64 bit kullanmalı mı?

Başlatan Kutadgu, 01 Mayıs 2008 - 23:16:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

64 bit'i öneriyor musunuz?

64 bit Ubuntu kullandım, memnunum
303 (59.6%)
64 bit Ubuntu kullandım, memnun değilim
46 (9.1%)
Kararsızım
159 (31.3%)

Toplam Oy Verenler: 347

heartsmagic

Ben seni yanlış anlamıyorum @HasanŞahin, sadece yapılan yorum üzerine fikir belirtiyorum. Flash hakkında son söylediklerinle 64bit meselesinin doğrudan değil, dolaylı yoldan alakası var. Eğer "depolara neden sokuyorsunuz" diye soruyorsan sana bir miktar hak verebilirim fakat ne yazık ki bu konuya da katılmıyorum. O zaman hiç sokmayacaklar, o zaman son kullanıcı tamamen mahrum kalacak bu durumdan. Peki suçlu kim olacak? Ubuntu ya da diğer dağıtımlar? Katılmıyorum buna. Web standardı olarak Flash kullanmasın insanlar o zaman biz de Flash'a ihtiyaç duymayalım. Bu haksızlığı hiçbir dağıtıma yapmaya hakkımız yok bizim. Eğer Windows ve Linux tarafına sağlanan destek ve sürücü meselesi aynıysa ve cidden Firefox bu işi kıvıramıyorsa buna bir diyeceğim yok. Ancak benim bildiğim Adobe'nin Linux tarafına verdiği desteğin Windows tarafına verdiğinden çok daha cılız olduğudur.

Ben 64 bit kullanmıyorum, o nedenle 64 bit için yorum yapmam doğru değil. Sadece Flash üzerinden yapılan kıyaslamanın doğru olmayacağını belirtmek istedim. Diğer uygulamalar konusunda eğer cidden hantallık varsa bu 64bit kullanan arkadaşlar arasında tartışılabilir haliyle, bana laf düşmez.

Benim 32bit kullandığım sistemde kabul edilemez derece bir hantallık söz konusu değil.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Jin

Yaklaşık 1 seneden fazla bir süredir 64 bit ubuntu ve amd kullanıyorum.

İlk başlarda yani yaklaşık 1 sene önce 64 bit kurduğunuzda kimi sorunlarla karşılaşıyordunuz java , flash vs ama 2009 subatındayız ve 64 biten çok memlunum. Sakın kullanmayın diyecek bir sorunum yok hatta kulanmayın diyecekte bir sorunum yok.

kullanıyorum ve tavsiye ederim.

matafleur

64 bit i open suse üzerinde denedim.Sonuç oldukça kötüydü.Nasıl anlatacağımı bilemiyorum ama beklemeler çok fazlaydı.Ve bir süre bekletip bir anda olması gerekenden daha hızlı açılan pencereler vs.Hiç hoşuma gitmedi açıkçası.1 sene önce ubuntuda da durum buydu bir sene sonra openSuse de de durum bu.

ceddiguzel

Suse bir kırmızı şapka iki

Sevemedim bir türlü

Bunun harici 32 bit kullanıyorum

Bana daha sıcak geliyor

Yiğit Ateş

Denemeyi düşünüyordum fakat bu yorumlardan sonra vazgeçtim :D

Skywalker87

Ben 2 yıldır vista ultimate 64 bit kullanıyordum 2 gündürde ubuntu 8.10 64 bit versiyonunu kullanıyorum ikisindende gayet memnunum bi sıkıntım olmadı bugüne kadar umarım bundan sonrada olmaz.

Sistemimde işlemci İntel Q6700 , ram ise OCZ 4096 MB DDR2 800 mhz

64 bit kullanmak isteyen arkadaşlar eğer ram'iniz 2 Gb üstü ise kesinlikle tavsiye ederim.
The Bird Of Hermes Is My Name.Eating My Wings To Make Me Tame

Only the strongest will survive
Lead me to heaven when we die  I have a shadow on the wall  I'll be the one to save us all

denizhanyerel

Alıntı yapılan: Skywalker87 - 02 Mart 2009 - 21:27:47
64 bit kullanmak isteyen arkadaşlar eğer ram'iniz 2 Gb üstü ise kesinlikle tavsiye ederim.

