Sisteminizde bir uygulama çöktü

Başlatan ensonkullanıcı, 23 Mayıs 2009 - 14:50:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ensonkullanıcı

Forumda aradım ama bulamadım:

"Kurulum sonrası ilk yapılması gereken birkaç şey" başlığındakileri yaptıktan sonra bilgisayarı açtığımda sisteminizde bir uygulama çöktü uyarısı ile karşılaşıyorum. Uyarı simgesini tıklatınca hiçbirşey çıkmıyor ve simge kayboluyor.

Güncelleme yöneticisinde "denetle" dediğimde şöyle bir uyarı geliyor.

W: GPG error: http://packages.medibuntu.org hardy Release: İzleyen imzalar doğrulanamadı çünkü genel anahtar kullanılır değil: NO_PUBKEY 2EBC26B60C5A2783

Bu ikisi birbirinden ayrı olabilir mi ve ayrıysa ya da aynıysa sorunu nasıl çözebilirim.

ne yapmam gerektiğini anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

garafatma

Forumda NO_PUBKEY hatası ile ilgili başlıklar mevcut. Arama yaparsanız çözüme ulaşabilirsiniz.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ensonkullanıcı

Evet teşekkürler. NO_PUBKEY hatasını çözdüm.
Ancak halen sistemimi başlattığımda  "Sisteminizde bir uygulama çöktü" uyarısı çıkıyor ve bunun ne olduğunu anlayamadım. Bunun ne olduğunu nasıl öğrenebilirim.

Malik

Hataya tıklayınca bir şey çıkmadığını söylüyorsunuz. Kurulumdan sonra neler yaptığınızı da anlatmamışsınız. Neler yaptığınızı da bilmiyoruz. Dolayısıyla yardım etmek güçleşiyor. Biraz daha bilgi gerekiyor. Hatayı bir ekran görüntüsü şeklinde verebilir misiniz?  Bir de kurulumdan sonra hangi adımları uyguladığınızı anlatabilirseniz yardım etmek kolaylaşacaktır. Güncelleme yaptınız mı?
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

ensonkullanıcı

Alıntı yapılan: chilekesh - 23 Mayıs 2009 - 17:37:35
Hataya tıklayınca bir şey çıkmadığını söylüyorsunuz. Kurulumdan sonra neler yaptığınızı da anlatmamışsınız. Neler yaptığınızı da bilmiyoruz. Dolayısıyla yardım etmek güçleşiyor. Biraz daha bilgi gerekiyor. Hatayı bir ekran görüntüsü şeklinde verebilir misiniz?  Bir de kurulumdan sonra hangi adımları uyguladığınızı anlatabilirseniz yardım etmek kolaylaşacaktır. Güncelleme yaptınız mı?

İlgilendiğin için teşekkürler.
Ekran görüntüm şu şekilde:

Şuan 9.04 kullanıyorum. Yaklaşık bir ay önce kurdum. Bİr hafta kadar önce Gnome'un yanına KDE kurmuştum. Onu synaptik üzerinden kaldırdım. Yanlış hatırlamıyorsam ondan sonra başladı. Güncelleme yaptım.

Malik

Beta versiyonu kullanan herkesde var o çökme raporu. Kararlı sürümlerde çıkmaz. Önemli bir şey değil yani. Siz güncellemelerinizi eksik etmeyin yeter. Sorunlarınız tamamen çözüldü sanırım. Geçmiş olsun.
Bir şey öğrenmek istediğimde dışarı çıkar ve benden daha çok bilen birisini bulur ona sorarım. Bazen çok kazık sorarım!!!

Linux bir felsefedir, felsefe öğretidir, öğreti bilim ve düşüncedir, bilim ve düşünce özgürlüktür, özgürlük ise linuxdur. Yani Linux herşeydir.

ensonkullanıcı

Alıntı yapılan: chilekesh - 23 Mayıs 2009 - 20:00:32
Beta versiyonu kullanan herkesde var o çökme raporu. Kararlı sürümlerde çıkmaz. Önemli bir şey değil yani. Siz güncellemelerinizi eksik etmeyin yeter. Sorunlarınız tamamen çözüldü sanırım. Geçmiş olsun.

Ama ben beta versiyonunu kullanmıyorum ki. Ya da kullanmadığımı sanıyordum. Dağıtımdan gelen CD'den kurdum ve kısa zaman öncesine kadar herhangi bir uyarı çıkmıyordu.
Yine de ilgilendiğin için teşekkürler.

Malik

Beta versiyonlarında çıkıyor. Beta dışında çıkar mı onu bilmiyorum. Ben de dağıtımdan gelen cd lerden kurdum ama bende yok. Önemli bir şey değil. Bazı kişilerde oluyor bazılarında olmuyor nedendir bilmiyorum. Betalarda da bazılarında vardı bazılarında yoktu. Forumda da aratırsan bir çok kişide olduğunu da göreceksin zaten. Ben teşekkür ederim :)

heartsmagic

9.04'ü sıfırdan mı kurdun yoksa yükselterek mi geldin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ensonkullanıcı

heartsmagic

Sıfırdan kurulumdan sonra pek rastladığımız bir şey değil bu aslında. Kurulumdan sonra yapılması gerekenler başlığından tam olarak hangilerini yaptın?

Hemen söylemek gerekirse bu çökme uyarısı aslında pek mühim değil, rahatsızlık vermesi haricinde göz ardı edilebilir diye düşünüyorum.

Son olarak sistemin güncel mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Asagidaki komutlari sistem acildiktan sonra her bir terminalde vererek islemleri takip edebilirsin. Kisacasi var/log/ altindadaki tüm loglara bak derim.
tail -f /var/log/messages

tail -f /var/log/faillog
tail -f /var/log/user.log

tail -f /var/log/debug
Linux LPIC1 - MCSA

zealous_lp

Bende sıfırdan kurdum. Hatta orjinal cd geldi onla kurdum. Bende alıyorum bu hatayı

bytan

Yukarıdaki çıktılara göz gezdirebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST