Ubuntu kurulmuyor

Başlatan bijehr, 17 Mayıs 2009 - 20:42:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bijehr

Cd den çalıştırıyorum bölümlendirmeleride yapıyorum ama kuruluma başlar başlamaz %5 de iken bilgisayar donuyor. Sanki * bir şey okumaya çalışıyormuş gibi. Saatlerdir uğraşıyorum beceremedim. Nedeni ne olabilir?

ihtiyar said

İndirdiğin iso'nun md5 kontrolünü yapmanı öneririm. Bir de, başka bir CD'ye daha düşük hızda yazdır -4x gibi.

ciwans

Wiki'deki kurulum evrelerini iyi inceledinizmi?
Bağlama noktası olarak '/' seçtiğinizden eminmisiniz?
Adresinde yokluğunu kıyamet bilerek, Sadece susarak özlüyorum seni, Hiç tanımadan ne garip...

bijehr

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 17 Mayıs 2009 - 20:48:34
İndirdiğin iso'nun md5 kontrolünü yapmanı öneririm. Bir de, başka bir CD'ye daha düşük hızda yazdır -4x gibi.

daha önce bu cdden 5,6 kere kurulum yapmışımdır. çalışan bir cd idi. şöyle birşey var neden oldugunu bilmiyorumda ben bilgisayara ayda 1 mutlaka format atmak zorunda kalıyorum bilgisayar birşey okuyormuş gibi oluyor bir daha giremiyorum format atıyorum. bilgisayar parçalarındamı sorun var başka birşey de mi var bilmiyorum. buna rağmen dediğin ile alakalı olabilir mi ona göre uğraşayım?

evet / seçiyorum.

localhost

Live Cd de terminalden kurulum yapiliyormu ? Kurulum yapiliyorsa o sekilde deneme yaparak takildigi yerde bir cikti yakalayabilirsin.
Linux LPIC1 - MCSA

zeitgeist

Ubuntu cd de herhangi bir hata olmadığına eminsen ve bilgisayarın farklı zamanlarda kilitleniyor ve seni format atmak zorunda bırakıyorsa donanımsal bir sorun da olabilir.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bijehr

Alıntı yapılan: zeitgeist - 17 Mayıs 2009 - 21:16:54
Ubuntu cd de herhangi bir hata olmadığına eminsen ve bilgisayarın farklı zamanlarda kilitleniyor ve seni format atmak zorunda bırakıyorsa donanımsal bir sorun da olabilir.

muhtemelen öyle donanımsal bir sorun ama hangisinde onu bilsem bi:) teşekkür ederim yardımlarınız için. ir süre yeni pc alana kadar böyle cd den girmeye devam edeceğim sanırım:)

garafatma

Bence diskinde bir sıkıntı "Bad sector" denen, bozuk kısımlar olabilir.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

raspacı

Alıntı yapılan: bijehrdaha önce bu cdden 5,6 kere kurulum yapmışımdır. çalışan bir cd idi.
Daha önce çalışan cd bozulmuş olabilir. Benim de başıma gelmişti oradan biliyorum. Cdler zamanla yıpranırlar. İhtiyar saidin önerisini en kısa zamanda yapmanı öneririm.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

heartsmagic

Eğer hiçbir şey işe yaramıyorsa yeni bir ISO'dan CD yap. Hatta Alternate ISO bile denenebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bijehr

Yeni cd yaptım ama yine aynı sorun. Xp kurmayı denedim kuruldu ama 5 ayrı ubuntu cdsi denedim %de iken donuyor ses çıkarmaya başlıyor. %5 de iken aşağıda ki yazı görünüyor. Bi tahmini olan var mı?

Creating ext3 file systemn for / in partition #1 of SCSI1 (0,1,...

heartsmagic

Bölümlendirmeyi yapamıyor gibi. Alternate ISO'dan kurulum denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.