Peki RAM 2GB'nin altında ise yine de tavsiye edermisiniz?
Linux User #489601
Ubuntu User #27213

Burak

Benim 1 gb ram'im var ve gayet düzgün çalışıyor.

heartsmagic

Yamuk çalışması için bir sebep yok zaten. Ancak şu söylenebilir, 3GB'nin üzerinde belleğe sahip olanlar için 64bit daha idealdir zira tamamen yararlanabilirsiniz. 32bit için sınır 3GB küsürdü sanırım.

Eren

Ben 4 GB Ram denedim 32 bit ile sorunsuz tanıyor.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Eren - 05 Mart 2009 - 14:48:25
Ben 4 GB Ram denedim 32 bit ile sorunsuz tanıyor.

Hangi işletim sistemi? Hangi sürümü? Hangi kernel?

free -m

ne diyor?

izzetguntalaz

32 bit en fazla 4 gb tanıyor bende arkadaşımın laptopbunda denedim (lenova m serisi) ama onda 32 bit vista var Ubuntu tanımaz belki. Arkadaşım izin verirse Ubuntu kurup denemeye çalışırım.

komutano

Yaw bütün donanımın 64 bit uyumlu olması lazım. Benim amd 64 bit windows'da da linuxda da bir türlü istediğim performansı yakalayamadım. 32bitde bile (benim gibi saplantılı bir adam için) alınan verim problemleri mideme vuruyor. 64bitin çıkardığı problemler intiharıma sebep olabilir.

Windowsun problem üstüne problem yapısından linuxa kaçan biri için 64bitlik bir sistem daha üst boyutta daha fazla profesyonel bilgi ve zaman gerektirecektir. Ben 32bitten şaşmamalıyım :D
Pardus 2009 + Xp + Ubuntu Studio 9.x + Elektro Gitar

MiSKeN

64bit i arkadaşımızın söylediği gibi, geliştiricilere söyleyelim de, geliştirmesini durdursunlar acaba kaç pakette sorun var, kaçında destek göremediniz, ya driverlar ile ilgili problemler olur ya da donanım uyuşmazlığıdır. windows xp 64bit bile kendi üretimi olan SQL ve MSN uygulamalarında hata verip çalıştırmıyo ve buna para ödeniyor. ben ubuntu 8.10 x64 kullanıyorum ve sadece skype de sorun yaşadım diğer tüm uygulamalarda herhangi bir problem ile karşılaşmadım. windows vista x64 üzerinde vmware kurarken bazen saçmalıyor bazı bileşenler tam çalışmaz diye uyarılar veriyor, ama ubuntu x64 üzerinde herhangi bir problem çıkmadı. yine media player ve ie7 bu vista üzerinde kurulum sonrası quick shortcut a 32bitlik exeler konuyor bu ne kadar mantıklı orasını da bilemiyorum, bu ve buna benzer örnekler...

ayrıca @heartsmagic de söylemiş gerçi de 32bit OS larda tam 4gb görünmesi biraz zor gibime geliyor ki PAE anahtarı eklenmediyse (Physical Address Extension)

wincih

Yahu burada tek problem yaşamayan ben miyim 64 bit ile ? İlk çıktığından beri kullanıyorum sorunum yok. İlk çıktığı dönem de ram saplantım sebebi ile kullanmıştım ( 2 gb yaygın ise 4 kullan) şimdi 8 gb ramli sistemde çatır çatır kullanıyorum ne paket eksikliği çektim ne de bir sorun yaşadım. :)
Bir Çiçek Açsın Bin Fikir Yarışsın / Mao

garafatma

Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

m.erin

Ben de 4GB ram problemi sebebiyle 64 bit kurdum ama FF flash animasyonlarda ve videolarda sapıttı :) Özellikle flash videoları tam ekran yapmaya çalıştığımda FF göçüyor. Bu sebeple 32 sisteme geri döndüm. Bu problem haricinde herhangi bir problemle karşılaşmadım, aksine bilgisayarımın gerçek performansını gördüm :) Yeni versiyonla bu sıkıntıların da aşılacağına inanıyorum (inşallah) :) Şu anda da server çekirdeğini yüklüyorum, PAE olayı olursa güzel olacak..

.....

