Ubuntu 9.04 biraz windows'a mi benzemis ?

Başlatan empax, 19 Mayıs 2009 - 19:59:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

empax

Ubuntu 9.04 biraz windows'a mi benzemis ?

Amacim Ubuntuyu kotulemek degil.Cok menunum ancak windows kullandigim zamnalari hatirlatir olmaya basladi...
Ubuntu 9.04, kullanildikca bir hantallasma ortaya cikiyor. Ilk kurulumundaki kararlilik ve stabilite yerini karanliga birakiyor..
8.10 kullandigim zamanlar boyle bir seyle karsilasmadim. Bilmiyorum sorun tam olarak nerde. Sistemi kullanma bicimindendir diyorum, asiri yukleniyorum vs. -belki kendimi avutuyorum-...

Not, konuyu dagitmak istemem. Eger tartismaya acik bir konuysa, mesaj uygun yere tasinirsa sevinirim  :)
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

heartsmagic

Konuyu böldüm. Buna benzer başlıklarımız var aslında.
Soru için kişisel cevabım hayır. Aksine oldukça iyi bir sürüm olmuş 9.04. Gerçi her zaman söylüyorum, şans mıdır, kısmet midir bilemiyorum ancak şu ana kadar kullandığım hiçbir Ubuntu sürümünde bu şekilde kalıcı sorunlar yaşamadım. Donma, çakılma, ağırlaşma yüzü görmedim.

9.04 ile tek sıkıntı çektiğim problemim daha önce bir yerlerde söylediğim üzere Firefox'daki zamana bağlı ağırlaşma. Bu ara ara Firefox güncellendikçe, çözüldü/geri geldi. Firefox ile çözemedikleri bir problemleri var yada benim bir problemim var, bunu henüz çözebilmiş değilim. Firefox ağırlaştığında kapatmama rağmen arkada asılı kalıyor. Ancak kill ile sonlandırıldıktan sonra yeni açılan Firefox kendisine geliyor. Çok sayıda sekme açıp kapamayla bir ilgisi olduğunu düşünüyorum zira forumda başlıkları açıp, bakıp, cevapladıktan sonra oluyor bu hadise. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

command

Bende 9.04 denedim ama ekran kartım ve touchpad ile yaşadığım sorunlardan dolayı 8.04 e tekrar döndüm , Hız konusuna gelince gayet hızlı geldi 9.04 bunların dışında pek bi sorunla karşılaşmadım ekrankartı sorun olmasaydı 9.04 ile yola devam edebilirdim.

empax

Tesekkurler @heartsmagic  :)

Firefox problemini aynen bende bazen yasiyorum.Simdilik rahatsiz edici degil.

9.04, eski srumlere gore kesinlikle muhtesem olmus. Ancak zamanla gelen hantalliga, bazen format atarsam paklanir diyorum. 10 gun once dayanamayip format attim,simdi 10 gunluk sistem olmasina ragemen beni rahatsiz eden hantallik yine basladi.
Kisiden kisiye degisin bir problem de olabilir.Yani yoruma acik...  :)
بسم الله الرحمن الرحيم

326041

Ben Ubuntu 9.04 çıktığından beri kullanıyorum
kurmadığım program kalmadı
Hala ilk kurduğum gibi hızlı :)

Wolverine

@empax
Başlangıç uygulamaları bu hantallaşmaya neden olmuş olabilir.Mesela ben screenlets kullanıyorum,açılırken doğal olarak daha yavaş açılıyor.Bu gibi şeyler varsa bunlara dikkat et derim.  ;)

raskolnikov

Benim de network maneger ile sorunum var. Bazen açıldığında çalışmıyor nm. Dün arkadaşa yükledim onda da aynı sorun oldu. Sorunu wicd yükleyerek çözdüm. Bü sürüm çok hızlı fakat çok da stabil değil gibi. 9.10'un daha güzel olacağını düşünüyorum :)
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

Osman Üngür

Benim ilk kez bir ubuntu sürümünde sorunum oldu. Ekran kartıyla. Artık 8.04'e dönmeyi düşünüyorum. Bana 8.10 ve 9.04'ün verdiği bir ekstra yok. Sonuçta web programcısıyım. Bana Lamp server ve bir php editör yetiyor fazlasıyla. Ama bu kadar maceradan uzak olan bana bile sorun yaşatmasına şaşırmaktayım. Stabilite'den uzaklaşıldı gibi gelmeye başladı bende. Sanırım 8.04 kurduktan sonra 10.04'e dek upgrade etmem.

garafatma

İlginç, bende hiçbir problem yaşamadım, kuralı sanırım20-25 gün olmuştur, ama ne hantallaşma var nede başka birşey ki screenlets bende de çalışıyor. LAMP da kurdum ayrıca..

