bluetooth dongle tavsiyesi???

Başlatan aperon, 15 Mayıs 2009 - 20:50:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aperon

merhabalar

internetteki alışveriş sitelerinden en küçük modelinden usb bluetooth dongle almak istiyorum.
böylece daha kolay bağlantı ve veri transfer özellikleri kazanmış olacağım.
hepsiburadaya baktım fakat çok marka ve model var.

linuxların tanıyacağı,sorunsuz kullanabileceğim ,güzel bir ürün önerebilirmisiniz?
kullanılacağı sistemler yeni çıkan ubuntu(daha kurmadım) ve open suse.

şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

Elime nereden geçtiğini hatırlamadığım bir tane var. Marka olarak Billionton görünüyor. Jaunty üzerinde ufak bir sorun haricinde çalışmakta. Ancak sorunun kendisinden değil de Ubuntu tarafındaki bluetooth desteğinden kaynaklandığını düşünmekteyim. Şöyle ki, Ubuntu sorunsuzca bir telefonu görüyor ve dosya gönderiyor. Ancak telefon arayıp Ubuntu'yu (daha doğrusu makineyi) bulamıyor. Fakat yine Ubuntu'da aygıt üzerinde gezinip, dosyaları iki taraflı olarak alıp verebiliyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

xwes

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mayıs 2009 - 22:04:26
Elime nereden geçtiğini hatırlamadığım bir tane var. Marka olarak Billionton görünüyor. Jaunty üzerinde ufak bir sorun haricinde çalışmakta. Ancak sorunun kendisinden değil de Ubuntu tarafındaki bluetooth desteğinden kaynaklandığını düşünmekteyim. Şöyle ki, Ubuntu sorunsuzca bir telefonu görüyor ve dosya gönderiyor. Ancak telefon arayıp Ubuntu'yu (daha doğrusu makineyi) bulamıyor. Fakat yine Ubuntu'da aygıt üzerinde gezinip, dosyaları iki taraflı olarak alıp verebiliyoruz.
Bluetooth'lar bazen gizli olarak ayarlanmiş olabiliyor. Sizde boyle bir durum soz konusu olabilir mi acaba? Gerçi pek anlamam bluetoothtan ama...

heartsmagic

@xwes bluetooth gizli derken sanırım sistem makineyi gizliyor demek istedin ve doğru söyledin :) Ön tanımlı olarak gizli geliyor ancak bunu kaldırsak bile telefon görmemeye devam ediyor. En azından bende durum böyle.

aperon

hepsi buradadan gözüme 2 adet gayet mini bluetooth dongle kestirdim...
biri ;
APROTECH QUBE MICRO NANO USB 2.0 BLUETOOTH DONGLE
diğeri;
BROSS BLUETOOTH DONGLE BTU- 007 20M      

ikisinden birini tercih edecegim gb gözüküyor.gayet minicik.linuxla çalışacağını düşünüyorum(inşallah)

GAREZ

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mayıs 2009 - 23:16:01
@xwes bluetooth gizli derken sanırım sistem makineyi gizliyor demek istedin ve doğru söyledin :) Ön tanımlı olarak gizli geliyor ancak bunu kaldırsak bile telefon görmemeye devam ediyor. En azından bende durum böyle.
o ubuntu'dan değil o programdan kaynaklanıyor ve pardus 2008 içinde aynı sorun vardı 2008.1 ile kendiliğinden kalktı ubuntu deposunda bir program vardı onu kurdun mu? Bluez gibi bişi...

heartsmagic

Alıntı yapılan: the_grudge - 23 Eylül 2009 - 23:05:53
Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mayıs 2009 - 23:16:01
o ubuntu'dan değil o programdan kaynaklanıyor ve pardus 2008 içinde aynı sorun vardı 2008.1 ile kendiliğinden kalktı ubuntu deposunda bir program vardı onu kurdun mu? Bluez gibi bişi...

Bu başlıktan sonra çözmüştük sorunu :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=9682.0

command

:) bende tam bunu diyecektim klavyemden aldın

sudocu

mac os ve windows da dahil en sorunsuz chipset broadcom marka. o kucuk olanlarda genelde bu kullaniliyor.
her seyin basi sudo!