Uygulamalar menüsü yok oldu!

Başlatan patalojik, 17 Mayıs 2009 - 04:01:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

patalojik

Uygulamar menusu düzenlemek amacıyla sistem>Tercihler>Ana Menü solunu izleyerek menü düzenlemesi yapmak istedim fakat Ana menü penceresi karşıma gelmedi. Daha sonra uygulamaları açtığımda bütün liste kayboldu. Yerler menü sü ve sistem menüsü duruyorken uygulamar menüsü yok.
Nasıl düzeltebilirim.

btermeli

Sağ tık> panele ekle > Ana menü'yü seçince yenisi tam geliyor mu?
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

canosayan

sadece uygulamalar mı kayboldu?
menünün olan elemanlarının üerine sağ tık Menüleri düzenle kapalı olanları aç
Chmod bizim işimiz.

patalojik

Alıntı yapılan: btermeli - 17 Mayıs 2009 - 04:19:51
Sağ tık> panele ekle > Ana menü'yü seçince yenisi tam geliyor mu?
Ana menü çubugu geliyor. Çubugun içinde uygulamalar,yerler ve sistem menüleri geliyor fakat uygulamalar menusu boş.

patalojik

Alıntı yapılan: canosayan - 17 Mayıs 2009 - 04:47:12
sadece uygulamalar mı kayboldu?
menünün olan elemanlarının üerine sağ tık Menüleri düzenle kapalı olanları aç
Sanıyorum ki ana menü düzenleme penceresinden bahsediyorsun. Ana menü düzenleme penceresi gelmiyor yoksa kapalı oanları açacağım.

garafatma

Sanırım, Alt+F2 ye basıp

gnome-app-install işini görür.

düzenledim.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

patalojik

Alıntı yapılan: keiser_soze - 17 Mayıs 2009 - 14:48:29
Sanırım, Alt+F2 ye basıp

gnome-app-install işini görür.

düzenledim.
Uygulama ekle kaldır çıktı. Uygulamalarım yüklü sadece ana menü çubuğunda uygulamalar menüsü boş geliyor. Ekle kaldırdan manü düzenlemesi yüklü görünüyor. KAldırıp yeniden yüklem istediğimde bağımlılık olduğu için yapmadım. Ne sonuclar doğururu bilemiyorum.

patalojik

Görev çubuğundaki uygulamalar menüsünü tekrardan insaa etmek mümkün mü?

ihtiyar said

Paneldeki Yerler'in üzerine sağ tıklayıp panelden tamamen kaldırın. Panele sağ tıklayıp, Panele Ekle deyin ve oradan Menu Bar (Türkçesi nasıl hatırlamıyorum) ekleyin.

patalojik

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 17 Mayıs 2009 - 15:48:17
Paneldeki Yerler'in üzerine sağ tıklayıp panelden tamamen kaldırın. Panele sağ tıklayıp, Panele Ekle deyin ve oradan Menu Bar (Türkçesi nasıl hatırlamıyorum) ekleyin.
Bunu da denedim. Sorunu çözmedi.

Buradaki forumdan çözüm yolu demnemek istedim. Terminale ulaşamıyorum.

garafatma

Kafam gitti bir an, ekle/kaldırdan yapılıyordu diye hatırladım. Panele sağ tıkladıktan sonra Ana Menu ekleyip, menuyu düzenle dersen yeniden inşa edebilirsin.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

patalojik

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 17 Mayıs 2009 - 15:48:17
Menu Bar (Türkçesi nasıl hatırlamıyorum) ekleyin.
Bahsettiğin menü çubuğu. Menü çubuğu geliyor. Menü çubuğunda uygulamalar başlığı olmasına karşın uygulamar listesi yok.

patalojik

Alıntı yapılan: keiser_soze - 17 Mayıs 2009 - 15:53:10
Kafam gitti bir an, ekle/kaldırdan yapılıyordu diye hatırladım. Panele sağ tıkladıktan sonra Ana Menu ekleyip, menuyu düzenle dersen yeniden inşa edebilirsin.
Bunu da denedim. Düzenleme penceresi gelmiyor.

patalojik

Yeni kullanıcı açtığımda uygulamalar listesi çıkıyor. Eski kullanıcıya nasıl aktarırım.

patalojik

Yeni kullanıcı açarak sorunumu bu şekilde çözmeye çalıştım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

localhost

Ayarli bozulan kullanicida home/kullanici/ altinda rm -rf  .gconf .gconfd .gnome .gnome2dediginizde bütün ayarlari sifirlamis olursunuz.
Linux LPIC1 - MCSA

yusufask

Arkadaşlar ubuntuda açtığım pencereler sabit kalıyor hareket etmiyorlar.Ayrıca uygulamalar,yerler... menü çubuğu yok oldu.Pencere açtığımız zaman simge durumuna getirdiğimde altta bulunan menü çubuğunun üstüne küçülürdü oda yok ne yapmalıyım sadece masaüstünde 2-3 kısayol var o kadar.Başka bişe yok.

