Ynt: Ubuntu Lite başlama sorunu

Başlatan heartsmagic, 09 Mayıs 2009 - 21:00:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

kubuntu-desktop paketini yükleyerek bakmaya çalışırmısın eksik dosya kalmış mı? Bir de eğer KDE veya Gnome kullanacaksan ve kuracaksan u-lite denemek pek verimli olmaz gibi geliyor bana. Normal bir Kubuntu kurulumu ile daha az uğraşırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Iskra

Şimdi artık yapacak bişey yok. Artık dosyaları indirdim. Kotalı kullanıcıyım. Bi cd daha indiremem netten bu ay. Yani bu sistemle bi şekilde açmam lazım benim. Yeni bi daha denedim kubuntu-desktop paketinin tam boyutu yaklaşık 1500 mb. :D Az bi kota yesin diye u-lite kurayım demiştim bende...

Bu sorunun ati ekran kartı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha önceden pardusun 1.0 sürümüyle de ekran kartımla sorun yaşamıştım. Başka bi fikri olan var mı?

Iskra

apt-get ile xserver-org paketi bulunamadı. Bende xorg paketini yükledim. Yüklendi ve baya ilerleme kaydettim. Ekran şu an en son fare imleci geldi ve çalışıyor. Ama ekranın üst sol kısmında hala terminal var. Yeniden startx dediğimde ise:

xauth: error in locking authority file /home/Iskra/.Xauthority
x: user not authorized to run the x server, aborting
xinit: server error

şeklinde yazılar alıyorum.
Bu durumdan sonra ne yapmam gerekir sizce? Bence masaüstünü açmaya çok yaklaştım :D

garafatma

Kendi kullanıcınızla değil de root ile login olup öyle deneyin?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

Iskra

Alıntı yapılan: keiser_soze - 10 Mayıs 2009 - 11:49:35
Kendi kullanıcınızla değil de root ile login olup öyle deneyin?

root hakları ile nasıl login olcam. login ekranında root yazcam ama şifre ne olacak. Öyle bir şifre belirlediğimi hatırlamıyorum yükleme sırasında.

Iskra

Neyse root hakları ile de startx dedim aynı ekran ama bu sefer farklı şeyler çıktı.

Kod:
Fatal server error:
Server is already active for display 0

gibi yazılar çıktı. Ne yapalım bu durumda?

heartsmagic

Önce şunu dene:

sudo chown Iskra:Iskra /home/Iskra/.Xauthority
sudo chown Iskra:Iskra /home/Iskra/.ICEauthority

Eğer bu işe yaramazsa:
sudo dpkg-reconfigure x11-common
ile X kullanma hakkını her kullanıcı için açık hâle getirmeyi dene.

Iskra

Sonuç aynı hala.

Fatal server error:
Server is already active for display 0

şeklinde yazı geliyor. Ben bu işletim sistemini açamıcam herhalde. Bi yandan da çok merak ediyorum neden oluyor bu.  ;) Yani tamam normal yollardan direk cd den yüklemedim ama masaüstü ortamı olsun çekirdek olsun yüklendi yani tek tek. Bi sorun olsa pakette anlıcam ama.  :(

heartsmagic

Benim anlattıklarımdan sonra root ile elle deneme. Son aldığın hata zaten aktif bir çalışanm X olduğuna yönelik. Benim verdiğim tavsiye daha önce ilettiğin hatayla ilgili.

Iskra

Ve mutlu son. Sonunda masaüstü geldi. Benden kaynaklı bir hatadan dolayı gelmiyormuş. Mini iso ile yapılan kurulumdan sonra siteye bağlanıp bi betik indiriyor ve o betiğe göre yapılması gerekenleri yapıyormuş  u-lite. Mesela benim sistemimi kontrol etti ve ubuntu lite desktop -masaüstü ortamı herhalde- indirdi.

Yeniden başlattım ve dediğim gibi mutlu son oldu. LXDE masaüstü ortamını kullanıyor. Ben pek sevmedim. Biraz sade. Zaten onun için tasarlanmış ama biraz da kararsız çalışıyor. Ubuntu-lite sürümünden dolayı olabilir. Ama benim için (daha doğrusu ailem için) firefox olması yetiyor.

Neyse. Yardımcı olan herkese teşükklürler.