ya gerçekten benim için kayıp oldu sırf ekran kartı için de 8.10 da kalmak da akıl işi değil kaldım li kolu bağlı.