leica

sorununuz hakkında daha çok bilgi verirseniz insanların yardım etme oranı da o kadar artar. ubuntunun hangi versionunu kullanıyorsunuz? compiz yüklü mü? ekran kartınız nedir? sürücüsü yüklü mü? bu başlıktaa anlatılan yollaarı denediniz mi?

yusufask

Alıntı yapılan: leica - 22 Mayıs 2011 - 16:29:11
sorununuz hakkında daha çok bilgi verirseniz insanların yardım etme oranı da o kadar artar. ubuntunun hangi versionunu kullanıyorsunuz? compiz yüklü mü? ekran kartınız nedir? sürücüsü yüklü mü? bu başlıktaa anlatılan yollaarı denediniz mi?

ubuntu 11.04 yüklü.ekran kartım:ati radeon hd 4350.Önceden yoktu böyle bir sorun güncelleme yaptım.Awn windows navigatör diye bir şey var onu synaptic ten buldum çıkan tüm paketleri indirdim reset attım böyle oldu.Bu arada compiz yüklü.

leica

ALT + F2 ye basın çıkan kutuçuğa

unity --replace

yazın enterlayınca ne oluyor?

ayrıca unity mi kullanıyorssunuz yoksa klasik gnome mi?

klasik ubuntu ise;

metacity --replance deneyin.

ayrıca compiz ayarları ile oynadıysanız eski ayarlara geri getirin.

ayrıca

glxinfo | grep render

çıktısı ne diyor ?

yusufask

Alıntı yapılan: leica - 22 Mayıs 2011 - 18:49:19
ALT + F2 ye basın çıkan kutuçuğa

unity --replace

yazın enterlayınca ne oluyor?

ayrıca unity mi kullanıyorssunuz yoksa klasik gnome mi?

klasik ubuntu ise;

metacity --replance deneyin.

ayrıca compiz ayarları ile oynadıysanız eski ayarlara geri getirin.

ayrıca

glxinfo | grep render

çıktısı ne diyor ?

Alt+F2 bastığımda hiç* bir şey gelmiyor evet Unity kullanıyorum.Ama bir gerçek var Vbox olarak kullanıyorum.Merak ettiğim için ubuntuyu kurup deniyorum.ubuntu için ayrı bir bilgisayarım vardı bozuldu yeni alana kadar windows yüklü bilgisayarımda vbox olarak kurdum windows yeni yükledim çünkü bazı programlama dilleri için.Unity çıktığını biliyordum test amaçlı kullanacaktım.Ayrıca ubuntuda herhangi bir virüs yada trojan gibi yazılımlar olmadığı için öneriyorum(varsa ben bilmiyorum)Ama işte kurcalayamıyorum.Bu arada ubuntuyu yeni bir sürümü çıktığı zaman format atmak zorunda kalıyorum.Her yeni sürümde farklı dünya çıkarttığına inanıyorum ubuntunun  ;) Son bişe vbox olarak yüklememe rağmen görsel efecler çalışıyor...

heartsmagic

Klasik Gnome oturumunda da bu sorunlar mevcut mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yusufask

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mayıs 2011 - 02:07:42
Klasik Gnome oturumunda da bu sorunlar mevcut mu?

Nasıl yani ekran görüntüsünü atıyım mı?

heartsmagic

Hayır gerek yok, Unity yerine klasik Gnome oturumu seçince de sorun yaşıyor musun, bunu sordum sadece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yusufask

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mayıs 2011 - 02:15:34
Hayır gerek yok, Unity yerine klasik Gnome oturumu seçince de sorun yaşıyor musun, bunu sordum sadece.

Nasıl oldu bilmiyorum ama ekrandayken win+bütün tuşlara bastım aynı şekilde Alt+ bütün tuşlara tek tek bastım. Belki uçbirim gelir diye ama Garip bişe oldu vbox makineyi bastan başlattım.Görsel efecler çalımıyor ama çubuklar yerinde.Sorunu çözdüm ama bilmiyerek ;D Tahmin olarakta görsel efeckler misafir eklentilerini yüklediğim için de olmuş olabilir.Onlar çalışmıyınca görsel efeckler durdu ve menü çubuğu geldi.Ayrıca görsel efecler çalıştığına dahil ekran görüntülerim var vbox da :)