Silinen Dosyaları Geri Getirme

Başlatan kahraman masa esat, 03 Haziran 2009 - 04:37:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abbasc

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 21 Şubat 2011 - 21:47:12
Böcek=Uygulamadaki hata

uygulamada başka hatalar da var:
1. yeni bir kullanıcı açarken, kullanıcının güvenlik için ev klasörünü şifrele seçeneğini seçerseniz, yeni kullanıcı ile sistemi açtığınızda hatalar veriyor. yeni kullanıcı bir sürü şeyi kullanamıyor. panel ayarları falan olmuyor.
2. yöneticinin parolası değiştirilemiyor. eski ve yeni parolayı yazıp değiştir dediğinizde işlem yapmaya başlıyor pc(mause işaretçisinde kum saati) ve bir daha durmuyor.

Yiğit Ateş

Diğer sorunlarınız için ayrı başlıklar açabilirsiniz.

heartsmagic

Sen bir yandan istediğim çıktıyı aktarır mısın?
Silinen dosyalar diskin hangi bölümündeydi? Bu bölüm nereye bağlıydı ayrıca. Zira bu bilgiye göre denetleyeceğimiz şey de değişecek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

abbasc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2011 - 21:55:41
Sen bir yandan istediğim çıktıyı aktarır mısın?
Silinen dosyalar diskin hangi bölümündeydi? Bu bölüm nereye bağlıydı ayrıca. Zira bu bilgiye göre denetleyeceğimiz şey de değişecek.

vg@vg-N150-N210-N220 ~ $ ls -l ~/.local/share/Trash/files
toplam 16
drwxr-xr-x 2 vg vg 4096 2011-02-21 08:50 ghhh
drwxr-xr-x 2 vg vg 4096 2011-02-21 08:51 ghhh.2
drwxr-xr-x 2 vg vg 4096 2011-02-21 08:51 ghhhc
drwxr-xr-x 2 vg vg 4096 2011-02-21 08:43 Yeni Dizin
vg@vg-N150-N210-N220 ~ $

"d" parçası diye bölüktü. ama format sırasında nereye bağlı olduğuna bakmadım. bunun önemli olduğunu bilmiyordum. şimdi nasıl öğrenebilirim.

heartsmagic

abbasc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2011 - 22:07:34
mount çıktısı ne diyor?

vg@vg-N150-N210-N220 ~ $ mount
/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro,commit=0)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
fusectl on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
none on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
none on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
none on /dev/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
none on /var/run type tmpfs (rw,nosuid,mode=0755)
none on /var/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev)
/home/vg/.Private on /home/vg type ecryptfs (ecryptfs_sig=233175864f3f664c,ecryptfs_fnek_sig=af8719c7284f06fc,ecryptfs_cipher=aes,ecryptfs_key_bytes=16)
gvfs-fuse-daemon on /home/vg/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=vg)
/dev/sda5 on /media/d type fuseblk (rw,nosuid,nodev,allow_other,blksize=4096,default_permissions)
vg@vg-N150-N210-N220 ~ $

Yiğit Ateş

Photorec komutunu ters yazmışsınız sanırım :)

abbasc

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 21 Şubat 2011 - 22:17:25
Photorec komutunu ters yazmışsınız sanırım :)
aferdersiniz, nerdeki photorec komutu ters yazılmış

Yiğit Ateş

Şunu yazmışsınız: sudo photorec /d /media/d/kurtarmadizini

Photorec kullanımını bilmiyorum ama genel mantıkla aynı ise: sudo photorec /media/d /media/d/kurtarmadizini şeklinde olabilir.

heartsmagic

ls -l /media/d/.Trash*/files ne diyor?

abbasc

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 21 Şubat 2011 - 22:25:19
Şunu yazmışsınız: sudo photorec /d /media/d/kurtarmadizini

Photorec kullanımını bilmiyorum ama genel mantıkla aynı ise: sudo photorec /media/d /media/d/kurtarmadizini şeklinde olabilir.

ben pek anlamıyorum ama http://www.ozgurlukicin.com/paket/testdisk/ sitesinde bu şekilde belirtmiş. denedim bir sonraki aşamaya geçiyor. bir yığın dosya buluyor silinmiş. ama bu sabah sildiğim .avi uzantılı filmleri bulamıyor. hatta eski sistemim win xp nin içindeki filmleri bile buldu  :o

heartsmagic

abbasc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2011 - 22:32:33
Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2011 - 22:28:50
ls -l /media/d/.Trash*/files ne diyor?

