Poedit çeviri veritabanı oluşturmak için yardım etmek ister misiniz?

Başlatan hasanyılmaz, 12 Mayıs 2009 - 21:03:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanyılmaz

İki üç ay kadar önce Poedit için bir çeviri belleği oluşturmuştum. Şimdi ise bu veritabanını oluşturan çeviriler bir bakıma geride kaldı diyebiliriz. Yenilenen çevirileri de içine alan bir bellek oluşturmanın zamanı geldi. Elimde bulunan çeşitli çeviri şablonlarını da Ubuntu'nun şablonlarına ekleyince güncel ve geniş bir veritabanımız olacak. Bu veritabanının oluşturulmasına yardım etmek isterseniz gelişecek süreç:

• Bu konu başlığı altında 14 Mayıs günü saat 19:00'a kadar yardım etmek istediğinizi belirtin.
  • Yardım etmek isteyen kişilere hangi çeviri şablonlarını indirmesi gerektiğini aynı akşam saat 22:00'a kadar bu konuda belirteceğim.
  • İndirdiğiniz şablonları arşivleyip bana göndereceksiniz. Nasıl olacağını da 14 Mayıs günü yazarım.
  • Gönderdikleriniz, indirdiklerim ve elimdekilerle güncel ve birçok çeviride kullanılabilecek bir veritabanı oluşturulacak.
  • Son olarak veritabanı forumda duyurulacak ve indirme bağlantısı verilecek. Herkes kullanabilecek.

Launchpad şablonların indirme bağlantılarını en sık olarak 4 dakikada bir gönderiyor. Eski veritabanında yaklaşık 130 şablon var. Şablonların toplanmasına yardım eden kişi sayısı ne kadar çok olursa veritabanı o kadar geniş olur, şablonların toplanma süresi kısalır.

Launchpad aynı çevirilerin önerilerde bulunması özelliğini kaldırmış görünüyor şimdilik. Güncel veritabanı kullanılmasının tutarlılık adına önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Poedit çeviri veritabanı oluşturmak için yardım etmek ister misiniz?

Osman Üngür

Hasan Merhaba
Yardımım dokunabilir bu konuda
Yalnız adım adım neler yapabileceğimi anlatabilirsen ben elimden geleni yapmaya çalışırım
Ayrıca birde CentOS 5'im var. Oradada Poedit kurulu,
Onun üzerindende ayrıca katkı sağlayabilirmiyim

Birde hala benim Launchpad çevirilerimin tümü onaya düşüyor.
Bu sadece bendemi böyle ?

hasanyılmaz

@Osman Üngür

Yardım olarak istediğim şey çeviri şablonlarının indirilmesi. Tüm Poedit kurulumlarında kullanılabiliyor olması gerek bu veritabanının. CentOS 5'te de katkı sağlanabilir.

Onaya düşmesinin sebebi Ubuntu'yu Türkçe'ye Çevirenler Takımı'na katılmış olmamanız.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

hasanyılmaz

Hang sayfalardan paketlerin indirileceği:

Alıntı Yaphasanyılmaz +100: https://translations.launchpad.net/ubuntu/jaunty/+lang/tr/+index?batch=300
Osman Üngür +100: https://translations.launchpad.net/ubuntu/jaunty/+lang/tr/+index?start=300&batch=300
Mustinet +200: https://translations.launchpad.net/ubuntu/jaunty/+lang/tr/+index?start=600&batch=300
bytan +200: https://translations.launchpad.net/ubuntu/jaunty/+lang/tr/+index?start=900&batch=300

Kolay indirmek için sayfaları açtıktan sonra şablonları ikinci sıradaki uzunluğa göre sıralayın, çoktan aza. Bu sayfa sabit kalsın. Kullanıcı adlarının yanındaki +sayıya kadar olan paketler indirilecek. Bir başka deyişle 100 ya da 200 üzeri çevirisi olan paketler inecek. Bunların arasında hiç çevirisi olmayanların inmesine gerek yok.

