Ubuntu 9.04 Airties Wus-300 Sorunu Varmı?

Başlatan CodErode, 14 Mayıs 2009 - 10:48:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Merhaba arkadaşlar;

Ubuntunun eski bir sürümünde burada sizlerden ubuntu kurulumu için yardım istemiştim. Ama her ne yaptıysam kurulmadı yada kuramadım.

Şimdi duydum ubuntu 9.04 sürümünü çıkarmış. Bende içimde bir ümit besleyerek sizlere sormak istiyorum;
Ubuntu 9.04 sürümünde airties  wus-300 sorunu çözüme kavuştu mu?

Yada şunu da sorsamda olur;
Airties Wus-300 ile olan sorunlar bitti mi?

Umarım sorunlar bitmiştir. Eğer ki bir umut varsa buradan bilgilendirirseniz sevinirim. Yaklaşık 1.30 saat sonra yeni sürümü bilgisayarıma indirmiş olacağım. İndirirken de belki mutlu bir haber alırım diye bu konuyu açtım..

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

raspacı

9.04'ü deneyin çalışmazsa kartınız, şubaşlıkta bir çok çözüm tartışılmış:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=7033.0
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

CodErode

Dediğiniz gibi yapacam, fakat 9.04 sürümünde kurabilenler varsa burada yazarlarsa sevinirim.

Ayrıca verdiğiniz başlıktaki Usb aygıtı Wi-fi Stick olarak söyleniyor. Benim usb aygıtıyla fark yaşanırmı?

raspacı

Şimdi farkettim. Farketmemesi lazım sonuçta aynı firmanın aynı model ürünü. Denemekte fayda var o çözümü de.
Burdaki başlıkta ise 8.10 da ndiswrapper ile kullandığını yazmış. 64 bit sorunu yüzünden 9.04 te çalıştıramamış ama sorun 64 bit sorunu imiş.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,8316.0.html
Aramalarla başka çözümler de mevcut ama kartın sorunluymuş sonuçta. Çözenler varsa sen de çözebilirsin.

CodErode

Peki öyle yapacağım.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,7033.0.html
Bu başlık altındaki paketlerin tam indirme adreslerini verirseniz sevinirim.

raspacı

CodErode o paketleri Synaptic paket yöneticisiyle indirebilirsin , belki sürümleri yükselmiştir. 9.04 te denedin mi bu arada? 9.04 bir çok kartın sorununa deva oldu umarım sana da olur.

CodErode

levi ubuntu'yu kurduğum zaman internet bağlantım olmayacağı için paketleri indiremeyeceğim. Ubuntu 9.04 le geliyorsa tamam sorun yok ama gelmiyorsa flash  belleğe kaydedip ordan atacam ubuntuya.

Ubuntuda daha inmedi. Son 35 dk.

raspacı

CodErode

Paketleri indirdim. Paketlerin her biri 10-20 kb arasında bişe. Bu kadar küçük mü yoksa ben mi yanlış indirdim ?:D

CodErode

Cd'den ubuntuyu çalıştırdım. Fakat flash diskimi görüyor ama tıklayınca bekliyor açamıyor. Nedendir acaba?

Flash diskim Kingston DataTraveler 4GB

raspacı

Kablosuz bağlantıyı sağladın mı? Flash disk sorununu başka bir başlık altında açarsan daha düzenli olur. O başlıkta bilen arkadaşlar yardımcı olur.

CodErode

Flash bellekde sonuçsta usb aygıtı..

Baglnatıyı sağlamam için flash belleğe girmem gerekiyor. Ama yukarı menüden flash belleğimi seçiyorum.. Bekli bekliyor ama açmıyor..

Ubuntuyu bilgisayarıma kurmadım. Cdden çalıştırıyorum. Bunla bir alakası varmı?

Sadece flash diskimi değil hiçbir klasörü açamıyorum. Home Folder vs..

raspacı

Hayır Cdden çalıştırmakla alakalı değildir. Başka bir nedeni olmalı.
sudo mkdir /mnt/flash
sudo mount -t vfat /dev/sdb1 /mnt/flash

ile elle bağlamayı deneyebilirsin. Belki işe yarar.

CodErode

Malesef elle de bağlanamadım.

Nedense ne zaman niyetlensem bir yerlerde takılıp kalıyorum :(

Windowsa zoraki devam.. :(

heartsmagic

Flash belleği taktığında bağlanıyor olması lazım, belki Nautilus devreye girmiyordur. /media dizini altına bakabilirsin.
Ancak sen dizinleri açamıyorum demişsin ki bu apayrı bir problem ve çok anormal bir durum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

CodErode

Evet dediğiniz gibi çok anormal bir durum. 2 tane harddiskim var. Biri ntfs biri de fat32. Hadi diyelim ntfs yi görmesin tmm, ama fat32 olan sistem klasörünü niye görmüyor çok garip..

Öneriniz varmı?

heartsmagic

Şu an için ne Fat ne de Ntfs ile sorunumuz yok. Her türlü diski Linux dağıtımları görüyor, okuyor ve yazıyor. Senin öncelikle Çalışan CD sorunun çözmen lazım. Ev dizinini bile açamıyorsan ya CD problemlidir ya da başka türlü bir problemin vardır.

CodErode

Cdden çalışıtırıyorum bunla ilgili olabilirmi?

heartsmagic

Alıntı yapılan: CodErode - 15 Mayıs 2009 - 14:24:01
Cdden çalışıtırıyorum bunla ilgili olabilirmi?

Hayır, normalde CD'den çalışan sistemde de problem olmaması lazım. ISO'nun md5 bütünlük kontrolünü yapmış mıydın? CD'yi hangi hızda yazmıştın?

CodErode

Md5 kontrolü yapmadım. Hızı da 40x gibiydi.

heartsmagic

Oldukça yüksek bir hız, ancak CD açılmış sonuç olarak, bilmiyorum problem bu mudur. Fakat bildiğim bir şey var ki, senin problemlerin ne yazık ki anormal.

CodErode

Hmm neyse yine de teşekkür ederim. Yine başka bir zamana erteleyecez linuxa dönmeyi..

Cdde problem oldugunu sanmıyorum yoksa hiç çalıştırmaması gerekirdi yada taktıgımda hata vermesi gerekirdi açılırken.. Ama ne yazıkki hiçbir hata almadım.

raspacı

Cd hatalıyken bazen açılabilir, hatta internete bile canlı cd ile girebilirsin ama kurulumun belirli bir adımında donup kalabilir. Bu yüzden @heartsmagic'in önerdiği md5 kontrolünü yapın ve düşük bir hızda tekrar yazdırın. Md5 kontrolü forumda çok geçiyor aratsan bulursun. "Ubuntu kurulum sorunu" gibi ahahtar kelimelerle yapacağın aramalarda da bazı tüyolara ulaşırsın. Vazgeçmenize gerek yok bence.

CodErode

emptyone

ben ubuntu 9.04'e airties wus300 adaptörü ndiswrapper ile tanıttım fakat sürekli bağlantı kopuyor bunun için bir çözüm varmıdır? birde her açılışta bu tanıtma işlemini terminalden tekrar yapmadan ağlaları görmüyor bunun içinde bir çözüm yolu varsa bilgilendirirseniz sevinirim?