vg@vg-N150-N210-N220 ~ $ ls -l /media/d/.Trash*/files
ls: /media/d/.Trash*/files'e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
vg@vg-N150-N210-N220 ~ $

dedi

Yiğit Ateş

Keşke disk üzerinde daha fazla işlem yapmayıp, hemen Testdisk işlemine geçseydiniz. İnşallah verilerin üstüne yazılmamıştır.

abbasc

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 21 Şubat 2011 - 22:38:16
Keşke disk üzerinde daha fazla işlem yapmayıp, hemen Testdisk işlemine geçseydiniz. İnşallah verilerin üstüne yazılmamıştır.

yok sanmıyorum. /home/vg içine yazıyor. benim sildiklerim /media/d' idi. umarım tahminim doğrudur.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Şubat 2011 - 22:48:19

heartsmagic

ls -a /media/d | grep Trash bir şey döndürüyor mu?

Şimdi, aynı sorun bir NTFS bölüm üzerinde de oluyor, doğru. Ancak silinen dosya aslında çöpe gidiyor, fakat görünmüyor. Kısacası durum @Gombrich'in tespit ettiği gibi. Haliyle ben bunları denedikten sonra uçbirim üzerinden görebiliyorum dosyaları. Sende silinen dosyalar eğer cidden tamamen silinmediyse o bölüme ait çöp dizininde bulunuyor olması lazım. Fakat bir önceki iletinde verdiğin çıktı pek iç açıcı değil ne yazık ki.

abbasc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2011 - 22:49:39
ls -a /media/d | grep Trash bir şey döndürüyor mu?

Şimdi, aynı sorun bir NTFS bölüm üzerinde de oluyor, doğru. Ancak silinen dosya aslında çöpe gidiyor, fakat görünmüyor. Kısacası durum @Gombrich'in tespit ettiği gibi. Haliyle ben bunları denedikten sonra uçbirim üzerinden görebiliyorum dosyaları. Sende silinen dosyalar eğer cidden tamamen silinmediyse o bölüme ait çöp dizininde bulunuyor olması lazım. Fakat bir önceki iletinde verdiğin çıktı pek iç açıcı değil ne yazık ki.

vg@vg-N150-N210-N220 ~ $ ls -a /media/d | grep Trash
ls: /media/d'e erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
vg@vg-N150-N210-N220 ~ $

tamamen gitmiş gibi görünüyor. peki testdisk yapıyorum şu an onun bir yararı olmaz mı.
bir de bu del tuşuna basınca silme problemini düzeltmek için ne yapılabilir

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Şubat 2011 - 22:55:27

ekran görüntüsü resmi ekliyorum fakat görünmüyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Şubat 2011 - 23:04:20

testdisk ufak ufak dosyalar buluyor. sildiğim filmleri değilde oyunların waw uzantılı seslerini, müziklerini buluyor

heartsmagic

Ayırmışsın bölümü o zaman. Ya elle bağla ya da testdisk'in işini yapmasını bekle. Bağladıktan sonra yukarıdaki sorduğum şeyleri denersin. Dosyalar orada mı diye bakar, gerekeni yaparsın.

abbasc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Şubat 2011 - 23:58:23
Ayırmışsın bölümü o zaman. Ya elle bağla ya da testdisk'in işini yapmasını bekle. Bağladıktan sonra yukarıdaki sorduğum şeyleri denersin. Dosyalar orada mı diye bakar, gerekeni yaparsın.
Alıntı YapŞimdi, aynı sorun bir NTFS bölüm üzerinde de oluyor, doğru. Ancak silinen dosya aslında çöpe gidiyor, fakat görünmüyor. Kısacası durum @Gombrich'in tespit ettiği gibi. Haliyle ben bunları denedikten sonra uçbirim üzerinden görebiliyorum dosyaları. Sende silinen dosyalar eğer cidden tamamen silinmediyse o bölüme ait çöp dizininde bulunuyor olması lazım. Fakat bir önceki iletinde verdiğin çıktı pek iç açıcı değil ne yazık ki.

testdisk in tarama seçimlerinde (hdd 3 parça) yanlış parçayı seçmişim. bu yüzden eski sistemim winxp deki videoları bulmuş. daha sonradan seçimi değiştirdim. silinen videolarım geri geldi. ama filmler bozuk. onları tamir etmeye çalışacağım. bir kaç tane sorunum var :

1. testdisk kullanıcı dizini içine kurtar isimli dizinler oluşturmuştu. (kullanıcı dizini toplam 19 gb boş alan var diyordu.) testdisk işlemi sonrası 2 gb kaldı. ben testdiskin bulduğu dosya yığınlarından (kurtar dizinlerinin içindekiler) çoğunu temizledim ve sadece sevdiğim filmleri bıraktım. o kadar şey sildikten sonra kullanıcı klasörünün boş alanı hala 2 gb. sildiğim şeyler neden boş yer açılmasına sebep olmamış.

