Dizüstünde ses azaldı

Başlatan emrah_y, 13 Mayıs 2009 - 18:05:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah_y

Arkadaşlar iki gündür seste baya bir azalma oluyor.Facebook tan video izlerken  ses az geliyor.neden acaba.
Ne yapmalıyım.

xwes

Panelde sag alttaki ses ikonuna sag tiklayip ayarlara girin ve tum kanallari en yuksek seviyeye getirin.

emrah_y

Peki onu yaptım ama bilgisayarı kapatım açtığımda tekrar eski duruma dönüyor.
Bunun için ne yapmalıyım

xwes

size iki tavsiyede bulunayim:

1) Sesi istediginiz seviyeye getirin sonra terminalden bu komutu verin;sudo alsactl store

bu şekilde ayarlariniz kaydedilecek ve bilgisayari yeniden başlattiginizda bu kaydettiginiz ayarlar ile açilacak.

2) Gordugunuz gibi linuxta ses çikişi için bir çok kanal var. bazen bu durum karişikliga neden olabiliyor. Sistemin sesini yoneten 2 yer var; paneldeki ikon ve klavyedeki multimedia tuşlari. Genellikle bu iki yer farkli kanallari yonetiyor. Siz bir klavyeden bir de panelden kisinca iki kanal da sistemin sesini kismiş oluyor bunu onlemek için şoyle yapin:
-bu ikona sag tiklayip select master channel deyin ve buradan master'i seçin
-sistem>yonetim>ses'e girip en alttaki listeden yine masteri seçin.
birinci adim ile ikonun ikinci adim ile de multimedia tuşlarinin master kanalini yani ayni kanali kullanmalarini soylemiş oluyorsunuz. Bu şekilde bu sorundan kurtulabilirsiniz. Bir de smplayer da sistemin sesine karişiyor. Bunun çozumunu de smplayer ince ayarlar başliginda anlatmiştim.

emrah_y

tamamdır hallettim galiba.teşekkür ederim

heartsmagic

Galiba mı problem çözüldü mü? Eğer çözüldüyse hangi yöntemi kullandın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.