Evet şu anda server çekirdeğini yükledim ve 4GB ram'i gördüm :)
Yalnız çekirdek güncellemesi sonunda eğer NVIDIA ekran kartınızın sürücüsünü sitesinden indirip kendiniz tanıttıysanız tekrar tanıtmanız gerekecek :)

ceddiguzel

4 GB ram var ve halen 32 bit kullanıyorum

Amd 4200 + işlemcim var

agritux

64 bit kullanmalısın :) herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Yalnızca bazen forumlarda avatarımı başkaları kullanıyormuş gibi gösteriyor :P
Başka bir sorunu yok :D

localhost

9.04 ten bu yana 64 BIT kullaniyorum. Nazar boncugu astim PC ye :)
Linux LPIC1 - MCSA

agritux

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5.msg127318.html#msg127318

Buyrun nasıl çalıştığı hakkında fikir edinmenize yardımcı olabilir :D

cebuntu

Merhaba arkadaşlar
Pek fazla bilgi ve deneyimim yok, ancak 2 farklı sistemde ubuntu'nun 32 ve 64 kullandım, laptop 32, desktop  AMD Atlon 64 ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Hatta şu an desktop'ta 32 var 64'e çıkaracam, nedeni işlemcim 64 bit'e uyumlu olması + PARDÜS kurdum 32 9.04 üzerine ve açamıyor.
Çoğunuzun fikirlerini okudum, bana göre olay çok basit.
Dikkat ettiyseniz UBUNTU'NUN tüm çıkan dağıtımlarında 2 seçenek sunulmaktadır
1. UBUNTU ............. i386.iso
2. UBUNTU ............. amd64.iso
Cevabı burada özellikle amd64 deniliyor yani İntel 64 işlemcisi olanlar üzgünüm 32 kurmak zorunda en azından şimdilik..........
Sonuç itibari ile denemesi bedava
Ben durumu böyle görüyorum.....

Herkese sorunsuz Linux'lu günler

gio

Alıntı yapılan: cebuntu - 06 Temmuz 2009 - 15:25:19Cevabı burada özellikle amd64 deniliyor yani İntel 64 işlemcisi olanlar üzgünüm 32 kurmak zorunda en azından şimdilik..........

Amd, İntel farketmez 64biti destekliyorsa rahatlıkla kurulabilir. amd64 spesifikasyonun ismidir.

localhost

Alıntı yapılan: cebuntu - 06 Temmuz 2009 - 15:25:19
Merhaba arkadaşlar
Pek fazla bilgi ve deneyimim yok, ancak 2 farklı sistemde ubuntu'nun 32 ve 64 kullandım, laptop 32, desktop  AMD Atlon 64 ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Hatta şu an desktop'ta 32 var 64'e çıkaracam, nedeni işlemcim 64 bit'e uyumlu olması + PARDÜS kurdum 32 9.04 üzerine ve açamıyor.
Çoğunuzun fikirlerini okudum, bana göre olay çok basit.
Cevabı burada özellikle amd64 deniliyor yani İntel 64 işlemcisi olanlar üzgünüm 32 kurmak zorunda en azından şimdilik..........
Sonuç itibari ile denemesi bedava
Ben durumu böyle görüyorum.....
Herkese sorunsuz Linux'lu günler
Pardusun calismamasi sebebi grubun ext4 ile formatlanmasi olabilir. 32 bit 64 bit meselesine gelince yanlis bilgi edinmissiniz. amd64 bit olarak adlandirilmasinin tek sebebi ilk 64 Bit teknolojisini kullanan AMD olmasidir. Bunun altinda baska yatan bir sebep yok bence. Kendim Intel 64 Bit islemciye sahibim (E6400) Bu islemcide ubuntu 9.04 amd64.iso ile kurulum yaptim. Bu iso 64 Bit destegi sunan her islemciye kurulur. Intel veya AMD farkt etmez.
Linux LPIC1 - MCSA

aynshtein

Alıntı yapılan: cebuntu - 06 Temmuz 2009 - 15:25:19

Öncelikle forum diliyle cevap vermek istiyorum: "hocam sen naa'ptın yav" :)

Şaka bir yana, sürüm ismindeki "amd64", İşletim Sisteminin AMD işlemciler için üretildiğini göstermez Sadece 64bit platformunun öncüsü AMD olduğundan 64bit tabanlı x64 sistemlere amd64 adı verilir. Intel'in de AMD gibi 64 mimarisiyle hazırlanmış 64 bit işlemcileri vardır ve bu mimariye uygun yazılımlarda x64 ya da amd64 etiketini görmek doğaldır...
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/