2. dizinlere amblem verdikten sonra del tuşuna basılır basılmaz silinmesi problemine nasıl çözüm bulabilirim. farkettim ki aynı dizinleri artık kullanıcı erişimlerinden salt okunur, sadece okuma yazma giib seçenekleri de seçemiyorum. kabul olmuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Şubat 2011 - 13:00:13

Alıntı Yaptestdisk in tarama seçimlerinde (hdd 3 parça) yanlış parçayı seçmişim
seçim alanı çok karmaşıktı çünkü. c,d,e diye belirtmiyor. tam bir bilmeceydi

sema

1) O bölümde Ctrl + H ile gizli dosyaları gözüktürüp . Trash'ı da silersen boş alanın artar.

2) Söz konusu bölümü Gparted ile yeniden biçimlendirmeyi deneyebilirsin. Sıkıntılı bir durum ama az uğraşınca çok defalar düzeldiğini gördüm.
susema

heartsmagic

Amblem ve del ile silinme meselesi muhtemelen bir böcek. Çöpe gitmesine rağmen görünmemesi de bir böcek. Ben hâlâ istediğim çıktıyı bölüm bağlandıktan sonra alamadım. Dosyalar silinmiyor, çöpe gidiyor ancak görünmüyor. Eğer istediğim çıktıyı aktarırsan sanırım sen rahat edeceksin, biz de durumu anlayacağız. Zira eğer düşündüğüm şey doğruysa dosyaların paşa paşa oturuyordur çöpte.

ekremsenturk

Her disk'in kendi çöp kutusu(Dosyası) var. Başka bir disk'inde bulunan bir dosyayı çöpe attığın zaman, o disk'in çöpüne gider. Çöpü boşaltmak için, iki kez boşaltman gerekiyor. Çöp boş görünse dahi, tekrar boşaltman gerekiyor. Silinen dosyalar önce bulundukları disk'in çöp kutusuna, ve silindiklerinde kullanıcı hesabının çöp kutusuna, ve ikinci kez silindiklerinde, disk'ten gidiyorlar. DVD Video'larının boyutu çok büyük olduğundan ve tek bir parça olmadıklarından, çöpe gitmez, doğrudan (bir ikaz sonrasında) disk'ten silinirler. Disk üzerinde belirli boyuta sahip dosyalar tek parça halinde bulunabilirler. Disk formatı FAT ise, bu boyutlar dahada azalır. NTFS ve NTFS3G için kayıt edilebilir boyutlar kademeli olarak büyür. EXT2, EXT3 ve EXT4 için de aynı şekilde kayıt kapasitesi artar.

Silinen dosyaları kurtarmaktada, dosyanın original boyutu önemli. Büyük dosyaların üzerine yazılabilmesi ihtimali çok büyük. Sık kullanılan dosyaların kurtarılabilmesi ise, dosyalr işlenmeden önce disk'in boş alanında (parçalara bölünmüşseler) birleştirilirler ve öyle çalıştırılırlar. Böyle, kullanılan dosyaların bir den fazla kopyası disk üzerinde bulunur ve bunlardan birinin veya ikisinin sağlam kalmış olma ihtimâli artar.

Veri kurtarırken, kurtarılan dosyaları başka bir disk'e aktarmak ve Photorec'te aranılan dosya formatını veya formatları seçmek, bir taraftan kurtarırken, daha kurtarılamamış dosyaların üzerine yazılmasını ve gereksiz dosyalarında kurtarılıp, fazlaca alana gereksinim oluşmasını önlemiş olur.

Testdisk ile çalışırken, bir bölümü kurtarırken, diğerlerini kaybetme riski oluşur. Özellikle daha önce bir kaç kez disk biçimlendirilmişse.

abbasc

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Şubat 2011 - 20:23:04
Amblem ve del ile silinme meselesi muhtemelen bir böcek. Çöpe gitmesine rağmen görünmemesi de bir böcek. Ben hâlâ istediğim çıktıyı bölüm bağlandıktan sonra alamadım. Dosyalar silinmiyor, çöpe gidiyor ancak görünmüyor. Eğer istediğim çıktıyı aktarırsan sanırım sen rahat edeceksin, biz de durumu anlayacağız. Zira eğer düşündüğüm şey doğruysa dosyaların paşa paşa oturuyordur çöpte.