İndirmek için her paketi yeni sekmede açın. Açılan sayfada üstte sağda "Download" bağlantısına tıklayın. Yeni sayfada da hiçbir değişiklik yapmadan "Confirm Download" düğmesine dokunun. İndirme bağlantısı bir süre sonra adresinize postalanacak. Tavsiyem tüm şablonlar için indirme isteği gönderdikten ve indirme bağlantılarının gelişi bittikten sonra indirmeye başlamanız. İndirme bağlantılarının gelme sıklığı 4 dakikada bir.

İndirmeler bitince topunu arşivleyip "iletisim [et] hedefturkce.com" adresine yollayabilirsiniz.

bytan

Şu an launchpad'te sorun mu var? Belki 20'den fazla istekte bulunmuşumdur ama bir paket linki bile gelmedi.

Not: İlk link geldi. Diğerleri de yavaş yavaş gelir sanırım.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

hasanyılmaz

İndirme isteği sayfasında "Biçim: Po biçimi" olacak. Daha önce belirtmem gerekirdi aslında. KDE Po biçimi gibi şeyler de çıkıyor arada.

Osman Üngür

Bende sabah 15-20 paketi deneme amaçlı çekmeye çalıştım hala mail gelmedi. Spam dahil hiçbirşey yok.
Bazılarının biçimini KDE PO seçtiğimden baştan çekmeye çalışacağım ama ..

bytan

Gece en son 1 civarı istek yaptım. Şu an itibariyle dahi linklerin tamamı gelmemiş durumda. Biraz beklemek gerekiyor. Geldiği kadarının linklerini bir dosyaya yazıp wget'e gösterdim. Yavaş yavaş iniyor.

PF @ ST

Osman Üngür

Benim 120 megabite yakın bağlantım var
İsteyen linkleri bana paslasın başlarına wget yazarak
Ben toplayıp paket edeyim

Osman Üngür

Cidden bendemi bir problem var bilmiyorum paket linklerim hala gelmedi. Flood için kusura bakmayın

bytan

Benim istediğim linkler geldi. 24 saat sürdü gelişleri ama geldi en sonunda. :)

PF @ ST

hasanyılmaz

Alıntı yapılan: Osman Üngür - 16 Mayıs 2009 - 11:22:10
Cidden bendemi bir problem var bilmiyorum paket linklerim hala gelmedi. Flood için kusura bakmayın

Bir paketi indirme isteğinde bulunduktan sonra en fazla bir saat içinde geri dönüş olması gerek. Gönderecekleri posta ise istenilen hesabın e-posta adresi. Zaten gönderecekleri adresi aynı sayfada yazıyorlar. İstekte bulunulan sayfa aşağıdaki gibi değil mi?

bytan

Biraz gecikmeli geliyor @hasanyılmaz. İstediğim pakedin linki 17 saat sonra bile geldiği oldu.

PF @ ST

Mustinet

Alıntı yapılan: bytan - 16 Mayıs 2009 - 12:06:11
Biraz gecikmeli geliyor @hasanyılmaz. İstediğim pakedin linki 17 saat sonra bile geldiği oldu.
Aynen, geç geliyor ama sonunda geliyor. Dosyaları postalıyorum.

Osman Üngür

Dün sabah 6 pakete istek gönderdim sabaha karşı 5 te mail geldi @hasan
Neyse hepsine komple bir istek göndereyim artık

Mustinet

Alıntı yapılan: Osman Üngür - 16 Mayıs 2009 - 12:39:54
Dün sabah 6 pakete istek gönderdim sabaha karşı 5 te mail geldi @hasan
Neyse hepsine komple bir istek göndereyim artık
Sen indireceklerinin tümüne istek gönder onlar illaki geliyor zaten. İstek göndermek için gelmesini bekleme bence.

hasanyılmaz

Tamamına istek göndermek beş dakika sürer. Toptan istek yapsaydınız keşke.