VPN Client

Başlatan maniaturk, 15 Mayıs 2009 - 15:41:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ironic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 15 Mayıs 2009 - 22:44:27
http://packages.ubuntu.com/intrepid/vpnc
http://packages.ubuntu.com/intrepid/network-manager-vpnc

İkisi de Intrepid deposunda var. Bunların haricinde bir şeye gerek var mı?
Eğer kurma komutu boş dönüyorsa iki ihtimal var:

1. İnternete bağlı değildir.
2. Depoları sorunludur.

Paket depolarında aramak hiç aklıma gelmedi. Bu sıralar 24 saati dolu dolu yaşadığımdan bayağı yoğunum.  :) @maniaturk, galiba 9.04 kuracak . Artık bundan sonraki benzer durumlara kaynak olsun bari.

heartsmagic

Hani kurmadan görürse belki onun da işine yarar :)
@ironic, normaldir bu gibi şeyler. Yoğun ve yorgunken neler neler geliyor başımıza.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maniaturk

Merhaba arkadaslar,

su depo olayini anlamadim ben tam. synaptic paket yönitisinde yoktu vpnc. onun haricinde internetten ve buradan arkadaslarin yardimi ile 30 tane cözüm buldum ama cözümlerin hepsi bir server a baglanmaya yönelikti.

Simdi söyle düsünün. Ben vpn i neden yüklemeye calisiyorum? Internete baglanmak icin. VPN i yüklemek icin ise internete baglanmak gerekiyor. Bu celiski degil midir? Yani bir dosyayi mesela baska bilgisayardan indirip gerekli yere atarak ya da internete baglanmadan kurmak mümkün degil miydi? Ubuntu internet üzerine kurulmus bir sistemmidir? Internet olmadan bir sey yapilamiyor mu yani? Ben bu noktada büyük hayal kirikligina ugradim...

Okuldan VPN haricinde kullanabildigim diger internet baglantisinda ise, sadece internete girilebiliyor ve indirme yapilamiyor yani ftp ye baglanmiyor veya terminal da belirli bir adre verip paket indir dedigimde ise baglanmiyor cünkü engelli.

Bir de bir sey farkettim. Hep cözüme gidecegim derken, karsima hep eksik baska bir paket cikti. Bazi komutlari kabul etmedi, bazi paketler yüklü degil diye. Yani dün 4-5 saatimi harcadim ama elime bir sey gecmedi. Inanilmaz bir üzüntü yasadim.

Buna ragmen pes etmeyecegim. Ubuntu'nun son sürümünü indirdim. CD ye yazdim ama maalesef yükleme kismina gecmedi. Herhalde cd yi dogru yazmadi makina.

Arkadaslar eger ubuntu'dan daha basit, hizli ve daha az sorunsuz ögrenme asamasi icin birebir, windows'un yanina yükleyebilecegim baska bir linux distrübütörü varsa ve tavsiye ederseniz cok sevinirim.

Bir ara bu konuda buldugum bütün cözümleri toplar bir yazi yazar ve buraya eklerim. Bu sayede internet ile problemi olmayan arkadaslar da vpnc yi kolaylikla yükeleyebilirler...

garafatma

Alıntı yapılan: maniaturk - 16 Mayıs 2009 - 13:00:16
Merhaba arkadaslar,

su depo olayini anlamadim ben tam. synaptic paket yönitisinde yoktu vpnc. onun haricinde internetten ve buradan arkadaslarin yardimi ile 30 tane cözüm buldum ama cözümlerin hepsi bir server a baglanmaya yönelikti.

Simdi söyle düsünün. Ben vpn i neden yüklemeye calisiyorum? Internete baglanmak icin. VPN i yüklemek icin ise internete baglanmak gerekiyor. Bu celiski degil midir? Yani bir dosyayi mesela baska bilgisayardan indirip gerekli yere atarak ya da internete baglanmadan kurmak mümkün degil miydi? Ubuntu internet üzerine kurulmus bir sistemmidir? Internet olmadan bir sey yapilamiyor mu yani? Ben bu noktada büyük hayal kirikligina ugradim...

