Hız aşırtma (overclocking) programları

Başlatan Onoktake, 03 Haziran 2009 - 17:43:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onoktake

Internette biraz araştırma yaptım fakat bulamadım. İşlemci, ekran kartı ve RAM'ler için hızaşırtma programları var mı?
Bu maskenin altında bir yüz var... Ancak benim değil.
Ne  altındaki kaslardan daha "ben"dir o yüz...
Ne de altındaki kemiklerden. Bu maskenin altında
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

AbkHaZiaN

Program varmı bilmiyorum ama boisten işlemci için frekansklarla oynayarak yapabilirsin ram içinde voltajla oynayarak yapabilirsin okuduğum bir yazıda böyle olduğunu hatırlıyorum.

Onoktake

Benim aradığım şey de bios'tan değil, yazılımkullanarak hızaşırtma yapmak. Acaba wine + winzort overclock yazılımları o işi yapabilirler mi?
etten daha fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var! Ve fikirler kurşun geçirmez!..

canosayan

Alıntı yapılan: anonymtrk - 03 Haziran 2009 - 18:21:23
Benim aradığım şey de bios'tan değil, yazılımkullanarak hızaşırtma yapmak. Acaba wine + winzort overclock yazılımları o işi yapabilirler mi?

sanmıyorum
wine il programlar sistemin elemanı olmuyor. wine bir program files klasörü tanımlıyor istedikleri dosyaları sunuyor.

wine ile yazılımlar hayal dünyasında çalışıyor.
Chmod bizim işimiz.

AbkHaZiaN

Onoktake

Alıntı yapılan: AbkHaZiaN - 03 Haziran 2009 - 18:33:35
wine ile bence düzgün çalışmayacaklardır o programlar.
Şu 2 başlığı buldum belki fikir verirler.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=169350
http://www.econowics.com/linux/298/tutorial-overclocking-ubuntu-linux/
1. linkte adam ubuntuyu hızaşırtma yapabilir miyim? diye sormuş. (aslında Ubuntu'da demeye çalışmış ama arkadaşlar anlamamışlar)
2. linkte Nvidia grafik kartını ele almış bi de Cpuz gibi donanım bilgilerini sunan bir yazılım benzeri olan Perlmon'dan bahsetmiş. İşlemci bahsi geçmemiş.

gio

pi testi başlığına eklediydim, burayı şimdi görüyorum.

---

overclocka giriş yapalım o zaman.
ekran kartıyla başlayalım.
nVidia kullananlar için ;
sudo apt-get install nvclock-gtk

sonrası terminalde "nvclock_gtk" diyerek NVClock 0.8 Beta4 programını çalıştırabiliriz.
Overclocking kısmından Ekran kartınızın GPU ve Memory ayarlarını deneyebilirsiniz.
Ekran kartının özelliklerini, overclock potansiyelini ve özellikle overclock konusunda acemi olanlar dikkatli olsun.
Sonra istenmedik durumlarla karşılaşmak hoş olmaz.

programı işlerim bitince geniş çaplı testler yapacam.
sonuçta ubuntu üzerinde de oyunlar oynuyoruz  ;)

----

CPU için işe yarar yardımcı uygulamalar bulunca eklerim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Haziran 2009 - 19:57:57

sadece bende mi yoksa genel bir sorun mu bilemiyorum ama nvclock ile değiştirdiğim değerler hemen default haline dönüyor. shaderla da zaten oynamıyorsun.

Bloodless

Peki Donanım bilgisi için bir yazılım mevcut mu? CPU-Z gibi? Ramler ve işlemci frekans ve voltaj bilgilerini zamanlarını verebilecek bir program? Efendim sonra yaptığımız overclock ne kadar sağlıklı olupğ olmadığını kontrol edebilmek için bir STRESS testi programı Pi gibi mevcut mu? Bunun Dışında Sıcaklıkları okuyabileceğimiz başka bir program mevcut mu? Bu yazılımlar olmadan overclock işine girişmen gereksiz olur sadece donanımına zarar verirsin.

varsa bu programlarıda öğrenebilir miyiz?
Samsung R620-FS03TR Kullanıcısı

Onoktake

Benim bulabildiğim Perlmon diye bir program. Cpuz programı ile neredeyse aynı.

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

şenol

anakart , işlemci , ram gibi donaımlara kesinlikle yazılımla programla hız aşırtma yapmayın ! zaten linux da yoktur o tarz programlar , en stabili bıos dan yapılır hız aşırtma ! ekran kartı zaten bıos dan hız aşırtma yapılamaz , sadece ekran kartı için program şart , wine le playonlinux la sakın afterburner , asus tweak tool kurmayın , çalışmaz
cpu / amd ryzen 7 / 1700 / 3.90 ghz o.c
anakart / msi b 350 tomahawk . gpu / amd rx 580 8 gb  
24 gb / ddr 4 ram / 3066 mhz de çalışıyorlar
250 gb / samsung 850 evo ssd