çöpe gitmiş ve görünmemiş olablilir. istediğiniz çıktıyı yakın zamanda göndereceğim. bu işi geciktridiğim için üzgünüm

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Şubat 2011 - 19:42:45

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 24 Şubat 2011 - 17:26:38
Her disk'in kendi çöp kutusu(Dosyası) var. Başka bir disk'inde bulunan bir dosyayı çöpe attığın zaman, o disk'in çöpüne gider. Çöpü boşaltmak için, iki kez boşaltman gerekiyor. Çöp boş görünse dahi, tekrar boşaltman gerekiyor. Silinen dosyalar önce bulundukları disk'in çöp kutusuna, ve silindiklerinde kullanıcı hesabının çöp kutusuna, ve ikinci kez silindiklerinde, disk'ten gidiyorlar. DVD Video'larının boyutu çok büyük olduğundan ve tek bir parça olmadıklarından, çöpe gitmez, doğrudan (bir ikaz sonrasında) disk'ten silinirler. Disk üzerinde belirli boyuta sahip dosyalar tek parça halinde bulunabilirler. Disk formatı FAT ise, bu boyutlar dahada azalır. NTFS ve NTFS3G için kayıt edilebilir boyutlar kademeli olarak büyür. EXT2, EXT3 ve EXT4 için de aynı şekilde kayıt kapasitesi artar.

Silinen dosyaları kurtarmaktada, dosyanın original boyutu önemli. Büyük dosyaların üzerine yazılabilmesi ihtimali çok büyük. Sık kullanılan dosyaların kurtarılabilmesi ise, dosyalr işlenmeden önce disk'in boş alanında (parçalara bölünmüşseler) birleştirilirler ve öyle çalıştırılırlar. Böyle, kullanılan dosyaların bir den fazla kopyası disk üzerinde bulunur ve bunlardan birinin veya ikisinin sağlam kalmış olma ihtimâli artar.

Veri kurtarırken, kurtarılan dosyaları başka bir disk'e aktarmak ve Photorec'te aranılan dosya formatını veya formatları seçmek, bir taraftan kurtarırken, daha kurtarılamamış dosyaların üzerine yazılmasını ve gereksiz dosyalarında kurtarılıp, fazlaca alana gereksinim oluşmasını önlemiş olur.

Testdisk ile çalışırken, bir bölümü kurtarırken, diğerlerini kaybetme riski oluşur. Özellikle daha önce bir kaç kez disk biçimlendirilmişse.

gizli dosyaları göster dediğimde o klasörde trash isimli bir klasör açıldı. sanırım silince buraya gider diyorsunuz. oraya baktığımda da yoktu. ama sonunda testdisk ile filmleri buldum

heartsmagic

Alıntı yapılan: abbasc - 24 Şubat 2011 - 18:33:06
...
çöpe gitmiş ve görünmemiş olablilir. istediğiniz çıktıyı yakın zamanda göndereceğim. bu işi geciktridiğim için üzgünüm

Yanlış anlaşılmak istemem ancak, yeni bir başlık açıp uzun ve detaylı bir yazı yazabilmişken, kendi çözümün için adım atmaman bana değil sana zarar veriyor.
Durumu tam olarak belirleyebilsek bir böcek kaydı açmak istiyorum. Gerçi durum belli, şu anda da açabiliriz.

@ekremsenturk, başka bir bölümdeki dosyaları sildikten sonra çöpü iki kere boşaltmak gerekmiyor. Evet, her bölüm kendi çöp dizinini barındırıyor, harici diskler bile. Ve evet bu bölümlerden bir dosya sildiğimizde bizim paneldeki çöpümüzde de görünüyor ancak aslında dosyalar burada olmuyor. Paneldeki veya daha doğrusu Gnome'a ait çöp tüm bölümler için ortak bir vazife görüyor. Bunu anlamak için başka bir bölümden dosya silip, ev dizinindeki çöpü uçbirimden veya doğrudan ~/.local/share/Trash/files yolundan denetleyebilirsin. Dosyanın orada olmadığını göreceksin. Fakat panelden açılan çöp dosyayı görür ve cidden sildiğimizde ait olduğu bölümdeki çöpten de siler.

heartsmagic

Emblem eklenmesi ve silindiğinde görünmemesi için açılan böcek kaydı:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nautilus/+bug/724570

Fakat mesele esasında bu değil. Nautilus üzerindeki tercihlerde "çöpü boşaltırken veya dosya silerken bana sor" dememize rağmen işlevi yerine getirmemesi. İnsanlar da yakınmakta haliyle. Örneğin:
https://bugs.launchpad.net/nautilus/+bug/95853
Ancak, meselenin özü Gnome'a dayandığı için gerçek hata kaydı:
https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=316807

Gnome tarafının bu gibi şeylere uzak kalması ve çözüm bulamaması çok hoş değil.