Genel olarak forumda şunu gördümi bilmiyorum diğer arkadaşlarım bana katılırlarmı, ATI ekran kartı kullananlarda nedense bu hantallaşma var. Ayrıca bende yaşamıştım bu sorunu, ATI ekran kartım varken ciddi yavaşlama problemim vardı, Nvidia kart alıp kurunca, inanın hiçbir problem kalmadı kasılmaya dair.

Geçenlerde yine bir konu açılmıştı, FF kararıyor diye, Bende yaşadım aynı şeyleri ve dedim ya, Nvidia'ya geince hiçbir problem kalmadı.

sanırım bu yavaşlama ekran kartı sürücüleri ile alakalı.

He olmayabilirde, yanılıyor olabilirimde, ancak benim görüp geçirdiklerim bunlar.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

EnziM

Hiç ubuntu 9.04 betalarını kullanmadım direk final sürümüyle başladım. 32 bit kurdum 3 gün kullandım sorunsuzdu forumlardaki arkadaşlardan 64 bit farkını öğrenince 3. gün sonunda 32 bitten 64 bit ubuntu 9.04 e geçtim hiç bir problemim yok neler yükledim neler kaldırdım sayısı belli değil. Çok stabil ve çok hızlı. Firefox ile sadece bazen oluyor 2. sekmeyi veya 3. sekmeyi açarken bi 2 sn donma oluyor oda çok nadir onun dışında bir sorunum yok firefoxla performansıda iyi.

Ubuntu 9.04 (64 Bit)
Dosya sistemi : Ext4
Ekran kartı : nvidia 7300 SE

Yusuff

Alıntı yapılan: 326041 - 19 Mayıs 2009 - 20:56:03
Ben Ubuntu 9.04 çıktığından beri kullanıyorum
kurmadığım program kalmadı
Hala ilk kurduğum gibi hızlı :)

Ben de bunu söyleyecektim. Bir iki kez yanlışlıkla silip bir daha kurdum ama deneme için synapticten rastgele çok sayıda program kurdum kaldırdım hiç ağırlaşmadı. Hatta bana mısın demedi.

Windowsta bunları yapsan kesin formak paklar.
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

garafatma

@empax ayrıca Ubucleaner betiğini de kullanmanızı öneririm, oda sistemi rahatlatır, bilindiği üzere forumda çok güzel bri anlatım mevcut.

empax

Alıntı yapılan: Wolverine - 19 Mayıs 2009 - 21:37:31
@empax
Başlangıç uygulamaları bu hantallaşmaya neden olmuş olabilir.Mesela ben screenlets kullanıyorum,açılırken doğal olarak daha yavaş açılıyor.Bu gibi şeyler varsa bunlara dikkat et derim.  ;)

cairo-duck kullaniyorum. 8.10'da da kullaniyordum boyle bir problem yoktu. ciaro-dock'u formattan sonra kurdum, ilk anlarda hantallik yoktu. Zamanla hantallasma oluyor, bunun sebebi ciaro-dock olamaz sanirim  ::)

Alıntı yapılan: keiser_soze - 19 Mayıs 2009 - 22:50:33
@empax ayrıca Ubucleaner betiğini de kullanmanızı öneririm, oda sistemi rahatlatır, bilindiği üzere forumda çok güzel bri anlatım mevcut.

Kullaniyorum ama hantallasma sureci icerisinde pek bir ise yaramiyor. Ubuntu dosya sistemi windows gibide degil ki sisiyor diyelim :D
بسم الله الرحمن الرحيم

garafatma

Deneme için bende yükledim, zira hiçbir etkisi yok, sende de olmamalı.

Ubucleaner'ı denemeni öneririm ısrarla :)