[Çözüldü] Ubuntu 8.04'ü kurmak için yardım

Başlatan MagnaCarTA, 05 Mayıs 2008 - 17:40:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MagnaCarTA

Arkadaşlar merhaba

Ubuntu 8.4 internetten indirdim ve kurmaya başladım herşey çok güzel ilerlerken mavi ekrana geçtiğinde hiç bir ilerleme olmamakta
sizden ricam 8.4 kuran varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sedefsiz_masrapa

http://news.softpedia.com/news/Installing-Ubuntu-8-04-LTS-84314.shtml
dili ingilizcedir ama ne kadar güzel resimli falan anlatmış.. newyorku istanbul yaparsın olur biter :)
ayrıca aynı soruyu sormadan edemiyecem.
Mavi ekran derken? :)

MagnaCarTA

merhaba

ubuntu 8.04 ınternetten indirdim ve kurmaya çalıştım menü açılıyor kur dediğimde yazılar çıkıyor ama belli bir zaman sonra mavi bir ekran çıkıp orda kalıyor ilerleme adına bir gösterge yada başka bişey yok kuran bir kişi varsa ardımcı olursa sevinirim yada herkese yardımcı olması için bir anlatım varmı?

not: ilkkez linux tabanlı bir işletim sistemi kurmaya çalışıyorum

sedefsiz_masrapa

ama sanırım 2 kere açmışsınız konuyu.
http://forum.ubuntu-tr.net/genel/ubuntu-8-4-u-kurmak/0/
ubuntu kurulumunda mavi ekran görmedim ben hiç..benim görmemem olmamasına kanıt değil ama ubuntu live cd den kurulduğu için xp deki mavi ekran çalışmaz.

MagnaCarTA

:) kaç saattir uğraşıyorum buna, bilmemek kötü :) şuan memmory test yaptırıyorum teşeekürler:)

MagnaCarTA

en baştan anlatayım cd yi taktığımda ilk olarak dil seçeneği çıkıyor ve ordan türkçe seçeneğini seçiyorum sonra ubuntunun ara yüzü açılıyor ınstall ubuntu diyorum bir şeyler yaptıktan sonra mavi bir ekran açılıyor ve orda kalıyor 1 saat bekledim ilerleme yok yüklendiğine dair bir gösterge bile yok

ufuk_k

F4e basınca çıkıyor galiba, safe-graphics modunda açmayı deneyin. Ya da boot optionsa noapic acpi=off yazmayı deneyin bir.

MagnaCarTA

Alıntı yapılan: sedefsiz_masrapa - 05 Mayıs 2008 - 18:01:29
http://news.softpedia.com/news/Installing-Ubuntu-8-04-LTS-84314.shtml
dili ingilizcedir ama ne kadar güzel resimli falan anlatmış.. newyorku istanbul yaparsın olur biter :)
ayrıca aynı soruyu sormadan edemiyecem.
Mavi ekran derken? :)

sedefsiz_masrapa  verdiğin link ihtiyacım olan teşekkürler ama ben step 4 geçemiyorum:)

erginemr

Merhaba,

Deneyebileceğiniz birkaç şey var:

1. Açılışta F4'e basarak "Safe Graphics Mode"da yüklemeyi deneyin.

2. F6'ya basarak, değişik ACPI güç yönetim parametrelerini (acpi=off, noapic, nolapic, vb.) deneyin.

3. Ubuntu web sitesinden metin tabanlı "Alternate Installer CD"yi indirerek buradan kurmayı deneyin.

heartsmagic

MagnaCarTA

Alıntı yapılan: erginemr - 06 Mayıs 2008 - 13:56:34
Merhaba,

Deneyebileceğiniz birkaç şey var:

1. Açılışta F4'e basarak "Safe Graphics Mode"da yüklemeyi deneyin.

2. F6'ya basarak, değişik ACPI güç yönetim parametrelerini (acpi=off, noapic, nolapic, vb.) deneyin.

3. Ubuntu web sitesinden metin tabanlı "Alternate Installer CD"yi indirerek buradan kurmayı deneyin.

Diğer iki seçeneği çok denedim ama bir sonuş elde edemedim 3. seçenek kaldı onu denicem, ayrıca şöyle bir durumlada karşılaştım klavyem logitec G15 usb den bağlı olduğu anda mavi ekranda kalıyor demiştim daha önce yazdıklarımda klavyeyi çıkardığımda önüme windows xp deki gibi mavi ekran çıkıyor ve ordan kurulum yapmamı istiyor öğrenmek adına oradan devam ettim kurma işlemlerine ama o kısımdada belli bir oranda ilerliyebildim, sonuç: donanımsal olarak sorun çıkarttığına kanaat getirdim ve internetten tekrardan ubuntu'yu indirip deniyeceğim ubuntu 8.04 32 bit link verirseniz sevinirim.

Kurmama yardımcı olmaya çalışan herkese teşşekür ederim.

lseker

Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

lseker

Neden yeniden indirmeden önce bilgisayarını ubuntu live cd ile başlatarak cd yi hatalara karşı test etmiyorsun. açılışta öyle bir seçenek var.
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

MagnaCarTA

Kurulumu tamamladım arkadaşlar şuan ubuntu' 8.04 açık ve foruma ordan yazıyorum, ilk yorum olarak illkez linux kuran biri için ubuntu harika:)

Bir haber kaynağından Bir bilgi yararlı olacağına inanıyorum.

Hardy Heron "yeni" Linux dünyasını keşfetmeniz için iki güvenli yol sunuyor. Birincisi önceki sürümlerden tanıdığımız Live-CD. Bu yöntem ile sabit diskinizde iz bırakmadan sistemi test edebiliyorsunuz. Fakat şimdiye kadar verileri kaydetme imkânı yoktu. Live-oturumunu kapattığınız anda tüm ayarlar ve oluşturulmuş dokümanlar siliniyordu.

İşte bu problemi yeni Windows Installer Wubi çözüyor. Yükleyici Ubuntu'yu sanki bir Windows programı yükler gibi kuruyor: Risksiz ve sabit disk bölümlemesine gerek kalmaksızın. Sistem başlangıcında ya Ubuntu ya da Microsoft sistemi için karar veriyorsunuz. Eğer Ubuntu hoşunuza gitmezse Denetim Masasına girip Program Ekle/Kaldırı kullanarak sisteminizden silebilirsiniz. Wubi'nin avantajı: İki adımda doğrudan donanımınıza erişebilen bir Dual-Boot sistemi oluşturmuş oluyorsunuz. Fakat buna karşın daha uzun yazım ve erişim hızlarına katlanmalısınız, zira Wubi dosyaları sanal sürücülere yerleştiriyor. Bu yüzden Ubuntu'yu uzun süreli olarak kullanmak isteyenler yine son derece basit olan Standart-Kurulumu seçmeliler.
CHİP

Not: Alttaki linkten Ubuntu 8.04 ü indirebilirsiniz.

http://www.chip.com.tr/konu/Test-Ubuntu-8.04-Risksiz-kurulum_6588_2.html

Sypro

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

erginemr

@MagnaCarTA,

Öyleyse Ubuntu'ya hoş geldiniz.  ;)

MagnaCarTA

Alıntı yapılan: erginemr - 08 Mayıs 2008 - 23:35:50
@MagnaCarTA,

Öyleyse Ubuntu'ya hoş geldiniz.  ;)

Teşekkürler

Microsoft işletim sistemlerinden bıkmıştım alternatif arıyordum iyi bir seçim olduğuna kanaat getirdim baya kurcaladım ubuntuyu otamatik guncellemeleri bile yapıyor harika tek kelimeyle elveda microsoft:)

MagnaCarTA

Alıntı yapılan: Sypro - 08 Mayıs 2008 - 21:09:06
http://ftp-stud.hs-esslingen.de/pub/Mirrors/releases.ubuntu.com/hardy/ubuntu-8.04-desktop-i386.iso

alttaki link ile ifade etmek istediğiniz şey sanırım yukardaki link:)

haklısın ama orda açıklama var diye onu verdim :) umarım link işe yarar paylaşım herzaman güzeldir:)

heartsmagic

Olay çözüldüğüne göre sevindik. Etiketleyip, kilitliyorum.