Okuldan VPN haricinde kullanabildigim diger internet baglantisinda ise, sadece internete girilebiliyor ve indirme yapilamiyor yani ftp ye baglanmiyor veya terminal da belirli bir adre verip paket indir dedigimde ise baglanmiyor cünkü engelli.

Bir de bir sey farkettim. Hep cözüme gidecegim derken, karsima hep eksik baska bir paket cikti. Bazi komutlari kabul etmedi, bazi paketler yüklü degil diye. Yani dün 4-5 saatimi harcadim ama elime bir sey gecmedi. Inanilmaz bir üzüntü yasadim.

Buna ragmen pes etmeyecegim. Ubuntu'nun son sürümünü indirdim. CD ye yazdim ama maalesef yükleme kismina gecmedi. Herhalde cd yi dogru yazmadi makina.

Arkadaslar eger ubuntu'dan daha basit, hizli ve daha az sorunsuz ögrenme asamasi icin birebir, windows'un yanina yükleyebilecegim baska bir linux distrübütörü varsa ve tavsiye ederseniz cok sevinirim.

Bir ara bu konuda buldugum bütün cözümleri toplar bir yazi yazar ve buraya eklerim. Bu sayede internet ile problemi olmayan arkadaslar da vpnc yi kolaylikla yükeleyebilirler...

Bu açıklayıcı yazı için teşekkürler. Şimdi bazı şeyler yerine oturuyor ancak sanırım okulda kullanılan sistem özel bir sistem. VPN ile sisteme win ile bağlanan makinalar, VPN yaptıktan sonra uzak masaüstü veya ona benzer birşey mi kullanıyorlar?

Veya bir proxy'mi tanımlanıyor? Tam yapıyı öğrenebilirsek o zaman daha sağlıklı bir çözüm için mutlaka tavsiyeler gelecektir.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

heartsmagic

@maniaturk, distribütör değil de ecnebiler "distro - distribution" derler, bizlerse dağıtım :)
Ubuntu oldukça kullanıcı dostu bir dağıtımdır, diğerlerini denemek elbette senin tercihin ancak benim tavsiyem biraz sorununun üzerine gitmen.

İnternet olmadan elbette program kurulur fakat bunun için ilgili programı ve bağımlılıklarını indirmen gerekir. Bu Windows'tan neden farklıdır? Windows üzerinde programlar kendileri ve kütüphaneleri olarak bir arada gelirler. Ancak Linux dünyasında bu biraz farklıdır. Örneğin bir program A kütüphanesi kullanarak yazılmışsa ve bu kütüphane ortak kullanılan (GTK gibi) bir kütüphaneyse ayrı ayrı dağıtılır ve kurulurlar. Bu dezavantaj gibi görünebilir ancak aslında bir avantajdır. GTK bizde zaten kuruluysa neden bir daha kurmamız veya indirmemiz gereksin ki? Biz sadece programı kurması için Ubuntu'ya rica ederiz, o da deposundan GTK zaten kurulu olduğundan sadece programı kurar.

İşte bu noktada senin yapman gereken ihtiyacın olan programları depo adresinden elle indirip, bir şekilde -örneğin USB bellek veya disk- Ubuntu'ya aktarıp kurman. Ben aşağıya bağımlılıkları ile beraber programların adreslerini yazıyorum. Sisteminin 32 bit olduğunu var sayıyorum.

http://mirrors.kernel.org/ubuntu/pool/universe/v/vpnc/vpnc_0.5.1r275-1ubuntu1_i386.deb
http://mirrors.kernel.org/ubuntu/pool/universe/r/resolvconf/resolvconf_1.42ubuntu2_all.deb
http://mirrors.kernel.org/ubuntu/pool/universe/n/network-manager-vpnc/network-manager-vpnc_0.7~~svn20081015t024626-0ubuntu1_i386.deb

Bu paketleri Ubuntu tarafına taşı ve bir dizine yerleştir. Örneğin:

/home/kullancı_adın/Masaüstü/vpn

Terminali aç:

cd ~/Masaüstü/vpn
sudo dpkg -i *.deb

komutunu ver. Paketleri kuracaktır. Daha sonra ne yapmak istiyorsan deneyebilirsin.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.